Kim grac? - pytanie lajka

Witam!

Kupilem GW2 w kwietniu, pogralem do 76lvl'a na Blacktide... zauwazylem, ze jest ostatni w WvW i zmienilem serwer na Desolation - i tu sie skonczyla moja gra az do teraz. Siedziac sam na TS'ie, pijac kawe, jedzac Michalki pomyslalem, zeby jednak sprobowac GW2 gdyz jednak wydalem na klucz te pare zloty.

Zalogowalem sie i kompletnie nie wiem kogo stworzyc, mam problem. Tworzac postac "wiaze" sie z nia na dluzszy czas, grajac w jakakolwiek gre mainuje jedna postac. Wiem, ze ostateczna decyzja zalezy ode mnie i musze wybrac postac, ktora mi sie osobiscie spodoba ale czy moglibyscie doradzic?

Czego szukam:

- idealna klasa na PvP, jestem graczem PvP,

- "easy to play, hard to master",

- chce zeby klasa nie stanowila wiekszosci postaci. Nie lubie grac tym co wiekszosc,

- Klasa DPS'ujaca (tak wiem, w GW2 nie ma przejrzystego podzialu na tank/heal/dps). Czy bedzie to czysty nuker czy slabszy DPS z wiekszym survi? - Wszystko jedno.

Planuje grac na Desolation [EU].

Mam nadzieje, ze ktos mi pomoze w wyborze klasy. Z gory dziekuje i pozdrawiam, Ajron. ;)|

Idealna klasa na pvp dla nowicjusza to Thief , Mesmer w zakresie easy to play hard to master z tym ze jest ich na pvp od zaje***ia jezeli interesuja cie klasy o wiekszym skill capie to inzynier albo elementalista tych na pvp jest znacznie mniej z powodu ze gra sie nimi trudniej .

Filmik engi -

Elementalista -

Rzadko widuje mesmer-ów teraz na pvp, za to THIEF GUARDIAN I WARRIOR są tam wszędzie.

OFC Mesmer, lub ele dagger

Thief -

Mesmer -

Warrior smierdzi :D stun lock etc postac z 0 skill capem caly czas buffowana przez anet

ele dagger zdeka za trudny dla newbie :P Ale moze sprobowac mi tam sie wlasnie najfajniej gralo elementalista bo trzeba planowac i ogolnie bardziej uniwersalny . A np takim thiefem to jest caly czas to samo 5 backstab po czym 2222222 itp

Z własnego doświadczenie powiem Ci, że Thief jest cholernie trudny dla początkujących graczy. Szczególnie w PvE

najlepiej wg mnie, zrobic kazda postac, i odrazu na 1 lvlu isc do heart of the mists, i tam sobie wyprobowac skile, mechaniki, moze nawet zagrac jakis meczyk pvp i na tej podstawie wybrac sobie klase ktora najbardziej ci sie spodoba.

Z własnego doświadczenie powiem Ci, że Thief jest cholernie trudny dla początkujących graczy. Szczególnie w PvE

Z wlasnego doswiadczenia wiem ze tak nie jest, jest to jedna z najlatwiejszych class na pve. Thief byl moja 1 postacia z 80 lv i lvlelowanie bylo latwe tak samo odkrywanie mapy jak musialem jakiegos skill pointa zdobyc to uzywalem shadow refugee tak samo bylo z points of intrest gdzie normalnie bez stealtha bym nie zdobyl... Najtrudniejsza postacia do expienia jest elementalista

a ja wam powiem ze najtrudniejszy jest warrior, bo jest tak nudny, ze po 10 lvlu juz wgl nie ma ochoty sie niem grac :)

To jaka klasa jest najlatwiejsza/najtrudniejsza to subiektywne zdanie, jedni preferuja walke z dystansu inni melee, jedni wola sie skradac, a drudzy niszczyc wszsytko po drodze, takze najlepiej samemu wybrac sobie klase.

Najlatwiej expi sie rangera, ze wzgledu na pomoc peta ktory tankuje, najtrudniej wg mnie mesmera(zaraz obok nudnego warriora :D), ktory skrzydla rozwija dopiero na wyzszym lvlu.

Jeśli chodzi o klasę strict na WvWvW to mogę ci polecić Rangera w buildzie Bunker/Trapper. Jest to dosyć ciekawy build, który pozwala ci robic duzy AoE dmg a zarazem wytrwac w wirze walki bardzo dlugo. :)

patrzac na cechy w 1 poscie, necro jest wlasnie taka postacia.

