Klimat-Wyjątkowość MMORG

Gatunek: [WSZYSTKO.Łącznie z grami CO-OPowymi na dłużej]
Sprzęt: [PÓJDZIE WSZYSTKO W 4K ULTRA (NA CIEBIE PATRZE ADMINIE KTORY KARZESZ MI TO PISAC WEDLE FORMULARZA MIMO ŻE WYSTARCZY PRZECZYTAĆ BY WIEDZIEĆ O CO CHODZI D:]
Cechy: [

Będzie sie wyróżniać wśród reszty w całej swojej okazałości dla przykładu podam Warframe i Vindictusa z swoim systemem walki bazujacym na animacji(To byłby duży plus) gry która będzie miała świetny klimat bez kiczu jak jest w tych wszystkich revelation, blade and soul etc (Kolejny przykład to age of wushu mimo azjatyckiej gry jako tako.... świat jest dobrze skonstruowany) Grę która jest traktowana z miłoscią przez swoich twórców.

Plusami bedą rzeczy ktore mozna zbierac jak wygląd, mounty, pety i tak dalej i tak dalej jakiś stopień RNG etc

Najbardziej zakochany jestem w świecie warcrafta ...Najwazniejsze czyli Wszystkie historie, postacie uniwersum rozbudowane o książki i film, barwny i ogromny świat który można przemierzać , mega duzo mountów, szafa do zmiany wyglądu postaci

Obawiam sie już ze gralem we wszystkie tytuły i nic sie nie znajdzie.... może jednak do powrotu do jakiejs gry mnie namówicie...

Interesuja mnie też tytuły które nie wyszły a które wyjdą w przeciągu paru miesięcy bądz są dostępne w Azji/Ameryce whateva z łatką anglojezyczną.

• ]
    Przypadły mi do gustu:
        * Wybieramy z wszystkiego. Grałem w 3,9/4 rynku mmorpg może coś sie na tyle zmieniło że warto jest sie tym zainteresować bądz o czymś zapomniałem.

Nie to:
    TIBIA

• CABAL
  • METIN
  • LINEAGE
  • INNE TAKIE OWAKIE

Proszę jeszcze ładnie opisać to w schemacie, który się znajduje w regulaminie.

nono

Najwazniejsze czyli Wszystkie historie, postacie uniwersum rozbudowane o książki i film, barwny i ogromny świat który można przemierzać , mega duzo mountów, szafa do zmiany wyglądu postaci

Final fantasy XIV? Widzę, że lubisz mangę, więc może taka "azjatyckość" by Ci podeszła.

- ciekawa fabuła i interesujące postacie, które autentycznie da się lubić, a nawet kochać (do tej pory pamiętam miłość znajomej do Aymerika)

- bardzo duża ilość mountów, a zdobycie każdego jest wyzwaniem

- nie do końca wiem, o co chodzi z tą szafą, ale FFXIV to takie drugie Simsy, gdziew których frajdę sprawia ubieranie swojej postaci i zmienianie jej wyglądu (możesz np. za drobną opłatę za walutę z gry udać się do fryzjera i zmienić fryzurę)

Najbardziej klimatyczne MMO w jakie rałem to DDo... jezeli chodzi o PvE ta gra nie ma sobie rownych jedyny minsu to bez paczek po 12lvl slabo sie gra i nie ma pvp

Skoro mogą być gry CO-OP, a spodobał ci się warframe... to może podpasuje ci dying light? Gra na wielu serwisach jest w top 3 gier na coopie, a jest względnie nową grą - na 1 miejscu są borderlandsy 2 (ale zakladam ze grales juz w to), oraz dont starve together (aczkolwiek to survival i grać polecam tylko samemu lub ze znajomymi, z randomami za dużo chaosu). Wracając do "umierającego światła" to gra typu zombie survival, ale wyróżnia ją fakt że tu masz parkour jak w mirrors edge :D. Co w połączeniu z hordami mega wytrzymałych zombie... daje ci sporą dawkę adrenaliny i strachu. Pierwsza noc jest niezapomnianym przeżyciem, w porównaniu z tą grą noce w każdym innym survivalu to przedszkole. Serio xD. Aczkolwiek... radziłbym nie oglądać filmów o tej grze, by uniknąć spojlerów i by mieć frajdę z poznawania gry na własnych błędach :).

A tryb multi to też bajka - grałem własnie przed paroma chwilami z kumplem co-op'a... noc nas złapała z dala od bazy, patrzymy, o samolot zrzucił zaopatrzenie, idziemy? Idziemy. Okej, dotarliśmy na górkę, patrzymy a tam na dole jest "dostawa" z samolotu... razem z całą hordą zombie (mały pikuś) oraz z paroma groźniejszymi typami (wielki problem xd). Podchodzę bliżej by się lepiej przypatrzeć... a tu nagle postać się zsuwa na dół i nie idzie wrócić na górę. Shit, dobrze się zaczyna. A jakie potem emocje gdy się chowasz za betonowym murkiem a zombie przeskakuje nad nim (i nad tobą).... ale na szczescie kumpel skończył się już ze mnie śmiać (sam też bym to zrobił jakbym się nie bał xd) i latarką przyciągnął uwagę tego zombiaka... a ja szybko się przekradam, otwieram skrzynki, zabieram loot, potem przejmuję mobka i on zbiera loot (osobny dla każdego - więc nie ma kłótni o łupy). A potem cholernie szybka i dramatyczna ucieczka do tzw safe zone :D. Tego nie da się opisać słowami... kogo nie gonili nocni łowcy ten nie wie jakie to emocje - wytrzymali jak ciężarówki (chociaż jakbym miał wybierać to bym obstawiał wygraną tego zombiaka), szybsi 2 razy od twojej postaci, potrafią wskoczyć na dach budynku jednym skokiem... ale na szczęście tutaj wszyscy przeciwnicy muszą "polować" - jak stracą cię z oczu to idą na ostatnie znane twoje miejsce i tam się rozglądają i przeszukują okolicę, nie zobaczą to odchodzą. Co można ładnie wykorzystać wspinając się na budynek, zeskakując na dół... i skręcając za róg budynku. Problem z tym manewrem jest taki że... nie możesz wpaść przy nim na zombie (bo robią hałas co zwraca uwage tego łowcy), ani nie możesz niczego potrącić ani podnieść żadnego hałasu - a często jak na złość ktoś ustawia butelki przy rogach, albo kartony, albo benzyna jest rozlana lub inna woda xD.

