Kim zacząć grać

Witam, właśnie zainstalowałem LoL'a, i jestem totalnym Newbie, i kogo moglibyście polecić na początek, oglądam Polską stronę i myśle nad Akali, czy była by dobra na początek.

Hmmm... z najłatwiejszych do ogarnięcia i silnych bohaterów to polecałbym Master Yi i fiddlestick'a 450pk. które kosztują uzbierasz w kilka meczy =) a później np. Katarine, Akali =) wszystko zależy jaki styl rozgrywki preferujesz.

Spróbuj Master Yi albo Ashe i testuj champy w aktualnej rotacji i sobie jakiegoś wybierz i na niego zbieraj. Dodatkowo polecam zrobić tutorial (nie ten z proving grounds), ponieważ za niego dostajemy 1,5 lvl i ~400 ip i następny mecz, wygrywamy go i dostajemy około 270 ip.

jeżeli lubisz tanki to polecam dr. mundo, a później Mordekaiser

Osobiście preferuję Damage Dealerów, Myśle ze na początek wezme Yi,a potem Akali, zobaczy się jak ogarne gierke :D

Na początek najlepszy jest chyba master yi potem można ogarniać Fiddlesticka (bardzo dobra postać lecz wymaga szybkiego reagowania)

Bardzo fajną postacią jest Poppy bo jak zgrasz nią 3-4 gry i ogarniesz jak zabijać to jesteś koksem

Za 450 to tylko Master Yi a za 3150 bardzo dobry jest Xin Zhao

Gralem wlasnie tym Yi, i totalnie nie umiem nim grac takie ststy mialem 2/8/0 a na Irelii mialem 8/8/4 Lepiej mi sie nia gra jakos :D

Bo grając Yi musisz nauczyć się używać ulti w odpowiednim momencie xD Parę sekund za wcześnie i skończy Ci się w połowie hp wroga, parę sekund za późno i wróg Ci zwieje.A dla totalnego newbie to polecam Xin Zhao, Mundo ( tank lub dps - dobrze się sprawdza w obu rolach ), do tego jeśli ogarniesz Nunu i jego ulti to praktycznie każdy mecz będziesz wygrywał tylko mówię, najcięższe w Nunu jest jego ulti - czasami bardzo ciężko wycisnąć z niego dmg, wystarczy byle stun, silence, czy fear i po ulti, ale jak tylko uda Ci się walnąć ulti to nie musisz się martwić o Team Fighty ( 1300 dmg z ulti z Nunu robionego pod tanka xD - pomyśl co może Nunu pod AP )

Nunu pod AP z ulti wszystkie papierki bierze na hita ;)

A ja powiem: za 450 Ashe, a potem 3k z hakiem Mordekaiser.

Wszystkie postacie za 450 ip są stosunkowo łatwe i dobre na początek.

Ja preferuje gre tankami. Aktualnie gram Cho'Gathem juz na poczatku go ogarnialem, jedna seria skilli masz fraga, na 12 lvl mozesz tankowac wieżyczki. Moja taktyka polega na oczywiscie z buffami juz. Chowam sie w krzakach, ktos podchodzi, ja go podbijam do gory kolcami, potem fala dzwiekowa i ulti, no i mam fraga:) Na 16 lvl jestes bardzo silny cho'gathem, ale na poczatku polecam exp na minionach do 6 lvl.

Witam, właśnie zainstalowałem LoL'a, i jestem totalnym Newbie, i kogo moglibyście polecić na początek, oglądam Polską stronę i myśle nad Akali, czy była by dobra na początek.