Czołem forumowi przyjaciele!
Przybywam tu do was, ze sporym problemem, otóż naszła mnie ochota, na zagranie w jakiegoś baaardzo klimatycznego, prawdziwie role-playowego erpega (wiem, że to to samo, ale nie ważne!).
Tak więc, gry które już dokładnie opatrzyłem:
-TES'y (nie wiem, Morrowind na moim poczciwym xpudle mnie nie porwał, Oblivion okazał się taki trochę nudnawy, jedynie Skyrim był taki... przyzwoity, i mimo wszechobecnych lagów, ścięć, i innego ustrojstwa to grało się całkiem przyzwoicie)
-Kingdom's of Amalur (całkiem fajna gra, dosyć specyficzny i taki nijaki bajkowy klimat, ale wciąż było go trochę czuć, mimo wszystko z czasem się znudziła)
-Drakensang: The River of Time bodajże (gra już z początku do mnie nie przemawiała, powiem wprost, była po prostu nudna :S)
-Fallout (o ile TES'y mnie nie wciągnęły, to wszystkie części Fallout są jak dla mnie absolutnym arcydziełem, najnowsze New Vegas ukończyłem nawet 3 razy... ahh... wspomnienia, niestety narazie ,,czwórki,, nie zapowiadają, a innych gier w podobnych realiach niestety nie uświadczyłem)
-Dragon Age 2 (może klimat był, ale nie spodobał mi się gameplay gry, który uproszczony był do granic możliwości, może po prostu nie trawię gier BioWare... )
-Mass Effect 2 (to co wyżej)
-Wiedźmin 2 (ustrojstwo nawet na low mi nie szło, spalić!)
Więcej już chyba sobie nie przypomnę
Teraz druga gra, czyli cywilizacjopodobna strategia.
Otóż to, nigdy za strategiami szczególnie nie przepadałem, być może dlatego, że nie chciało mi się co rundę robić tego samego, jednak CiV zmienił moje zdanie, i spędziłem z nim masę pięknych godzin.
Niestety nawet CiV mi się czasem nudzi, no i ma też kilka rozwiązań/bugów których nie lubie, dlatego szukam gry do niego podobnej.
Gry które brałem za podobne, ale podobne nie były.
-Seria Total War (nie podobały mi się bitwy, ani sam bardzo płytki(?) jak dla mnie system taktyczny, gra wydawała mi się bardziej nastawiona na walkę, a ja szczerzę wolę handlować, porozumiewać się pokojowo z innymi państwami, itp... wiecie o co chodzi ^^)
Szczerze powiedziawszy, to więcej podobnych produkcji nie próbowałem ^^, tak więc prosiłbym o waszą pomoc.