Kim grać?

Witam, posiadam Guild Warsa od premiery ale po zakupie komp sie zj***ł... po zakupie nowego jakoś nie wróciłem do gry z powodu braku czasu, wbilem chhyba 18 lvl rangerem i średnio mi się podobało.

Teraz od weekendu będę mieć sporo czasu i chciałbym się poradzić, kim zacząć grać od nowa żeby w miarę poznać i ogarnąć grę, bo jestem zielony. chodzi o to żeby w miarę łatwo szło pve i nadawała się jako tako na pvp w późniejszym czasie, pozdrawiam

Każda klasa ma w sobie coś fajnego, co więcej, zawsze możesz mieć sporo altów - w GW2 dużo rzeczy jest na całe konto, nie tyle na postać :)

Wszystko zależy od tego która klasa Ci się spodoba. Zrób może kilka i sprawdź jaką Ci się najlepiej gra?

A gdybyś szukał gildii, to sprawdź: Aiwe.eu

Rekrutacje prowadzimy pod zakładką /forum/ :)

Hmm, jak wiesz z kimś gra się raźniej więc chętnie dołączę do Gildii, a na jakim servie gracie? bo dzis zrobię Update bo pewnie trochę tego będzie do ściągnięcia, może jutro się pojawię w grze.

Ogólnie jesteśmy otwarci na ludzi z różnych serwerów - tym bardziej, że wprowadzili MegaServery :)

Gramy RolePlay/PvE/PvP.

Dla znacznej większości z nas domowym serwerem jest Blacktide.

I co do klasy to raczej wszystkie pod PVE są dobre, więc to nie robi różnicy. Co najwyżej jest jakaś hierarchia pod dungi, że np. ( kiedyś ) takiego rangera z niechęcią przyjmowali itp. Nie wiem czy teraz tak jest czy może balans został bardziej wyrównany tj. nie ma klasy gorszej.

a jak to jest jeśli z tego co pamiętam moim domowym serverem byl Underworld, to mogę bez żadnych ograniczen grać na innym servie?

Możesz się przenieść na inny serwer z gemy ( waluta w IS, można w każdej chwili kupić ja za gold w grze i odwrotnie ) lub po usunięciu wszystkich postaci możesz za darmo zmienić swój domowy serwer. Bodajże raz na 5 dni lub tydzień, nie pamiętam dokładnie.

Jak widzę tematy pokroju ''czym grać'' ''która klasa wymiata w pvp'' to nóż mi się w kieszeni otwiera. Wystarczy trochę poczytać albo sprawdzić postacie na niskich lvlach i po kłopocie. Sam grałem guardianem nie sprawdzając innych postaci gdyż wiedziałem że owa postać odpowiada mojemu stylowi gry. Ludzie trochę samodzielności miejcie...

Jak widzę tematy pokroju ''czym grać'' ''która klasa wymiata w pvp'' to nóż mi się w kieszeni otwiera. Wystarczy trochę poczytać albo sprawdzić postacie na niskich lvlach i po kłopocie. Sam grałem guardianem nie sprawdzając innych postaci gdyż wiedziałem że owa postać odpowiada mojemu stylowi gry. Ludzie trochę samodzielności miejcie...

Nie widzę problemu, gdy widzisz taki temat po prostu nawet go nie otwieraj i się nie udzielaj, skoro nie potrafisz dać żadnej konstruktywnej wypowiedzi w temacie,

pozdrawiam

Sorry, ale przedmówca ma rację. Skąd my niby mamy wiedzieć, czym lepiej będzie Ci się grało? Odpowiedź na Twoje pytanie możesz poznać z autopsji tylko i wyłącznie Ty, bo co z tego, że np. ja Ci polecę Guardiana - Ty go wybierzesz i będzie Ci się mega źle prowadziło. Hm?

Napisz najpierw jaki styl gry preferujesz. Wtedy dopiero można coś doradzić, bo tak to tylko w ciemno ;)

Witam, posiadam Guild Warsa od premiery ale po zakupie komp sie zj***ł... po zakupie nowego jakoś nie wróciłem do gry z powodu braku czasu, wbilem chhyba 18 lvl rangerem i średnio mi się podobało.

Teraz od weekendu będę mieć sporo czasu i chciałbym się poradzić, kim zacząć grać od nowa żeby w miarę poznać i ogarnąć grę, bo jestem zielony. chodzi o to żeby w miarę łatwo szło pve i nadawała się jako tako na pvp w późniejszym czasie, pozdrawiam