Klawiatura

Hejo! Szukam klawiatury do ~150 zł z niskim uskokiem oraz, ktorej dlugosc nie przekroczy 48 cm :3
http://www.morele.net/klawiatura-gigabyte-force-k7-619629/ kurde, podoba mi sie ta, ale nie wiem czy na "styk" wejdzie:(

W tej cenie słabo o dobrą klawiaturę ale:

Gigabyte Force K7 szczyt marzeń to to nie jest... ale ma 480mm szerokości.

Genius KB 265 - 473mm (zapomniałem że ma być niski skok)

A wszystkie ciekawsze będą dłuższe.

P.S. Jeszcze poszukam... bo nigdy nie zwracałem uwagi na szerokość :D

EDIT: Widzę iż gigabyte też znalazłaś :P

Ewentualnie cośz tańszych.... bo widze ze zazwyczaj mają 500+

Natec Genesis RX22 - 462mm

Natec Medusa 2 - 458mm

Ja wlasnie jestem ciekawa czy to da rade, bo ta czesc biurka, ktora sie wysuwa ma ta dlugosc 48 cm, a gigabyte tez ma 48cm dlugosci to wiesz:(

To może ten Natec RX22?

Wygląda całkiem OK (jak na tą cene).

P.S. Moja klawiatura ma ~515mm długości... ale część numeryczną mogę odpiąć więc pozostaje jakieś ~400mm :P

Swoją drogą testoro wprowadza taki "bajer" w nowej klawiaturze, wiec kto wie może inni także się na to zdecydują

W gl wiadomo czemu Steel Series SHIFT wycofano ze sprzedazy? :o

Nic mi na ten temat niewiadomo aczkolwiek tak to już bywa... wiele rzeczy poszło do "piachu" mimo iż były ciekawymi propozycjami.

Teraz producenci starają się robic mechaniczne klawiatury, więc kto wie może chcą zrobić taką mechaniczną?

Sam się zresztą po cichu czaje na taką klawiaturę... ale czekam na tą jedyną (hehe jak to brzmi).

Kurcze, z NATEC oraz TRACER mam tylko i wylacznie zle wspomnienia! (ciagle sie psuly, cos bylo nie tak:()

Miałem kiedyś Natec'i ni nie popadało... po prostu wymieniłem na lepszy sprzęt.

Aczkolwiek słyszałem iż z ich trwałością bywa nieciekawe, natomiast ile w tym prawdy?

Ludzie piszą w necie od razu jak coś się popsuje, ale jak działa sprawni to jest cicho.

Więc też niemożna zebrać opinii w ten sposób :(

Z drugiej strony co można oczekiwać po tak budżetowym sprzęcie? :P

No coz, w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak kupno tego gigabyte c:

Jeszcze czegoś poszukam.. aczkolwiek do ~480mm może być kiepsko.

Swoją drogą jeśli wysuwany blat ma 48cm to myszka już tam nie wejdzie... to nie lepiej mieć na "głównym" blacie klawiature z myszką?

A tą część wysuwaną mieć jako półkę na notatki czy inne duperele? :D

Wtedy szerokość nie byłą by ograniczeniem... a to by ułatwiło szukanie czegoś lepszego.

P.S. Proponuje bo sam sobie nie wyobrażam jak można mieć myszkę i klawiaturę na innej wysokości :P

Ale kto co lubi//woli.

Wlasnie ja mam od zawsze myszke i klawiature na innych wysokosciach:D Myszka jest wyzej ,na tym wyzszym blacie, gdzie stoi monitor, a klawiatura na tym wysuwanym. ALWAYS!

I tobie tak wygodnie? O.o

Zawsze, gdybym miala wszystko na tej samej wysokosci to bym kurde nie mogla sie ogarnac :v

Pytanie Brzmi czy na prawdę potrzebna ci gamingowa klawiatura. I co kryje się dla ciebie pod określeniem Gamingowa.

Dla mnie gamingowa klawiatura musi mieć wysoki skok + Dodatkowe przyciski do Makr + Oprogramowanie Dobre. Takie niestety kosztują , wszystko co tanie to albo się rozlatuje albo oprogramowanie działa kalecznie.

Być może więc zakup sobie jakąś zwykła schludną i już ?

Za 200 zł masz już Razer Deathstalker w wersji bez podświetlenia. 460 mm szerokości i ultra niski skok. http://mediaarena.pl/pl/p/Razer-Deathstalker-Essential/1365 Pytanie czy chce Ci się zbierać kaskę. W innym przypadku nic lepszego niż ten gigabyte nie znajdziesz. Ewentualnie coś od Natec'a ale to są w dużej mierze przemalowane speedlinki.

A ten Razer Deathstalker to ma jaki uskok? Jezeli wysoki to odpada:o

Raczej potrzebna mi bedzie do gier mmo oraz do Lolka!:3 Liczy sie dla mnie design, no i "witalnosc" :)

Razer Deathstalker to klawiatura z rodziny wyspowych. Jest super cicha i ma minimalny uskok. Jeśli liczy się dla Ciebie design to powinna Ci się podobać bo jest bardzo elegancka tyle, że nie posiada podświetlenia w wersji Essential.

Taki typ klawiatury często wystepuje w laptopach (tak bys mogla sobie to zobrazowac).

Ja na temat tej klawiatury się lepiej niewypowiem... bo do tej firmy mam negatywny stosunek, aczkolwiek przy twoich wymaganiach (głównie szerokość) możesz faktycznie lepszej nieznaleść.

Ciągle jestem zdania że najlepiej iść do sklepu i sobie poklikać :D

Ja też długo błądziłem po klawiaturowych peryferiach aż wreszcie zostałem przy Logitechach z serii G.

3 rok leci i jak narazie 0 problemów. A przy poprzednich klawiaturach to wiecznie coś . Albo Oprogramowanie zamulało , albo przyciśnięcie kilku przycisków na raz i d*pa ;p.

Co do klawiatury Razer Deathstalker Essential... Co sprawia że jest ona zakwalifikowana jako Gamingowa xD ?

Znaczek :D