Kim grać na początku?

Jako iż zaczynam grać od nowa moglibyście mi poleci jakąś prostą i zadającą przyzwoite dmg postać ?

Zależy od postaci. Jeżeli chcesz grać tanky to Garen op dmg Master yi a ability power to Annie z najtańszych postaci (450) ale chyba największą kosą na niskich lvlach jest Akali.

Możesz jeszcze wypróbować Xina Zhao rownież świetna postać budowana pod AD (attack damage) oraz tanky. Jest jutro w rotacji razem z Akali ;)

Ja zaczynałem przygodę z Miss Fortune :D Świetna postać

Mhm ja bym brał warwicka tru dmg, heal z aa i co chceic więcej. Za 1350 to Malphite pod tanka, albo try.

mysle ze dla poczatkujacego master yi bedzie idealny pozniej jak juz ogarniesz co i jak to mozesz sprobowac grac taka akali

Trymydare bierz a nie master yi. Im wcześniej tym lepiej poznasz postac a potem będziesz kosic :D Sam pamiętam jak mówiłem, że try jest słaby - a teraz lubię nim grac jak chce szybko nabic lp.

Jak na razie spodobał mi się tylko trymydare ;P

Zaskoczcie mnie kim jeszcze (koksem)

Ej a czy Mordekaiserem da się grać czy to niegrywalna postać ??

Morde jest bardzo pocieszny jednak jego kompletny brak CC sprawia, że strasznie trudno zabić mu cokolwiek samemu. Dodatkowo sam też nie ma jak uciekać więc jest bardzo podatny na ganki. W teamfightach niesie zniszczenie jeżeli ogarnia :) Raczej nie polecałbym na początek.

W sumie każdy ci napiszę ulubioną postac jaką mianuje. Możesz przeniesc temat do : http://mmorpg.org.pl/forum/topic/45991-jakiego-bohatera-kupic-cd/

Ja bym ci proponował grać tym czym jest w rotacji. Jak ci się któraś postać spodoba to możesz ją kupić. Byle nie za dużo. Po osiągnięciu 30 lvl powinieneś mieć 2 kompletne strony run z tier 3 runami. Czyli jakieś 15-20 k ip.

Dopiero potem możesz sobie kupować na spokojnie bohaterów

Killcou nie kupując postaci od 20lvla do 30 uzbiera na spokojnie 2 strony na runy tym badziej jak mu się one powoli odblokowują

do 20lvla polecam kupić kilku bohaterów, które Ci się podobają. Jak ja zaczynałem gre w Lola to grałem postaciami z rotacji i jak na prawdę one mi się spodobały to je kupowałem.

Aktualnie expie nowe konto na west i polecam ułożyć pule bohaterów pod rankedy czyli

2adc

2midowców

2junglerów

2toperów

2supportów

do tego dołóż skończone runy na ad i ap i lecisz na rankedy, wcześniej nie opłaca się grać rankedów bez takiego minimalnego wyboru bohaterów ;] Oraz też, żeby móc grać gry rankingowe potrzebne jest minimum 16 KUPIONYCH postaci aby wejść w kolejkę. Najlepiej wykupić wszystkie za 450 to jest bynajmniej 8 postaci.

A co do Tryndamere, grałem nim ok 50 gier rankingowych w S3 no ale... Jest nieśmiertelny i nie do powstrzymania na solo topie ale potem bez dobrego ogaru i zgrania teamu jest trochę bezużyteczny. jest wiele lepszych postaci na początek, polecam teemo, zguba brązu :D jest na prawdę silnym chempionem. Do tego Jax, też niesamowicie silny grałem nim swego czasu baaardzooo dużo. ale też np z Mida polecam Gragasa, niddale, którą akurat mainuje, LeBlanc, Ziggsa, Kha'Zixa.

A i jeśli nigdy jeszcze nie grałeś w lola to na piszę Ci trochę takie postawy

Mid lane - środkowa linia

Top lane - Górna linia

Bot lane - dolna linia

na topa chodzą postacie wytrzymałe takie jak np: Nasus, Dr.Mundo, Jax,Tryndamere

na mida chodzą postacie z reguły magiczne takie jak: Niddale,Ziggs,LeBlanc,Gragas,Katarina,Lux

na adc chodzą postacie walczące z dystansu i robią bardzo duży dmg takie jak: Ashe,Caitlyn,Tristana,Sivir,Lucian,Quinn,Ezreal,Draven

na support jak sama nazwa mówi one wspomagają swojego adc to są postacie takie jak: Soraka,Taric,Blitzcrank,Nami,Leona

jest też jungler, ale raczej na niskich poziomach tego nie spotkasz.

