Klasa uniwersalna

Witam, czy istnieje taka klasa, która jest dobra w PvP i PvE?

Na pierwszym miejscu stawie elementaliste. Przydatny w PvE, dungach i fraktach (conjure weapons, aoe, might, fieldy). Do sPvP ma praktycznie wszystko. Zaraz za ele stawiałbym warriora.

A jak jest z Rangerem? Chciałem wybrać tą klasę, ale naczytałem się bardzo dużo złych zdań nt. owej klasy.

Ranger na pewno w PvE odstaje trochę od guardiana, warriora czy ele. Według mnie na sPvP jest to jedna z najmocniejszych klas 1v1. W dungeonach, bądź fraktalach nie jest zbyt popularny.

Jest popularny, ale nie jest mile widziany :) (Fractal lvl 49 no ranger, no necro, no engi)

Ranger jest postacią dla indywidualistów, jest easy to play, hard to master. Ranger nie jest mile widziany przez to, że wielu ludzi gra tzw bowbearem ( niedzwiedz+longbow) i nie robia zbytnio dmgu.

A najbardziej uniwersalną i mile widzianą postacią jest Guardian.

Warrior chyba nie trzeba pisać postać łatwa wszędzie

Guardian łatwo się expi łatwo na wvw na pvp ma swoją rolę - Bunker

Mesmer pvp troche ogrania i miazga ;) pve mi gra się nim łatwo nie wiem jak innym dung- baardzo pomocny

Thief postać dla ludzi którzy myślą wiecej niż ja grając :D pve przyjemne, ja często padam pvp jeszcze nie ogarniam

Necro (mój main) czuję że mogę iść nim wszędzie i tak czuję się mocny skile znam na pamięć tank, supp, kondycje czy power wszystko nim robię ale musisz mieć parę setów z innymi statami ;P

Ranger solo exp mego wysyłasz peta niech tankuje, nie padasz, bijesz z daleka veterany czy elity robisz sam, dungi jeśli przez LFG to zawsze coś znajdziesz, pvp - odpowiedni build pod role i chwila ogrania, ma naprawdę duży wachlarz wyboru czy to latać z duchami czy mieczem śmigać czy tankować dosłownie wszystko ludzie go nie lubią (nie wiem dlaczego)

Engii tak mało o nich wiem że nic nie mogę powiedzieć

Ele pve trochę męczące ale po 60lvl już fajne, pvp dobrze pozycjonowany zadaje meeeega dmg, no chyba że w buildzie na daggery na woda+ziemia to jest miłym tankiem :D

W grze każda klasa może robić tak na prawdę wszystko tylko wystarczy włożyć w to trochę serduszka :)

Na pierwszym miejscu stawie elementaliste. Przydatny w PvE, dungach i fraktach (conjure weapons, aoe, might, fieldy). Do sPvP ma praktycznie wszystko. Zaraz za ele stawiałbym warriora.

Ele to jest na szarym końcu czegokolwiek. To jest klasa, która ma najbardziej pod górkę.

Warrior jest najbardziej uniwersalną klasą w grze. Jest świetny we wszystkim. Mimo wszystko klasy są MNIEJ więcej zbilansowane, więc graj tym czym lubisz. Ja bym wybrał na początku Warriora/Guardiana, żeby ogarnąć grę, a potem szukał klasy, która najbardziej Ci sie spodoba. Na PVP lubię bawić się Thiefem, bo właśnie jak ktoś wyżej pisał to klasa, którą trzeba pomyśleć, Dungeony - Warrior/Guardian, Championy - Ranger/Mesmer. Fractale - Necro.

Uniwersalny to jest engi ale trzeba mieć mózg żeby nim grać a community w gw2 nie ma mózgu bo ich anet uczy biegać za bossem i autoatakować do upadłego.

Jak dla mnie Thief - naPvP dobry (rozumie się samo przez się) i w PvE też - przydaje się bardzo dla niewidki i dużego dmg'a.

@up Mówisz tak, a ubiłeś wurma? Bili go przez tydzień zanim go w końcu pokonali...

Gdyby nie bugi zergi juz dawno by go ubiły. Nie zmieniaj tematu bo dostaniesz bana.

warn_ico.png
Offtop ~ NS

Witam, czy istnieje taka klasa, która jest dobra w PvP i PvE?