Klawiatura mechaniczna do ok 400zł

Witam, czy ktoś z was mógłby mi polecić klawiaturę mechaniczną do ok. 400zł? Interesowałyby mnie przełączniki brązowe, ewentualnie niebieskie. Gram głównie w Black Desert, Lola, Smite, Dote. Podświetlenie nie jest niezbędne, a bez makr się obejdę. Najbardziej zależy mi na jakości i wygodzie więc, jeżeli byłaby to duża różnica to mógłbym dołożyć te 50-60zł. Dodam, że mam dość spore dłonie. Jak na razie spodobała mi się klawa Razer Blackwidow. Z góry dzięki.

razerowe klawy to gowno, ja mam k70 rgb ale to nie ten budzet bierz, brazowe przelaczniki i byle nie razera.

razerowe klawy to gowno, ja mam k70 rgb ale to nie ten budzet bierz, brazowe przelaczniki i byle nie razera.

Dlaczego uważasz że Razery są słabe ?

Jeśli podswietlenie jest zbędne, a bez makr dasz rade w takim wypadku nie ma co wydziwiać a brac Qpad MK-50.

Tutaj wersja z brązowymi przeącznikami: http://sklep.hard-pc.pl/p7612,klawiatura-mechaniczna-qpad-mk-50-cherry-mx-brown-us-layout-gwarancja-door-to-door.html

Fajną klawiaturka jest także Roccat Ryos MK, niestety dostępna tylko z czarnymi przełącznikami:

http://www.agito.pl/klawiatura-roccat-ryos-mk-czarna-pl-971360-roc-12-601-bk/pd/DD6S9MBBM/

Dlaczego uważasz że Razery są słabe ?

To, ze myszki maja dobre to nie znaczy ze klawiatury sa juz takie super.

Jak ktos robi dobre komorki, to nie koniecznie swietne kamery wideo itd. itp. Poczytaj, poszukaj itd.

http://www.gameragon.pl/p23809,cm-storm-quickfire-ultimate-sgk-4011-gkcl2.html?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral

Nic lepszego nie znajdziesz, wyzej to juz tylko tesoro/corsair k70 rgb itp. itd. ale to juz nie na Twoj budzet.

Mam pytanie odnośnie tego CM Storm QuickFire Ultimate. Czy oprócz podświetlenia różni się znacząco od CM Storm QuickFire XT? Podświetlenie mi zbędne, a to jednak 100zł do przodu.

To, ze myszki maja dobre to nie znaczy ze klawiatury sa juz takie super. 

Szkoda tylko ze spora czesc ich myszy ma tak ciulowy sensor... szkoda gadac.

Kurde cmstorm mi wylecial, a sam mam klawe od nich. Jak najbardziej polecam, w twoim wypadku nie ma co doplacac do wersji ultimate, bierz XT.

Ogolem zerknij na ich klawy, niektore nie maja numerycznej albo inaczej "pokazane" klawisze, moze ktores rozwiazanie ciebie zaciekawi.

Soleod bierz klawe która ma musowo przełączniki MX, a tak to wybieraj co chcesz bo bardziej chodzi o design i czy ma podświetlenie czy nie ma.

Ja osobiście kupiłem sobie na Tesoro Durandal Cherry MX Switch, bez żadnych bajerów, czyli brak podświetlania mi osobiście to przeszkadza.

(http://allegro.pl/klawiatura-tesoro-durandal-cherry-mx-brown-gratis-i6000215425.html) taka o tylko że właśnie na Cherry. Kupiłem ją? 2 miesiące temu chyba, głównie do Osu! i jestem zadowolony.

Ale taka prawda tak jak pisałem wyżej sugeruj się bardziej designem i tym czy np będzie leżeć w domu (tesoro waży 1.5kg) czy będziesz brał ją na wyjazdy (praca w delegacji etc).

A co do tego że MX Switche, opłaca się je brać bo są najlepsze i taka prawda, a te Razerowę mogą się przy nich schować chociaż przyznam myszki robią zacne, używałem ich Razer Naga 2014, teraz używam Logitech G602 i szczerze powiem że myszka "Dedykowana" do gier mmo, a lepiej mi się grało w FPS tym Razerem niż teraz co mam Logitecha (i nie chodzi tu o to że jedna bezprzewodowa druga kabel, bo odstęp od sensora do myszki mam 10-15cm max i taki sam czas reakcji jak na kablu).

Szkoda tylko ze spora czesc ich myszy ma tak ciulowy sensor... szkoda gadac.

Kurde cmstorm mi wylecial, a sam mam klawe od nich. Jak najbardziej polecam, w twoim wypadku nie ma co doplacac do wersji ultimate, bierz XT.

Ogolem zerknij na ich klawy, niektore nie maja numerycznej albo inaczej "pokazane" klawisze, moze ktores rozwiazanie ciebie zaciekawi.

Takie pierd***, miales pare wadliwych? Ja mam druga w swoim zyciu i zero problemow, jade sobie na 3500-7000 dpi

Nie miałem wadliwych, ale sensory były gorsze w porównaniu do innych myszek z tego samego przedziału cenowego ;)

Witam, czy ktoś z was mógłby mi polecić klawiaturę mechaniczną do ok. 400zł? Interesowałyby mnie przełączniki brązowe, ewentualnie niebieskie. Gram głównie w Black Desert, Lola, Smite, Dote. Podświetlenie nie jest niezbędne, a bez makr się obejdę. Najbardziej zależy mi na jakości i wygodzie więc, jeżeli byłaby to duża różnica to mógłbym dołożyć te 50-60zł. Dodam, że mam dość spore dłonie. Jak na razie spodobała mi się klawa Razer Blackwidow. Z góry dzięki.