http://www.cyberspor...288381481237582
Artykuł z Cybersport.pl , który informuje polskich fanów League of Legends o 'czarnym koniu', który pokonał EU dywizję 'nijdże w pidżamach' i tym samym zagwarantował sobie spota w aktualnej edycji LCSa.
Chłopaki pokazali naprawdę moc, skilla, grę determinacji i zagrywkę typowo psychologiczną (jak raz spadły morale przez taką Kyle "Overpow", to potem tylko nie odpuszczać). Mecze rozgrywały się w trybie BO5, gdzie 3 zwycięstwa trafiły do 'biało-czerwonych'.
Wzięli się znikąd i zrobili niezłe wrażenie, tak na wszystkich widzach jak i na mnie (nie oglądałem na żywo, ale już nadrobiłem replayem). Podobna sytuacja miała miejsce gdy rosyjski M5 (Moscow Five) rozpoczynał swoją przygodę na scenie E-sportowej, gdzie wjechali na turniej, jak na chatkę babuni i jej porcelanową kolekcję z zabłoconymi glanami, tym samym rozpierdzielając wszystko i wszystkich po drodze (na tym turnieju). Jak opadł dym, zostało tylko głuche "łooooł".
Gambit Gaming (tj. aktualna nazwa teamu) zrobili wrażenie i kibicuję im do dzisiaj, KMT ma jeszcze szansę pokazać, że naprawdę jadą na nitro, to i będą mieli moje poparcie w postaci pomponów podczas turniejów
Jeżeli chodzi o takie akcje jak wyżej, to to jest chyba główny powód dla którego wybieram E-sport zamiast siatki w TV czy piłki nożnej na kanale eurosport. Mam nadzieję, że tak jak w WoT, gdzie mamy mocny team (EPS- Evil Panda Squad), tak jak w CSie gdzie mamy (albo mieliśmy, bo nowy skład raz się wybija a raz spada jak kaszalot w konserwie) świetny zespół, to także mam nadzieję posiadać wreszcie w LoLu swoich wymiataczy (w TOP3).
Życzę tego także każdemu 'biało-czerwonemu' składowi z innych gier, a szczególnie polskim graczom SC2, których oglądam ostatnio bardzo często jak tylko jest okazja i jakiś turniej.
Byle do przodu; po puchary, sławę, laski i kasę KMT GL, Kill Them All