Hej, chciałbym zapytać czy warto zaczynać od nowa przygodę przed dodatkiem i co ten dodatek w zasadzie wniesie oraz jakaś klasa noob friedly bardzo mi się podoba wizja Taurena Szamana najlepiej Elemental, Jeszcze jest druid ale nie lubie grać w formach, Zazwyczaj wybierałem Rogue ale niestety takie klasy są za trudne, czekam na jakieś inne propozycje dla was, tylko błagam żaden Paladyn
Klasa Noob Frieldy oraz gra przed dodatkiem
Najprostsze klasy to kolejno:
- MM Hunter
- BM Hunter
- Arcane Mage
Rotacja opiera się na dosłownie czterech klawiszach.
Kurde, do ostatniej części chciałem Ci polecić Paladyna pod Protection XD
Warto zaczynać przygodę na każdym etapie gry, jak w każdym mmo, nie słuchaj innych w tej kwestii. Co dodatek wniesie to długo by tłumaczyć, wpisz sobie w google albo na YT "New features in Battle for Azeroth".
Co do noob friendly klas to tak jak napisał Motasina + ewentualnie Druid w Balance (Na późniejszym etapie gry masz item, który pozwala Ci mieć swój wygląd, tylko taki astralny, zamiast tłustej sowy). Shaman pod Elemental też nie jest jakiś bardzo skomplikowany, z aktualną rotacją wykorzystuje kilka spelli na krzyż i nie wydaje się być zbyt trudny, więc też możesz spróbować. Ogólnie jak kupisz legion, to będziesz miał opcję "Przetestowania" każdej klasy na 100lvl'u (W kreatorze postaci wybierasz opcję "Test"), możesz sobie w ten sposób sprawdzić samemu jak skomplikowane wydają Ci się dane klasy i wybrać tą, która Ci najbardziej odpowiada. Należy jednak pamiętać, że nawet jeśli na instant 100 lvlu klasa wydaje Ci się skomplikowana, to wcale nie musi tak być jeśli postanowisz nią oficjalnie grać, będziesz levelował od 1 poziomu i poznawał każdy spell dostając go co kilka lvli.
A no i oczywiście Warrior, to jest chyba najbardziej noob-friendly klasa zaraz za Hunterem, wchodzisz i tłuczesz wszystkim co nie jest na cooldown'ie.
Przekonałeś mnie do Balance Druida dziękuje ci teraz skoro zaczynam od nowa to Dylemat między Nelfem a Taurenem, jak to będzie wyglądało w BoA dodatku będzie można jakoś zmienić rase na Highmoutain Taurena?
Nowe rasy mają wejść już w patchu 7.3.5 będzie się dało zmienić rasę ale tylko przy wykupieniu jej zmiany w item shopie. Oczywiście nowe rasy będzie trzeba najpierw odblokować w chain questach, i prawdopodobnie jakąś reputacje wbić.
Czyli chcesz oznajmić że lepiej poczekać z robieniem postaci do dodatku czy?
Czyli chcesz oznajmić że lepiej poczekać z robieniem postaci do dodatku czy?
Poczekac nie do dodatku tylko do patcha 7.3.5 ktory bedzie gdzies styczen/luty a z nim 4 subrasy
Ale skoro będzie trzeba robić Chain Questy i reputacje to chyba od samego początku nie będzie można stworzyć?
Od początku nie + wymagana jest reputacja. Np. do taurenów trzeba będzie miec exalted z Highmountain ( jedna z reputacji w legionie) więc jeśli tak bardzo chcesz rogaczy to musisz nabić repke
I potem od nowa trzeba zrobić postać,a co jak na innej postaci mam reputacje wbitą?
Chodzi o to że fajnie byłoby już zacząć sobie expic tego Taurena, akurat teraz będę miał więcej czasu i to jest dobra okazja na spokojny exploring
Jeśli masz już na innej postaci 110 poziom i wbitą reputacje u Highmountain Taurenów to wystarczy, że po wyjściu patcha 7.3.5 odblokujesz sobie nową rasę, wtedy będziesz mógł stworzyć nową postać na 20 poziomie(bo właśnie od tego poziomu zaczynają). Jeśli nie to możesz sobie w tym czasie stworzyć inną postać ponieważ posiadanie w wowie wielu altów jest bardzo korzystne.
Jest jeszcze taka opcja, że wylevelujesz sobie postać przed tym patchem odblokujesz nowe rasy po patchu i wykupisz zmianę rasy o ile dobrze pamiętam to za 25 eurosków istnieje taka usługa.
Okej to na razie sobie expie do 20 Druida zeby sie zapoznać, wyjdzie patch to wbije na moim alcie reputacje juz mam koncokwe honored to nie wiem ile trzeba jezscze, no i stworze tego Taurena dziekuje bardzo
Edit: Padło na Arcane Maga bardzo fajna klasa przyjemna i łatwa dzięki
Hej, chciałbym zapytać czy warto zaczynać od nowa przygodę przed dodatkiem i co ten dodatek w zasadzie wniesie oraz jakaś klasa noob friedly bardzo mi się podoba wizja Taurena Szamana najlepiej Elemental, Jeszcze jest druid ale nie lubie grać w formach, Zazwyczaj wybierałem Rogue ale niestety takie klasy są za trudne, czekam na jakieś inne propozycje dla was, tylko błagam żaden Paladyn