Kim powinienem grać?

Witam.

Wiem, ze takich tematow multum powstaje, ale ja tak czy siak nie wiem kim grac, bo nigdy w WoWa nie gralem i nie wiem co dana klasa moze zaoferowac.

Wiec co najwazniejsze, chce sie skupic na pvp(1vs1 i reszta).

Co wiecej, zalezy mi na dynamice, zeby to nie bylo stanie i castowanie fireballi po 20 sekund :D

Dalej, zalezy mi, zeby po wymaxowaniu postac wygladala w miare fajnie. Tzn nie jakies szmatki tylko albo ciezkie pancerze albo mroczne szaty kaptury itp itd :D

Czy meele czy ranged - obojetnie.

Generalnie zagralbym Dead Knightem, ale wole z tym poczekac. Nigdy w wowa nie gralem i pewnie bym nie ogarnial co sie dzieje :D

I jeszcze z jakichs filmikow Demonology Warlock mi sie spodobal, (przez summonowanie masy potworkow itp itd) ale nie wiem czy to dziala w PVP.

Idealna klasa by byl dla mnie wojownik, ktory leczy sie zadawanymi obrazeniami.

Bo np paladyn fajnie walczy, leczy sie ale mam wrazenie, ze wieje nuda.

Nie wiem czy dobrze sprecyzowalem, mam nadzieje, ze mi pomozecie.

Oczywiscie global, z legionem.

W sumie podałeś opis Death Knighta, więc to Ci polecę.

Jeżeli lubisz summonować potworki to spec Unholy ma coś takiego.

Nosi Plate'y, więc może wyglądać epicko (zależy jaki wygląd equ mu dasz).

A jako kompletny newbie, zaczynajac swoja przygode w WoWie, myslisz, ze to tak da rade od razu Dead Knightem grac?

Bo przygode zaczyna sie juz od 55lvl. Nie bedzie odczucia, ze cos mnie omineło?

Moze, zeby zachowac jako taka rownowage zaczne grac kims od 1 poziomu, poogarniam i rzeczywiscie DK sobie zrobie kiedy indziej.

Ale teraz znow wracamy do poczatku? Kim by tu zagrac?

Warrior mi sie podoba, ze wzgledu na dynamike, warlock przez fajne spece (tak, wiem juz co to spece :D).

Jeszcze Palek mi chodzi po glowie, ale mam wrazenie, ze sztywna to postac.

No i Shaman/Druid. Ale z tego co wyczytalem shaman tak sobie, a druid chyba odpada bo walka w postaci jakiegos gada mnie nie bawi :P

jakies propozycje?

I tak musisz dobić 55 czymkolwiek by zrobić DK. Demon hunter też sprawdź sobie. DK i DH to sa takie co opisujesz choć dk nie jest jakoś porywający w rozgrywce ale dobry. Casterzy na pvp odpadaja a przynajmniej 1v1 (chyba nie wiem ale wszedzie tak piszą). Warrior ma leczenie akurat z 1 skila i to całkiem spore. Poza tym ma sporo odpałek itp wiec nawet bez leczenia jest klasą na pvp dość mocną.

Skoro musisz wbić tylko 55lvl to weź sobie healera i przelecisz do 55 w 1 dzień na dungeonach. Nie wiem gdzie czytałeś ale Shaman to bardzo dobra postać jest(enchancment, resto) ^^

Retribution Paladyn nie jest taki nudny jak się wydaję. Jak nim zaczniesz grać to na 55 możesz nie chcieć tego Death Knighta :D

Witam.

Wiem, ze takich tematow multum powstaje, ale ja tak czy siak nie wiem kim grac, bo nigdy w WoWa nie gralem i nie wiem co dana klasa moze zaoferowac.

Wiec co najwazniejsze, chce sie skupic na pvp(1vs1 i reszta).

Co wiecej, zalezy mi na dynamice, zeby to nie bylo stanie i castowanie fireballi po 20 sekund :D

Dalej, zalezy mi, zeby po wymaxowaniu postac wygladala w miare fajnie. Tzn nie jakies szmatki tylko albo ciezkie pancerze albo mroczne szaty kaptury itp itd :D

Czy meele czy ranged - obojetnie.

Generalnie zagralbym Dead Knightem, ale wole z tym poczekac. Nigdy w wowa nie gralem i pewnie bym nie ogarnial co sie dzieje :D

I jeszcze z jakichs filmikow Demonology Warlock mi sie spodobal, (przez summonowanie masy potworkow itp itd) ale nie wiem czy to dziala w PVP.

Idealna klasa by byl dla mnie wojownik, ktory leczy sie zadawanymi obrazeniami.

Bo np paladyn fajnie walczy, leczy sie ale mam wrazenie, ze wieje nuda.

Nie wiem czy dobrze sprecyzowalem, mam nadzieje, ze mi pomozecie.

Oczywiscie global, z legionem.