Klawiatura mechaniczna, głównie do pisania

Witam!
Przymierzam się do zakupu nowej klawiatury, bo moja stara powoli się kończy, więc
postanowiłem, że zapytam tutaj, bo wiem, że obecni tu gracze mają rynek w jednym palcu :slight_smile:
A więc szukam klawiatury, która ma być przeznaczona głównie do pisania, sprawność w grach nie ma dla mnie żadnego znaczenia, głośność również. Z dodatkowych wymogów to:
-mechaniczna
-numpad
-duży enter (w kształcie litery L)
-duży bakspace
-podświetlenie (mono lub RGB)

cena w granicach 250 złotych.

Czy jestescie w stanie polecić coś, co spełnia te wymagania? Szybki look na morele i x-koma - ciężko znaleźć taką, która spełnia wymagania.
Dzięki za pomoc

mam tą już jakiś czas i zarówno do pisania jak i do grania jest super, dodatkowo aluminiowa konstrukcja na plus, no i spełnia wymagania , duży enter, duży backspace, numpad itp

@LinoDue enter akurat jest mały w tej klawiaturze co dałeś.

Bo w praktycznie każdej(aktualnie) wygląda tak enter, co do klawiatury polecam dołożyć i np

A jak za drogo to GK540/550

A jeśli naprawdę wymagasz dużego entera to dołóż więcej bo za 250zł nie znajdziesz dobrej klawiatury z dużym enterem

Dziwne, to rozmiar klawisza ma aż taki wpływ na koszty produkcji, że trzeba kilkadziesiąt złotych dokładać tylko po to?

Kup sobie któregokolwiek chińczyka na przykład Sharkona czy Modecoma które wzięły kadłubek low-key od Havita. HAVIT HV-KB395L
@Edit: kurcze nie zauważyłem że tak zdrożały ostatnio :/. Świetne klawiatury i pewnie dlatego cena skoczyła. Ja sam dałem 65$ USD, może poczekaj na przecenę :).

Genesis Thor 300 TLK.
Duże klawisze Enter (odwrócone L) i Backspace.
Brak niepotrzebnego numpada (kto tego używa?) zajmuje tylko miejsce na biurku.
Dożywotnia gwarancja na ścieranie się klawiszy. Co jest świetną sprawą, bo poprzednie moje klawiatury po kilku miesiącach były całkowicie starte.
Podświetlenie mono.

Najwidoczniej jakieś niedobitki programsitów jednak tego numpada użwają :slight_smile:
Aczkolwiek rozważę propozycję, może poszukam podobnych.

Nie, ale raczej zgaduję, że gówna kupować nie chcesz ;v Thor’a 300(gwarancja tak naprawdę gówno warta, większość(dobrych) klawiatur ma dobrze zrobione keycapy i nie ma szans, że się zetrą) generalnie odradzam, ze względu na przełączniki outemu, celuj w kalih albo cherry(browny albo blue) no a cena wyższa bo po prostu nie ma klawiatury z twoimi wymogami + dobrej + w cenie do 250zł

Akurat Thor300 to bdb. klawiatura, więc da się znaleźć dobrą klawiaturę poniżej 200zł. I zdziwiłbyś się jak klawisze potrafią się ścierać, nawet w firmowych sprzętach. Znajomy ma klawiaturę SPC Gear i praktycznie WSAD już nie widać.