Witam. Szukam jakiejś dobrej i taniej klawiatury, która będzie tak wytrzymała jak mój modecom. Możecie podawać opcje droższe i tańsze bo jeśli będzie droższa to rozejże się za używką (oczywiście klawiatury rozsądne bo im droższa klawa nowa tym droższa używka). Głównie chodzi mi o to żeby klawiatura była dość twarda (ale nie jakaś czekoladkowa czy wyspowa) miała podstawkę pod nadgarstki oraz była podświetlana. Nie pogardzę również przyciskami multimedialnymi oraz dodatkowymi do gier. Klawiatura nowa do 60 zł używana do 100-150 zł. Czekam na propozycje sprawdzonych i wytrzymałych sprzętów.
Klawiatura
Ja mam http://www.ceneo.pl/11711750 i jest całkiem dobra, czuc jak sie naciska guzik, jedynym minusem jest to, ze spacja jest krótsza niz w zwyklych klawiaturach - po obu stronach ma macra. Poza tym ma 15 guzikow do ktorych bedziesz mogl sobie przypisac co tam bedziesz chcial, do tego pare klawiszy multimedialnych, opcja wylaczenia guzikow z logiem windowsa i opcja zmiany mode'ow ww. macr. Co prawda nie jest podswietlana, ale wydaje mi sie, ze za te pieniadze oplaca sie ja kupic. Powinienes ja znalezc chociazby w media marktcie.
Z drozszych sprzetow to mozesz sobie zobaczyc Razer Arctosa http://www.ceneo.pl/2065564 kumpel ja ma i jest zadowolony, tylko, ze tutaj masz miękkie przyciski a poza tym jakies tam dotykowe multimedialne. A poza tym Steelseries Shift http://www.skapiec.pl/site/cat/52/comp/1693739 nowa dosc droga, ale moze uzywana znajdziesz taniej.
Tego a4techa patrzyłem właśnie. A ma ktoś może tą http://www.modecom.pl/mc-8000/przewodowe/klawiatury/peryferia/produkty/ ?? Jeśli tak to jak w niej z przyciskami ?
A ja mogę polecić "Microsoft SideWinder X6" lecz troszkę wykracza poza zaplanowane kryteria. Aczkolwiek używana 112zl na allegro aktualnie. Ma wszystko czego oczekujesz oraz jest solidna. Używam od ponad roku i nie narzekam.
Jesli podswietlana i dosc tania to tylko "A4Tech KL-126"
Edwinion, ale nie ma ona podstawki pod nadgarstki a to da mnie ogromny minus... Ehh ten SideWinder jest śliczny i dodatkowo ma odpinaną częśc. Coś wspaniałego, ale ta cena trochę droga.. trzeba sporo czekać najakąś tanią używkę tego typu.
Xaorus ,a ja polecę moją klawiaturę marki Modecom. Dostępna w sieci sklepów Auchan za jedyne 15 - 20 zł. Używam ją 4 rok i się nie psuje Gorąco polecam!!!
Hmm fakt sidewinder dość drogi lecz jest tego wart.. (tworzenie makr itp).. Lecz przeszukując internet znalazłem "Omega Cassiopeia" myślę ze spełnia twoje wymagania a co najważniejsze jest tania.
Ja bym mógł polecić MODECOM MC-9005. Świetnie wygląda, podstawka pod nadgarstki (ładnie wyglądający szczotkowany plastik, bardzo dobrze na nim dłonie leżą), świetnie wpasowane przyciski multimedialne, które polepszają wygląd. Piszę się na niej niewiarygodnie lekko. Czytałem, że nie nadaje się za bardzo do grania, ale mi się świetnie na niej gra, trzeba się przyzwyczaić. Jedyny mankament to brak podświetlenia, lecz jeśli nie jest to aż tak potrzebne to polecam. Cena ok. 40zł.
Modecomy często padają w tym temacie, ale faktem jest że moja klawiatura to też modecom i trzyma się znakomicie. Nie sprawiała mi żadnych problemów do teraz. Jutro spróbuję ją porozkręcać trochę, co nie zmienia faktu ze klawiaturę i tak kupię. To jest jedynie kwestia czasu. Będzie to najprawdopodobniej mode com właśnie, o ile się nie wzbogacę na handlu, bo wtedy wybór padnie albo na SideWindera albo coś ze stajni TT e Sport (kręcą mnie te wiatraczki). Dziękuję za podane tutaj porady, jeśli ktoś ma jeszcze jakąś ciekawą propozycję w zandrzu to proszę ją śmiało przedstawić.
wiecej bajeru wiecej diod wiecej podstawek pod nadgarstki jakbyś co najmniej miał pisać książkę.
przyciski multimedialne? wow sterowanie z klawiatury przewodowej kiedy mam myszke pod reką wow.
podświetlanie? wow nie umiecie pisać bez patrzenia na klawisze?
Makra itp? jakbyś conajmniej szykował sie na mistrzostwa świata w strzelankach.
nowa do 60 zł używana do 150? chyba odwrotnie.
Witam. Szukam jakiejś dobrej i taniej klawiatury, która będzie tak wytrzymała jak mój modecom. Możecie podawać opcje droższe i tańsze bo jeśli będzie droższa to rozejże się za używką (oczywiście klawiatury rozsądne bo im droższa klawa nowa tym droższa używka). Głównie chodzi mi o to żeby klawiatura była dość twarda (ale nie jakaś czekoladkowa czy wyspowa) miała podstawkę pod nadgarstki oraz była podświetlana. Nie pogardzę również przyciskami multimedialnymi oraz dodatkowymi do gier. Klawiatura nowa do 60 zł używana do 100-150 zł. Czekam na propozycje sprawdzonych i wytrzymałych sprzętów.