Klasa

Witam do finala będę podchodził 2x o ile jak pierwszy raz grałem nie było problemu z wyborem klasy bo najbardziej przemawiał do mnie dragoon, tak po wejściu dwóch dodatków teraz mam dylemat, zastanawiam się nad dragiem, bardem, ninja i samurajem(ale ten do mnie najmniej przemawia) czy ktoś mógłby opisać te klasy(nie obraziłbym się jak ktoś krótko opisałby wszystkie dps klasy)

Drugie pytanie czy jeśli zdecyduję się na ninje, warto grać na traliu czy jak najszybciej kupić grę+dodatek żeby mieć rogue?

Trzecie pytanie czy jak już założyłem trial konto to da mi się wysłać RaFa?

Czwarte pytanie czy moogle jest dalej dobrym serwerem do wyboru jeśli głównie zależy mi na polskich gildiach

Z góry dzięki za odpowiedź

Równie dobrym wyborem jest serwer Phoenix. A co do klas, to żeby zostać ninja, musisz odblokować rogue, a z kolei żeby jego odblokować, musisz mieć 15 lvl (o ile dobrze pamiętam) jakąkolwiek klasą. Wszystkie klasy z dodatków (Samurai, Red Mage, Astrologian, Dark Knight, Machinist) są dostępne od bodaj 50 lvl. Dobrym wyborem na start jest klasa która Cię ciekawi, nie patrz na opinie typu "Klasa X jest dobra dla początkujących bo jest prosta", koniec końców grając w FF i tak odblokujesz sobie wszystkie klasy na swojej postaci.

Ogólnie nie proś kogoś, żeby polecił Ci klasę tylko graj tym, co Ci najbardziej podejdzie, każdą klasą możesz trochę pograć, a później odblokujesz Palace of the Dead, który pomoże Ci szybko zobaczyć jak się gra każdą klasą na 60lvlu.

Dodatek nie ma nic wspólnego z Rogue/Ninja, odblokowujesz ich w podstawce, więc warto grać na trialu

Da się wysłać RaF, można go wysyłać przez pierwszy miesiąc abonamentu danego gracza (Prawdziwego abonamentu, Trial się nie liczy)

Zarówno Moogle jak i Phoenix są dobrym wyborem dla kogoś kto szuka polskiej gildii (Ostatnio i Zodiark często się reklamuje)

Co do klas DPS:

STR: Monk (Szybkie combo, bardzo dynamiczne walki, ogrom skilli do ogarniania, mocny single target, dość mocne AOE), Dragoon (Jedna z najsilniejszych klas jeżeli chodzi o pure DPS, ale zarazem trudna, głównie w utrzymaniu się przy życiu), Samurai (Nie grałem, ale jakby samym gameplayem jest trochę jak Dragoon odjąć skoki)

DEX: Ninja (Prawdopodobnie najniższy DPS z postaci meele, co nie znaczy, że jest niski, dużo utility skilli, nieocenione wsparcie dla party i bardzo przyjemna rozgrywka z użyciem ninjutsu), Machinist (Mało skilli w rotacji, ale zarazem dość trudny do wymasterowania, stawia wieżyczki, robi pew pew pew, dobry support), Bard (Podobnie jak MCH z tym, że bardziej support niż DPS, co nie zmienia faktu, że wciąż zadaje dużo obrażeń)

INT: Black Mage, Red Mage, Summoner - Tu się nie wypowiadam, bo nie lubię casterów, ale zdecydowanie zarówno Black Mage jak i Summoner mają najmocniejsze AOE w grze i czyszczenie dungeonów z nimi to sama przyjemność

Ogólnie każda klasa ma swoje mocne i słabe strony, ale zdecydowanie każda jest przydatna i nie odstaje od reszty, po prostu wybierz tą, która najbardziej Ci odpowiada stylem rozgrywki. Osobiście gram Machinist, bo lubię pistolety i stawiać wieżyczki i ogólnie supportowanie DPS'ami zawsze mi się podobało.

Witam do finala będę podchodził 2x o ile jak pierwszy raz grałem nie było problemu z wyborem klasy bo najbardziej przemawiał do mnie dragoon, tak po wejściu dwóch dodatków teraz mam dylemat, zastanawiam się nad dragiem, bardem, ninja i samurajem(ale ten do mnie najmniej przemawia) czy ktoś mógłby opisać te klasy(nie obraziłbym się jak ktoś krótko opisałby wszystkie dps klasy)

Drugie pytanie czy jeśli zdecyduję się na ninje, warto grać na traliu czy jak najszybciej kupić grę+dodatek żeby mieć rogue?

Trzecie pytanie czy jak już założyłem trial konto to da mi się wysłać RaFa?

Czwarte pytanie czy moogle jest dalej dobrym serwerem do wyboru jeśli głównie zależy mi na polskich gildiach

Z góry dzięki za odpowiedź