dzis gralem sobie w fps i cos mi klawisz d nie dzialal dobrze wiec postanowilem go wyczyscic po wyjeciu klawisza i przeczyszczeniu juz wogole nie dziala nowa klawitura do laptopa 60zl a to tylko 1 klawisz (z 30min sie meczylem jak go ponownie wlozyc xd) Gdzies mam przejsciowke do mojej klwy na PS2 pod usb jak nie znajde to chyba kupie po usb jakas tania klawe ... chyba ze wezme do serwisu i zobaczy sie ile to bedzie kosztowac Bo odinstalowanie i zainstalowania klawiatury nie pomoglo wiec to chyba fizyczna usterka
Jak by ktos mial jakies pomysly to chetnie posłucham
Klawisz w lapku nie dziala
Mi nie działa spacja to wyjąłem bezużyteczny przycisk i dociskam śrubokrętem.
A jesteś pewien, że nie zalałeś klawiatury? Bo podobne problemy są właśnie tego efektem, a wtedy już tylko albo wymiana klawiatury, albo zakup nowej na USB.
Sprawdziłeś czy nie uszkodziłeś tych gumek, które tam są w trakcie czyszczenia?... Albo te zawiasy od klawiszy(ale to nie powinno mieć wpływu w sumie) w laptopach też są bardzo wrażliwe... i kruche - niestety. Czym czyściłeś klawiaturę?
@Off.
Miło Cię widzieć Alpha w zielonych barwach
Ja też byłam pewna, że klawiatury nie zalałam. Po czym kumpel po przeczyszczeniu mi jej pokazał mi, że się myliłam. To, o czym piszesz, wyglada na ewidentny efekt zalania albo inną usterkę typowo mechaniczną, bo wina raczej nie leży po stronie systemu.
Tam w zasadzie mechaniki nie ma żadnej bo jest płytka, która ma na sobie taśmę, a na taśmie są ponabijane gumki... jeżeli coś się dostało pod gumkę, albo taśma w którymś miejscu się przerwała/przegrzała to może być problem... Vampir łatwiejszym sposobem czyszczenia klawiatury jest odkurzacz... nie musisz się martwic ze coś złamiesz przynajmniej... a spróbuj ten klawisz/gumkę naciskać pod różnym kątem i z różnym naciskiem...
Swoją drogą kurz potrafi robić piękne zniszczenia w sprzęcie...
Jak to co kolega wyzej napisał nie pomoże to spróbuj z innym klawiszem np wez "K" i wsadz w "D". Moze troche to glupie ale mi raz tak pomogło
dzis gralem sobie w fps i cos mi klawisz d nie dzialal dobrze wiec postanowilem go wyczyscic po wyjeciu klawisza i przeczyszczeniu juz wogole nie dziala nowa klawitura do laptopa 60zl a to tylko 1 klawisz (z 30min sie meczylem jak go ponownie wlozyc xd) Gdzies mam przejsciowke do mojej klwy na PS2 pod usb jak nie znajde to chyba kupie po usb jakas tania klawe ... chyba ze wezme do serwisu i zobaczy sie ile to bedzie kosztowac Bo odinstalowanie i zainstalowania klawiatury nie pomoglo wiec to chyba fizyczna usterka
Jak by ktos mial jakies pomysly to chetnie posłucham