A jak mam wybrać coś z mmo... to mógłby to być np Secret World Legends - gra bazująca na fabule, z wymagającymi dungeonami - przykładem może być bodajże 1 dungeon który niby jest prosty,,, aczkolwiek jest taka faza końcowego bossa który przywoluje ciemność, a potem wypuszcza echo-sonar... który jak cię zlokalizuje to potwór cię dopada i zabiera ci prawie całe lub dosłownie całe hp (zalezy od lvl i od statystyk jakie masz). A by było trudniej boss się przemieszcza, a ty się chowasz za filarem... przy czym jeden z filarów pada - ten najbliżej bossa, jak masz pecha to twój, a wtedy... kaput xD. Albo kolejny dungeon który rozgrywa się w piekle... gdzie jest pewien tunel gdzie musisz szybko zabijac moby i bossa... bo podpala się obszar na którym stoisz (i dość duża okolica) - przy czym jak podpalisz caly korytarz... to wipe party bo wszyscy stoją w ogniu i płoną xD. A questy pierwsza klasa - moje ulubione były w szkole dla "utalentowanej młodzieży" (magia i te sprawy), gdzie musiałem np zbierać esencję z zjaw... by potem rozrysować glify ochronne wokół szkoły. Albo inny quest - z polowaniem na wendigo. Dopadasz wendigo, bijecie się, potem on odskakuje i ucieka z nadnaturalną szybkością... ale powaznie go zraniłeś bo krwawi - i po sładach krwi masz go tropić. I nie, tak łatwo nie jest byś miał na mapie to zaznaczone :P. Inny quest wymaga od ciebie.... twojego życia. Dosłownie - postać musi umrzeć byś mógł zrobić tego questa. Ale nic więcej nie mogę powiedzieć by nie zdradzić ci jaki to quest itd :P.

No i jest tu dużo petów, strojów i innych tytułów czy sposobów podróżowania (motocykle, latające deski, sprint który zostawia scieżkę ognia (oczywiście tylko wizualną, nie zadaje dpsa). generalnie całe mnóstwo tu tego). Na pewno coś ci iprzypasuje :)

DDo? Dungeons and Dragons? czy Dragons Dogma?

Co do Sacret World niesamowicie mi sie podoba jego klimat, LoveCraft, Dark Fantasy etc ale jakoś.....nie.

Co do Final Fantasy to nie chcę gry ktora ma abonament....niestety nie stać mnie na taki bajer.

Co do Dying Light przeszedłem

Ogółem to szukam jakiejś perełki by grać z dziewczyną... nijak jej blade and soul to mnie w ogole nie interesuje... kicz nad kicze XD....

Gatunek: [WSZYSTKO.Łącznie z grami CO-OPowymi na dłużej]
Sprzęt: [PÓJDZIE WSZYSTKO W 4K ULTRA (NA CIEBIE PATRZE ADMINIE KTORY KARZESZ MI TO PISAC WEDLE FORMULARZA MIMO ŻE WYSTARCZY PRZECZYTAĆ BY WIEDZIEĆ O CO CHODZI D:]
Cechy: [

Będzie sie wyróżniać wśród reszty w całej swojej okazałości dla przykładu podam Warframe i Vindictusa z swoim systemem walki bazujacym na animacji(To byłby duży plus) gry która będzie miała świetny klimat bez kiczu jak jest w tych wszystkich revelation, blade and soul etc (Kolejny przykład to age of wushu mimo azjatyckiej gry jako tako.... świat jest dobrze skonstruowany) Grę która jest traktowana z miłoscią przez swoich twórców.

Plusami bedą rzeczy ktore mozna zbierac jak wygląd, mounty, pety i tak dalej i tak dalej jakiś stopień RNG etc

Najbardziej zakochany jestem w świecie warcrafta ...Najwazniejsze czyli Wszystkie historie, postacie uniwersum rozbudowane o książki i film, barwny i ogromny świat który można przemierzać , mega duzo mountów, szafa do zmiany wyglądu postaci

Obawiam sie już ze gralem we wszystkie tytuły i nic sie nie znajdzie.... może jednak do powrotu do jakiejs gry mnie namówicie...

Interesuja mnie też tytuły które nie wyszły a które wyjdą w przeciągu paru miesięcy bądz są dostępne w Azji/Ameryce whateva z łatką anglojezyczną.

• ]
    Przypadły mi do gustu:
        * Wybieramy z wszystkiego. Grałem w 3,9/4 rynku mmorpg może coś sie na tyle zmieniło że warto jest sie tym zainteresować bądz o czymś zapomniałem.

Nie to:
    TIBIA

• CABAL
  • METIN
  • LINEAGE
  • INNE TAKIE OWAKIE