Witam, na początku chciałbym zaznaczyć, iż owszem domyślam się, że podobne tematy były już poruszane, oraz wiem, że nie ma "dobrej i złej postaci"... Chciałbym Was jednak prosić, abyście nie pisali tego typu postów i jeżeli nie potraficie udzielić odpowiedzi, lub jeżeli uważacie, że takowa nie istnieje, proszę w ogóle nie odpowiadać.
A teraz do rzeczy...
Gram w Aiona niecały tydzień, ale jakoś nie potrafię się zdecydować na żadną z profesji... Jak na razie mam 22lvl Chantera oraz 19lvl Assassina...
Moje pytanie dotyczy głównie Waszych opinii: Która z klas w Aionie (Biorąc pod uwagę wszystkie choć nie przepadam za warriorami), byłaby najbardziej zrównoważona...
To znaczy, chciałbym, aby gra nią była ciekawa (nie tylko klikanie 1,2,2,3,3 itd.), ale też, aby nie była za trudna... Zwykle gram sam bez party i wtedy wiadomo jak jest.
Jeśli mam być szczery, Chanterem grało mi się nawet dość przyjemnie, rzadko ginąłem(do 22 lvla jakieś 2 razy na Mau) i w ogóle, ale po niedługim czasie stwierdziłem, że to w sumie nudne (włączasz buffy i wciskasz te 4 czy 5 skilli jakie posiadasz)... Sprawa z Assassinem wygląda raczej odwrotnie... Gra się ciekawie, ma dużo skilli, ale szybko padam jakoś(do 19lvla padłem jakieś 6 razy)...Szczególnie w walce z Mau(czy oni są jacyś silniejsi, czy tylko mi się wydaje?), ponadto moimi sztyletami zadaję ok. 30-50 obrażeń, a krytyki zdażają się raz na 15-20 ciosów(trochę to denerwuje jak chanter zadawał ok. 120... Skillami też jakoś mało Assassin(bez crita tak ok. 150(oprócz suprise attack), a chanter miał ponad 200...). Chciałbym więc zapytać Was, jaką klasę polecacie, aby była zrównoważona (dobra solo, w miarę pvp i jako tako przydatna w party)...
Ewentualnie chciałbym się dowiedzieć, czy moje porażki Assassinem, to normalna rzecz, czy po prostu całkowicie nie umiem grać, i czy żywot Assassina już zawsze będzie wyglądał podobnie, czy to się zmieni?
Mam nadzieję, iż mimo raczej oklepanego tematu potraktujecie mnie w miarę poważnie...
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich