Kim mogę zostać?

To chyba najbardziej pasuje do określenia tego tematu - to jest forum o mmo, a nie o twoim życiu!

Kuva coraz dziwniejsze tematy na tym forum, to nie są porady psychologiczne jak masz jakieś problemu to jest od tego pedagog czy coś ;).

Nie lepiej wybrać kierunek,taki jak rzeczy które się lubi wykonywać w wolnym czasie, a niżeli taki, na którym BD Ci łatwiej, bo miałeś 5 z angola, i informatyki, sorki ale wychodzę z założenia, iż trzeba robić to co się lubi, dlatego sam wybrałem technikum gastronomiczne... pomijając fakt, iż z przedmiotów które są w miarę potrzebne, miałem dwóje w gimnazjum...

Angielski? Nic Ci nie da, to podstawa w dzisiejszych czasach. Jeśli (sądzisz) że stać Cię (psychicznie) na naukę informatyki, to idź w ślepo w ten kierunek, to pewny zawód, szczególnie w naszym kraju.

Nie patrz ciągle na to by wyjechać poza granice naszego kraju, zachód to nie jest "ziemia obiecana"....

Jeśli to możliwe, daruj sobie (na razie) studia. Mówię to jako translator z filologii germańskiej.

I ostatnia (najlepsza) rada: zadaj komuś te pytania poza forami o grach MMO.

badz osiedlowym bohaterem wsrod rowiesnikow, zostan dilerem.

Jak skonczysz szkołe i studia to każdy bedzie umiał po angielsku gadać.

Tłumaczem możesz być ale o prace ciężko.

Poszerzaj swoje pasje.

Próbuj różnych rzeczy zeby wiedzieć co cie moze zainteresować.

Śledz pod koniec 3 klasy gimnazjum jak wygląda rynek pracy. Ale itak najlepiej idz do technikum które da ci zawód. Najlepiej np elektronik. Masz papier po tym, robią kursy też. Zawsze coś masz.

A studia? Dla tych co chcą cos miec w głowie i pasje maja oraz chca się uczyć to dobra opcja. Cała reszta przeczekuje tam bezrobocie.

Co do informatyki to to nie jest pewny kierunek. Chyba, że jestes sieciowcem albo programistą. Ale to też trzeba mieć pasje.

By programować nie trzeba umiec zaawansowanej matmy, ale trzeba to kochać. Inaczej znudzi cie pisanie 700 lini kodu na prosty program.

Próbuj wszystkiego, moze cos cie wkręci.

Dobrze, że już teraz myślisz o tym co chciałbyś robić. Nie zginiesz.

Dixell

To jest praca ;)

Ok dzięki za wypowiedzi.Jutro się przejdę do pani Pedagog zapytam o test.Co do informatyki to interesuje mnie programowanie,zarządzanie siecią.Chciałbym zobaczyć ,,Z czymto się je''

Anyway Temat do Zamknięcia.

Tęcza wymiata xD

zeby nie było ze offtop : zostań tęczą !

Na prośbę autora temat zamykam. Jeżeli miałbym go jeszcze raz otworzyć to R3d pisz.

Skończyłem już pół gimbazy.Pasowało by się mniej więcej ogarnąć w sprawię przyszłości i tu moje pytania:

1.Kim mogę zostać jeśli najlepsze co mi wychodzi to język angielski?

2.Co mogę robić za granicą znając ten język?

3.Jakie są najbardziej pożądane zawody za granicą/w kraju

4.Ile można zarobić za granicą jako student?