Klawisze funkcyjne działają bez klawisza fn

Tak jak w temacie, klawisze funkcyjne działają bez klikania klawisza fn a to przeszkadza mi w grze w niektóre gry.

Mam laptopa Lenovo g500, na płytce dostałem tylko sterowniki do windowsa ósemki a wgrałem 7.

Wgrałem ze strony lenovo sterowniki (nie jestem pewnien czy wszystkie).

I o was prosze podesłanie mi odpowiedniego sterownika albo jakąkolwiek inną pomoc w rozwiązaniu problemu.

Z góry dziękuje.

Tak jak w temacie, klawisze funkcyjne działają bez klikania klawisza fn a to przeszkadza mi w grze w niektóre gry.Mam laptopa Lenovo g500, na płytce dostałem tylko sterowniki do windowsa ósemki a wgrałem 7.Wgrałem ze strony lenovo sterowniki (nie jestem pewnien czy wszystkie).I o was prosze podesłanie mi odpowiedniego sterownika albo jakąkolwiek inną pomoc w rozwiązaniu problemu.Z góry dziękuje.
Aby wyłączyć lub włączyć klawisz funkcyjny (Fn) w BIOS, wykonaj następujące czynności.
  1. Naciśnij przycisk zasilania , aby włączyć komputer.
  2. Naciśnij klawisz F10 , aby otworzyć okno konfiguracji BIOS.
  3. Za pomocą klawiszy strzałek w prawo i w lewo przejdź do opcji System Configuration(Konfiguracja systemu).
    Figure 2: Okno konfiguracji systemu BIOS
    c02035200.jpg
  4. Za pomocą klawiszy strzałek w górę i w dół przejdź do opcji Action Keys Mode (Tryb aktywnych klawiszy), a następnie naciśnij klawisz Enter , aby wyświetlić menu Enable/Disable (Włączanie/Wyłączanie).
  5. Wybierz żądany tryb:
    • Disabled (Wyłączone): Wymaga naciśnięcia i przytrzymania klawisza funkcyjnego (Fn) i równoczesnego naciśnięcia jednego z klawiszy F1-F12 w celu wykonania czynności wskazanej na klawiszu odpowiadającym za tę czynność.
      Jeżeli na przykład w przypadku niektórych modeli komputerów tryb aktywnych klawiszy jest Disabled (Wyłączony), naciśnięcie klawisza F11 spowoduje minimalizację i maksymalizację otwartego okna przeglądarki internetowej. Natomiast naciśnięcie i przytrzymanie kombinacji klawiszy Fn + F11 spowoduje wyciszenie dźwięku.
      Klawisze aktywne mogą różnić się w zależności od modelu komputera przenośnego.
    • Enabled (Włączone): Wymaga naciśnięcia tylko jednego z klawiszy F1-F12 w celu wykonania czynności wskazanej na klawiszu odpowiadającym za tę czynność.
      Jeżeli na przykład w przypadku niektórych modeli komptuerów tryb aktywnych klawiszy jest Enabled (Włączony), naciśnięcie klawisza F11 spowoduje wyciszenie dźwięki, zgodnie ze wskazaniem widniejącym na klawiszu. Natomiast naciśnięcie i przytrzymanie kombinacji klawiszy Fn + F11 spowoduje zminimalizowanie lub zmaksymalizowanie oka przeglądarki internetowej, jeśli jest otwarte.
      Klawisze aktywne mogą różnić się w zależności od modelu komputera przenośnego.
  6. Naciśnij klawisz F10 , aby zapisać wybór i uruchomić ponownie komputer.

Dzięki, wszystko działa.

Tak jak w temacie, klawisze funkcyjne działają bez klikania klawisza fn a to przeszkadza mi w grze w niektóre gry.

Mam laptopa Lenovo g500, na płytce dostałem tylko sterowniki do windowsa ósemki a wgrałem 7.

Wgrałem ze strony lenovo sterowniki (nie jestem pewnien czy wszystkie).

I o was prosze podesłanie mi odpowiedniego sterownika albo jakąkolwiek inną pomoc w rozwiązaniu problemu.

Z góry dziękuje.