Kim gracie i dlaczego?

W tym temacie chciał bym zobaczyć opinie graczy bd, w sensie jaka postacią gracie i dlaczego akurat nią, ew + i - waszej klasy.

Dużo na guest passie nie pograłem, ale śledziłem tą grę od koreańskich CBT. Dlaczego ? Sorceress. Melee mag. Nosz cholera jasna, zawsze chciałem pograć magiem w zwarciu, żadne mmo nie dało mi w pełni doświadczyć tego co BDO. Zbyt wiele nie mogę powiedzieć na jej temat, bo wbiłem zaledwie 26lvl, jednak wiem, że klasa ta jest mało żywotna ( logicznie ), bardzo dynamiczna i granie nią sprawia ogromną frajdę ^_^ Combosy, zarówno na single taget jak i AoE wyglądają fenomenalnie. 1 czerwca kupuję gierkę i zaczynam codziennie po robocie w nią młucić dopóty, dopóki palce mi od dłoni nie odpadną :D

Gram Wizzem i generalnie nie polecam.

atm najlepsze imho do pvp Ranger bardzo uniwersalny, w sumie jedyny "pelnoprawny" range dps, dobry na siege, na group pvp, koks, solo... ew. sorc.

Ja ostatnio majac 50 lvl valk i niecale 100ap/dp rozbiłem dwoma ciosami (Crystal Spear + Sword of Judgement) Rangera na 53 lvlu. Fakt, że zanim sie zbliżyłem i go trafiłem to z 10 minut wokoł mnie skakał jak spidi gonzales strzelajac w tarcze.

W sumie w tej grze nieważne czym grasz, gra i tak jest niezbalansowana.

Gram sorcem i mam bardzo pozytwyne odczucia do tej postaci. Bardzo duży dmg, mobilność sprawia, że potrafię sam bić moby które po przez różnice lvli mają mnie na strzała ;p. Generalnie bardzo fajna postać, a jedyny minus to chyba to, że jest trochę papierowa ;d

ja mysle nad archem lub bladerem nie wiem co wybrac

ja mysle nad archem lub bladerem nie wiem co wybrac

Archer, jedyny RANGE PURE DPS. -> za***isty na mass pvp, bdb na male pvp, do farmy epicko i solo i w grupie.

Np. mnie irytuje fakt, ze wybralem maga, gra jest niezbalansowana(Wydalem na gre 300e czy cos w tym stylu i chociaz stac mnie na wydanie kolejnych 100 zeby przerzucic sie na archera - set/udzwig itd to na razie sobie odpuszczam).

Anyway, Archer top char. Blader spoko, ale blader nie jest az w tylu "sekcjach" dobry co Ranger, Ranger all the way.

No i aktualnie gra jest bardzo nie zbalansowana, poczekamy do lipca zobaczymy co bedzie z "Awakeningami"

W kazdym razie, nie czekaj wbijaj i rushuj !!! rushuj do 55 jak chcesz sie pobawic w pvp, do 1szego masz jeszcze troche czasu, jest event (+30% xp i duzo wiekszy drop stonow do enchantu do 1szego, spokojnie 55 mozesz dobic, wejdzie valencja i bedziesz mial 5%/hr solo 55+)

Chyba jednak wybiore archera ale po obejrzeniu filmików na yt wydaje mi sie troche nudny, taka rutyna praktycznie 0 combo

Nie sugeruj sie trailerami.

inne postacie nie lepsze, wiec wiesz to tam trailery nie pokazuja tak naprawde, a wiekszosc robi ta same rotacje i tyle.

Archer dobrze sobie radzi z większą grupką moobów ?

Archer dobrze sobie radzi z większą grupką moobów ?

W obecnej chwili Ranger jest najlepszą klasą do PvP ... później sorcerka / wizzard / witch

Ogólnie w obecnej chwili te klasy sieją rozpiernicz(szczególnie łucznik)... wydatnie poprawili Bladera - na PvP jest całkiem przyjemnie chociaż ucięli dmg na PvE

Poza tym potrzebujesz jakiejś klasy range do bicia world RB - bo klasami mele to będziesz padał jak szmata(chyba że na kazarce) - sam właśnie robię alta aby służył do bicia World Bossów.

Co do tego czym gram:

Zacząłem Warriorem i pewnie wrócę do tej klasy jak wejdą Awakeningi. Teraz gram Bladerem(Musa) i są z tą klasą cały czas problemy - teraz ją lekko poprawili bo w końcu na PvP można coś zrobić aczkolwiek totalnie zepsuli PvE i teraz naprawdę trzeba się napracować.

Jak ktoś się mnie pyta czy fajna klasa - to odradzam.

Na tą chwilę wszystkie kobiece postaci są lepsze niż ich męskie odpowiedniki...

Wybiore Archera, dzięki za rady.

W tym temacie chciał bym zobaczyć opinie graczy bd, w sensie jaka postacią gracie i dlaczego akurat nią, ew + i - waszej klasy.