Klasa

Hej. Rozważam rozpoczęcie zabawy w PoE i mam do Was pytanie, czy w grze istnieje klasa/build "summonera"? Mam na myśli postać z dużą ilościa sług którzy wykonją za nas czarną robotę (zwierzęta, zombie, szkielety, żywiołaki, itp).

Summonerami najlepią mogą być Witch, Scion i Templar, chociaż Templara odradzam bo ma daleko w drzewku, ale ludzie tym grają i się sprawdza. Na początku dobra będzie Witch. Tu masz dobry build, chyba najpopularniejszy tak w ogóle http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/409940

Summonera możesz zrobić praktycznie z każdej klasy, tylko po co, dedykowaną klasą pod taki build jest witch. O ile sam build nie sprawi Ci kłopotu o tyle jak zaczniesz nim grać to wywali Ci komputer w powietrze ponieważ pod tym względem gra jest kiepsko zoptymalizowana.

Dzięki.

Ja grałem witch pod summonera, bardzo przyjemnie się gra i to co mówi gothlyn to głupota - wszystko śmiga jak powinno.

@Polecam poczytać poradniki i ogarnąć jakie spellstony używać. Dawno nie grałem w poe, więc bardziej ci nie pomogę.

Hej. Rozważam rozpoczęcie zabawy w PoE i mam do Was pytanie, czy w grze istnieje klasa/build "summonera"? Mam na myśli postać z dużą ilościa sług którzy wykonją za nas czarną robotę (zwierzęta, zombie, szkielety, żywiołaki, itp).