- idealna klasa na PvP, jestem graczem PvP, - nienawidze jak na pvp mi wyskakuje nekrus z milionem petow, i nawrzuca mi trzy miliony kondycji :D

- "easy to play, hard to master", - wiekszosc ludzi z gory bedzie zakladac, ze nie robisz dmgu

- chce zeby klasa nie stanowila wiekszosci postaci. Nie lubie grac tym co wiekszosc, - guardian/warrior to wiekszosc

- Klasa DPS'ujaca (tak wiem, w GW2 nie ma przejrzystego podzialu na tank/heal/dps). Czy bedzie to czysty nuker czy slabszy DPS z wiekszym survi? - Wszystko jedno. - nekro mozna zrobic nawet i pod tank dpsa

Jeżeli zamierzasz grać necro to musisz być cierpliwy heh ja dotrwałem do bodajże 20 lvlu i dalej nie dałem rady w sensie jego pve jest tak trudne niby masz pety, ale nic ci nie dają są bez sensu, ogólnie postać ciekawa, ale na prawdę trzeba umieć wytrwać do 50+ tak mi się wydaje, że wtedy można złapać byka za rogi ^_^ A co do warka to jest nudny jakieś bannery i w ogóle sądzę, że nie taki powinien być warrior.

Jeżeli lubisz się bawić na s/tPvP, polecam thiefa sword/dagger. Jest to postać cholernie trudna do wymasterowania i nienawidzi błędów ze strony gracza (1-2 potknięcia i padasz, nie to co u warka :P). Bardzo dobrych thiefów s/d jest mało. Robi dobry dmg, ma evade + zdolność do kradnięcia boonów - genialne żeby uniemożliwić typowi ze stability ressniecia lub finishnięcia kogoś. Jednak jeżeli chodzi Ci o walkę na WvWvW jako PvP, zdecydowanie szedłbym w stronę elementalisty, o wiele bardziej przydatniejsza postać niż thief dla zorganizowanych grupek.

Oraz jeśli Ci się nie śpieszy, polecam poczekać do 15'ego, ma wyjść balance patch, który może zmienić wiele buildów u klas, na lepsze bądź gorsze. Niby ANet szczyci się, że to duży balance patch, ale się okaże.

Czego szukam:- idealna klasa na PvP, jestem graczem PvP,- "easy to play, hard to master",- chce zeby klasa nie stanowila wiekszosci postaci. Nie lubie grac tym co wiekszosc,- Klasa DPS'ujaca (tak wiem, w GW2 nie ma przejrzystego podzialu na tank/heal/dps). Czy bedzie to czysty nuker czy slabszy DPS z wiekszym survi? - Wszystko jedno.

Guild Wars 2 ma w PvP dosyć dobry balans (porównując do innych gier MMO).

1. "easy to play, hard to master"

Każda. Uwierz mi, jest wiele filmików "wirtuozów" danych klas i widziałem ogarniętych graczy KAŻDEJ klasy, radzących sobie z każdym przeciwnikiem. W PvP nie ma łatwej klasy, chyba że trafisz na słabego przeciwnika, wtedy z dobrą znajomością klasy rozłożysz go na łopatki, jednak trafisz na eksperta i zostaniesz pokonany - to w tej grze lubię.

2. chce zeby klasa nie stanowila wiekszosci postaci. Nie lubie grac tym co wiekszosc

Wydaje mi się, że inżynier - ale nie dam Ci konkretnej odpowiedzi, bo to zależy od dnia, są klasy, które łatwiej spotkać solo niż w grupach przez co sprawiają wrażenie, że jest ich więcej.

3. Klasa DPS'ujaca (tak wiem, w GW2 nie ma przejrzystego podzialu na tank/heal/dps). Czy bedzie to czysty nuker czy slabszy DPS z wiekszym survi? - Wszystko jedno.

PvE - nie, tam nie ma podziału bo mało kto rozumie, że w PvE support jest "inny" niż PvP.

