podczas naciskania ctrl wycisza się głos, klawisz startu działa tylko czasami, dodatkowe klawisze takie jak: głośniej, ciszej, komputer nie działają
Klawiatura nie działa jak powinna
Uszkodzony przewód, uszkodzone ścieżki, zalałeś ją czymś, wirusy na kompie - powodów jest sporo.
Podłącz inną, żeby sprawdzić, czy to nie wina ze strony software, albo tę klawiaturę podłącz do innego kompa i zobacz czy działa normalnie.
Klawiatura kosztuje 20-30 zł, więc nie bawiłbym się w żadne naprawianie, tylko kupił sobie nową.
Uszkodzony przewód, uszkodzone ścieżki, zalałeś ją czymś, wirusy na kompie - powodów jest sporo.Podłącz inną, żeby sprawdzić, czy to nie wina ze strony software, albo tę klawiaturę podłącz do innego kompa i zobacz czy działa normalnie.Klawiatura kosztuje 20-30 zł, więc nie bawiłbym się w żadne naprawianie, tylko kupił sobie nową.
nowa klawiatura, inna za 10zł działa normalnie
No to wina leży w samej klawiaturze.
Uszkodzony przewód, uszkodzone ścieżki, zalałeś ją czymś,
Kup nową, serio, szkoda czasu. Sam i tak pewno nie naprawisz.
Musiałbyś ja rozebrać, sprawdzić przewód, czy się nie przetarł, albo wtyczka nie popsuła (bolce połamały lub pokrzywiły, o ile jest na wejście P/S2), ścieżki pomiędzy przyciskami, czy nie są uszkodzone, czy jakiś układ się nie przypalił a jak została zalana to i tak nadaje się do wyrzucenia.
No to wina leży w samej klawiaturze.Kup nową, serio, szkoda czasu. Sam i tak pewno nie naprawisz.Musiałbyś ja rozebrać, sprawdzić przewód, czy się nie przetarł, albo wtyczka nie popsuła (bolce połamały lub pokrzywiły, o ile jest na wejście P/S2), ścieżki pomiędzy przyciskami, czy nie są uszkodzone, czy jakiś układ się nie przypalił a jak została zalana to i tak nadaje się do wyrzucenia.
mam ją kilka godzin, nic jeszcze nie zrobiłem dla niej nieprzyjemnego
nie ma do niej żadnych sterów? próbowałeś w innym miejscu podłączyć ? sprawdź w menadżerze urządzeń czy nie ma jakiś wykrzykników
nie wiem dlaczego ale problem sam się rozwiązał ale nie wiem czy nie powróci
A może po prostu jakiś błąd fabryczny? Ja przykładowo w myszce, nowej, miałem problem z niedziałającym scrollem- raz działał po 5h, po zresetowaniu w ogóle, a po jakiejś godzinie pracy znów zaczał działać.
Pozdrawiam.
Kiedyś jak wylałem pićku to miałem podobnie, wiem też, że sprzęt elektroniczny nie lubi zimna. Szczególnie często sie to zdarza gdy paczki wysyłane są zimą i po rozpakowaniu trzeba chwile odczekać żeby zaczął dany sprzęt funkcjonować poprawnie, tak miałem np. z telefonem. Klawiatura to koszt rzędu 5-10zł więc to raczej nie problem.
Klawiatura to koszt rzędu 5/10zł?!
Dobre sobie... nie każdy ma pierwszy lepszy szrot.
Nie każdy wydaje 100zł na klawiaturę jeśli za 20zł może mieć coś co 5x przekroczy zakładany, średni okres żywotności sprzętu.
Jakiś czas temu na forum była dyskusja dot. klawiatur z gumkami kontaktowymi i mechanicznymi. Według podanych tutaj wartości moja klawiatura już dawno powinna przestać działać, a elegancko i bez przeszkód korzystam z niej od 2002 roku. Wystarczyło wydać 15-20zł. Herezja w Internecie nie zna granic .
PS. Jeśli klawiatura jest nowa to musi mieć gw. Jeżeli masz podejrzenie, że coś nie działa to wysyłaj bez wahania. Najlepiej w momencie kiedy problem występuje zrobić dodatkowo nagranie wideo.
Musiałbym mieć mocno nasrane w głowie, żeby wydawać ponad 100zł za klawiaturę, jak za 20 zł mogę mieć w pełni sprawną, nie różniącą się niczym od tych "gamingowych" modeli dla frajerów. Ale tacy ludzie wierzą też w to, że jak myszka ma więcej DPI, to im lepiej pójdzie w CS'a, a Razer Kraken'y to najlepsze słuchawki na tej planecie, więc nie zamierzam się w dawać w żadne dyskusje z takimi ludźmi Płaćcie sobie i po 1000 zł, firmy się ucieszą, bo w końcu na kimś muszą zarabiać.

Musiałbym mieć mocno nasrane w głowie, żeby wydawać ponad 100zł za klawiaturę, jak za 20 zł mogę mieć w pełni sprawną, nie różniącą się niczym od tych "gamingowych" modeli dla frajerów. Ale tacy ludzie wierzą też w to, że jak myszka ma więcej DPI, to im lepiej pójdzie w CS'a, a Razer Kraken'y to najlepsze słuchawki na tej planecie, więc nie zamierzam się w dawać w żadne dyskusje z takimi ludźmi Płaćcie sobie i po 1000 zł, firmy się ucieszą, bo w końcu na kimś muszą zarabiać.
Hahahaha:D
A tak na serio to święta racja. Wydać na klawiaturę więcej niż 50 złotych to czyste frajerstwo. Nikt mi nie wytłumaczy, że jak kupisz klawę za 200 zł to będziesz miał lepsze osiągi w grach.
tanie klawiatury maja problem, że nie można naciskać 3 przycisków na raz, dlatego kupiłem lepszą za 150zł a tu klops
Widać jestem balwanem... bo mój Trigger-z kosztował deczko więcej jak stówe.
Twój super pro elo trigger-z wygląda jak klawa od amigi 500
Też prawda:)
Jak już coś kupować to coś porządnego:
Posiadam i polecam:)
Ja tam widze różnice między tymi klawami ale mniejsza o to... swoją drogą ja wole takie bardziej proste, a nie dziwadła (jak spora część obecnie).
Razer porządny? Dobre jaja
Sprzet zdecydowanie przepłacony...
podczas naciskania ctrl wycisza się głos, klawisz startu działa tylko czasami, dodatkowe klawisze takie jak: głośniej, ciszej, komputer nie działają