Myśle, że pomogłem, pozdro!

@Darkyy

Gram już w lola jakieś 2 albo 3 lata. Nie pamiętam dokładnie ile czasu trzeba było aby nabić na 2 pełne strony run. Wiem natomiast że na 30 lvl "you must have" 2 albo nawet 3 pełne strony run, aby grać na każdej linii i nie być w plecy na tle innych graczy już na starcie.

Po za tym na rankedy potrzeba więcej niż po 2 postacie na każdą linie. Myślę że tak od 3 do 5 bohaterów trzeba mieć ograne ( nie mówię to o lvl master typu po 200 gier każdym, tylko ogarniecie skill: co robią, kiedy i jak rzucać, jak się ustawić w tf ). Bo jeżeli np: masz 2 supp załóżmy że są ta: leona oraz tresh i zbanuje leona, a gość z pierwszego picku weżnie tresha to jesteś w czarnej d*pie bo masz tylko 2 supp albo, tylko 2 ogarniasz. Więc zawsze lepiej umieć grać więcej niż 2 champami na danej pozycji

Bierz panthe,bardzo latwy i jeden z najmocniejszych w grze na teraz.

A ja zastanawiam się, czemu w ogóle dajecie mu takie rady. Ludzie, on dopiero zaczyna, to czego mu trzeba to postaci którą:

1. łatwo się farmi

2. dość łatwo przeżyć

3. raczej zasięgowa - większość nowicjuszy po krótkim czasie na melee zaczyna grać tak, że boi się byle ataku wroga.

Więc zamiast rzucać postaciami obecnie mocnymi, dajcie takie które będzie łatwo ogarnąć na starcie.

Osobiście na początek poleciłbym Annie. 450 to nie wydatek, a jej Q jest wręcz stworzone do nauki lasthitów. Poza tym prawie dowolny ADC - prosty build, prosta mechanika, prosty gameplay. Odradzam jakiegokolwiek junglera - dla nowego gracza to nie jest dobre miejsce do nauki. Support - możliwie prosty, bez skomplikowanych mechanik, nie będący Soraką (mechanicznie jest bardzo prosta, ale do niczego innego niepodobna, a sama wnosi zbyt mało do drużyny). Raczej bez mnóstwa skillshotów albo ogarniania trudnych combo, przynajmniej póki nie poczuje się na tyle komfortowo, by korzystać z nich na spokojnie.

Bo ja wiem czy annie jest taka łatwa, chodzi o kontrolę miska. Trzeba umiec grac na spacji - chociaż mechanika postaci jak najbardziej stworzona do nauki gry. A jungle na low lvl to jest jakaś tragedia.

Na start proponuje: master yi, tryndamere, garen, annie, jax, olaf, pantheon.

Dobrze to wiem jakie postacie kokszą a które są łatwe do gry ,wybieram ten drugi typ ;P

I teraz ważne pytanie gdzie kupić bohatera w grze czy na stronie ?

Wydaje mi się że bardzo łatwą postacią na start mógłbybyć Mordekaiser. Mocny dmg, spora przeżywalność w dodatku spokojnie sam może walczyć z 2-3 przeciwnikami ( przy odpowiednim nafedowaniu), jednak blaszak nie ma w ogóle skillshotów, a przydałoby się od początku gry szlifować celność z umiejętności.

Ja osobiście zaczynałem od Lux, YI'ego i MF'ki. Bohaterów kupujesz w grze w prawym górnym rogu masz ikonke skrzyni ze złotem, następnie zakładka bohaterowie i wybierasz :).

Trening czyni mistrza, musi ogarnąć jaka postać mu pasuje i jaką fajnie mu się gra. Annie niby łatwa do ogarnięcia, no ale powiedziałbym, że tak łatwo nie jest, kontrolowanie stuna, ogar miśka. To nie takie łatwe :D Popatrz co w rotacji jest i jak będzie Ci się podobać to tym graj :D Najlepszy sposób ;]

Pozdro a Jungli na tym lvl wgl nie polecam.

Teemo :D Postrach low elo.