PvP jak najbardziej! W PvP są postacie zbudowane pod support, ten support jest bardzo ważny w małych grupkach na WvW czy sPvP! Postacie zbudowane pod kontrolę, pod tanków (chociaż tutaj używa się zwrotu bunker), pod hilerów czy zwiadowców, PvP jest dużo bardziej urozmaicone niż PvE. Jedne postacie sprawdzają się w swoich rolach lepiej niż inne - o tym trzeba pamiętać

Jak poprzednicy wspominali - za 5 dni szykuje się spory patch balansujący (głównie nerfiący kondi buildy w PvP gdyż są zbyt OP) i wtedy balans ulegnie zmianie.

necro - mroczny, ma miniony, wrzuca duzo kondycji - korzysta z magii

inzynier- korzysta z gadzetow, ma turrety, moze sie mocno buffowac- strzela z pistoletu/strzelby, moze nosic miotacz ognia, granaty

Obie klasy na obecną chwilę są takim "must have" drużyn sPvP, obie klasy oferują spory condition damage, który na obecną chwilę ustawia metę pvp.

W znacznej większości turniejowych meczy sPvP Nekro oraz Engi grają główne rolę. Nekro nie ma jednak dostępu do vigoru oraz jego brak stun strasznie kuleje, zatem jest on głównym targetem do znukowania w spvp.

Jeżeli chodzi o zasięg tutaj dominuje inżynier, potrafi rzucać granaty na range 1500, Nekro z takiego zasięgu nie oferuje żadnych obrażeń a auto ataku staffa można łatwo uniknąć.

Każda postać ma mocne strony, jednak trzeba mocno te postacie ogarnąć najlepiej pooglądać dziesiątki filmików.

By nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj ^^

Otóż postanowiłem zagrać rangerem mam kilka pytań odnośnie tej klasy / profesji , mianowicie ;

- Wbiłem 16 lvl i nie mam "skrzydełek" które inni posiadają? czy to kwestia innej klasy czy może to kwestia tego że czegoś mi brakuje? lub może należy je kupić?

- U niektórych 16 lvli jak robię trainy , eventy różnie zauważyłem na to mówią bronie graczy świecą się na fioletowo czy niebiesko , od czego to zależy? jakiś upgrade broni?

- grając rangerem postanowiłem w pve radzić sobie short bowem co o tym myślicie? dmg jakiś kozacki nie jest (lub tylko mi się wydaje) .

- eq jakie mam kupuje w trading poście lecz mam problem z dobieraniem bonów , wyczytalem gdzieś że różnie się je buduje , bierze , mógłby ktoś mi to bardziej szczegółowo wyjaśnić?

To wszystko na razie ^^

1. Możliwe, że to skrzydełka z poprzednich Living Story, było ich kilka do zdobycia jednak teraz już się nie da (chyba jedne można kupić na Trading Poście, takie niebieskie)

2. Jeżeli mają sporo achievement pointów, to mają dostęp do skinów broni "Zenith" http://dulfy.net/2013/07/08/gw2-zenith-weapon-gallery/

3. W open world PvE, to nie ma znaczenia, na Dungeonach/Fractalach największe obrażenia zrobisz tylko brońmi melee, gdyż taka jest zasada obrażeń w GW2.

(linki do youtube z dps rangera)

(na 4 już nie mam czasu, trze do roboty, jak wrócę napiszę)

Witam!

Kupilem GW2 w kwietniu, pogralem do 76lvl'a na Blacktide... zauwazylem, ze jest ostatni w WvW i zmienilem serwer na Desolation - i tu sie skonczyla moja gra az do teraz. Siedziac sam na TS'ie, pijac kawe, jedzac Michalki pomyslalem, zeby jednak sprobowac GW2 gdyz jednak wydalem na klucz te pare zloty.

Zalogowalem sie i kompletnie nie wiem kogo stworzyc, mam problem. Tworzac postac "wiaze" sie z nia na dluzszy czas, grajac w jakakolwiek gre mainuje jedna postac. Wiem, ze ostateczna decyzja zalezy ode mnie i musze wybrac postac, ktora mi sie osobiscie spodoba ale czy moglibyscie doradzic?

Czego szukam:

- idealna klasa na PvP, jestem graczem PvP,

- "easy to play, hard to master",

- chce zeby klasa nie stanowila wiekszosci postaci. Nie lubie grac tym co wiekszosc,

- Klasa DPS'ujaca (tak wiem, w GW2 nie ma przejrzystego podzialu na tank/heal/dps). Czy bedzie to czysty nuker czy slabszy DPS z wiekszym survi? - Wszystko jedno.

Planuje grac na Desolation [EU].

Mam nadzieje, ze ktos mi pomoze w wyborze klasy. Z gory dziekuje i pozdrawiam, Ajron. ;)|