Witam. Zacząłem ostatnio z nudów pogrywać w Tibię i jako profesję wybrałem Knighta. Obecnie posiadam 24+ lvl i skilluje na dwarfach (50/48 skille). Przeglądając poradniki do obecnej Tibi zauważyłem, że każdy podaje inne skille, pułapy itp. Chodzi mi o to, jakie skille muszę mieć, aby spokojnie już tylko expić, a reszta będzie spokojnie sobie sama rosnąć? Proszę nie odpowiadać 200/200 albo jakieś inne debilizmy (pierwszy post na bank będzie taki). Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Knight - jakie skille, żeby mieć spokój :)
tak mysle ze 80/80 powino starczyc moze 85/85
Na dwarfach da radę taki wbić powiedzmy skillując do 30 lvla?
Nie, od 60+ możesz zacząć skillować na slimach. 75/75 wystarczy jeśli planujesz później kupić pacc'a(będziesz mógł zostawiać postać na offline training)
Lol, skilluj do 85/85-90/90 i wtedy to jest maszyna do expa/zarabiania kasy.
Wtedy możesz spokojnie expić na lepszych potworach..
Bo ze skillami 50/48 nic nie zdziałasz, jeśli chcesz coś porobić potem na knighcie, to musisz teraz wziąć się za skillsy, polecam kupić premium i stawiać na offline training ; d
Hmm, dzięki za pomoc No wyexpienie do 80/80-85/85-90/90 to długa długa długa droga
co was powalilo 85? Gdzie? Na tej wersji tibii? Bez PACCa? Wbij koleś max 70/70, na dwarfach 60/60 mysle że max, bo potem za szybko padają.
Potem spróbuj na minosach/cycach(!)/slimach(na npvp miejscówki raczej będą pozajmowane, dlatego szukaj wolnych matek.), chyba że swiat pvp to monka możesz sobie sprawić od kumpla, albo wbic na innym koncie 28 poziom magiem, i na multi acc grać.
Najlepiej to wbijaj poziomy, bo to u knighta najwazniejsze, skille przyjdą z czasem same.
Ostatni post w sumie trochę zamieszał w temacie. Jednak jest w nim dużo racji, ponieważ czary nie opierają się już na mlvlu i nie można robić HMM magiem na 8 lvlu z 4 magic lvlem jak kiedyś (to były czasy, jak wyszedłem z rooka i od razu machnąłem plecak hmm i kupiłem dragon hammera ). Opierają się na poziomie postaci, a knight bez PACC ma tylko światło (nie wiem kto używa tego), odtrucie i podstawową exure - wsio.
Skilluj, skilluj, skilluj... Postaraj się dobić te 70-75 aby czerpać (w miarę) przyjemność gry
ja osobiście wbijałem 80 skill do 30 lvla, a potem to już tylko zabawa
Ja chyba jednak wbije te 80/80 do tego 30, mam taki plan w sumie, no chyba, że jakoś do 35 lvla te 80/80, ale jak najszybciej Tylko ten PACC, niby codziennie to jakieś 1,20 zł, więc spoko, ale ogólnie za miecha 40 zł to wydaje się dużo
Jeśli nie chcesz użerać się z botami zacznij lepiej grać w zezenie. Gdyby ludzie, którzy zajmują się tą grą zainwestowali w reklamę już dawno wyciela by tibie.
Na razie dopóki boty nie stanowią 90% player base to mogę grać i o ile ludzie nadal tworzą gildie itp
Od 25lvl skille 55/55 na slimach z k setem dragon shieldem spokojnie mozesz zaczac od 65 albo 70 na ghoulu a potem monki badz cycki ale i tak jest to zenujace na tej wersji bo dostalem ostatnio pacca od ziomka za free i wbilem 71 chyba teraz jest na jakies 64 na samym offline treningu
Do 70/70 albo 75/75, Na jakim świecie grasz ? Sam szukam gierki, może Tibia, Sam nie wiem. Chodź ja od zawsze grałem palkiem.
Gram na serwerze Antica i jestem "zameldowany" w Carlin. W sumie pewnie kupie sobie PACC za miesiąc, więc dobije 65/65 lub 70/70, a resztę trenując offline (średnio mi to leży, ale jak dają to bierz, jak powiedział mój znajomy z Tibi )
Mym zdaniem 80/80 styka i tak jak expisz to ci skile idą (bo na fac 90 są niepotrzebne bo i taki tylko dragi bijesz )
A mam pytanko. Wbiłem sobie po 2 deadach 27 lvl spowrotem i zacząłem chodzić na cyklopy. Zastanawiam się czy nie przenieść się z Carlin do Thais, ponieważ jest bliżej, a w depo w sumie nie mam nic wartościowego. Co wy o tym sądzicie? Oraz myślałem nad połowieniem ryb i wbiciem 4-5 mlvl (obecnie mam 3, świeżo wbity po wspomnianych wcześniej 2 deadach)? Opłaca się? Przyda się to?
Gram na serwerze Antica i jestem "zameldowany" w Carlin. W sumie pewnie kupie sobie PACC za miesiąc, więc dobije 65/65 lub 70/70, a resztę trenując offline (średnio mi to leży, ale jak dają to bierz, jak powiedział mój znajomy z Tibi )A mam pytanko. Wbiłem sobie po 2 deadach 27 lvl spowrotem i zacząłem chodzić na cyklopy. Zastanawiam się czy nie przenieść się z Carlin do Thais, ponieważ jest bliżej, a w depo w sumie nie mam nic wartościowego. Co wy o tym sądzicie? Oraz myślałem nad połowieniem ryb i wbiciem 4-5 mlvl (obecnie mam 3, świeżo wbity po wspomnianych wcześniej 2 deadach)? Opłaca się? Przyda się to?
Odezwij się w grze.
Alamaris . Ew postaram Ci się dać inv do gildii, a tam jest dużo najtów 100+ więc Ci wsyzstko wytłumaczą. NA POH też masz Cyce, więc idź do venore
Witam. Zacząłem ostatnio z nudów pogrywać w Tibię i jako profesję wybrałem Knighta. Obecnie posiadam 24+ lvl i skilluje na dwarfach (50/48 skille). Przeglądając poradniki do obecnej Tibi zauważyłem, że każdy podaje inne skille, pułapy itp. Chodzi mi o to, jakie skille muszę mieć, aby spokojnie już tylko expić, a reszta będzie spokojnie sobie sama rosnąć? Proszę nie odpowiadać 200/200 albo jakieś inne debilizmy (pierwszy post na bank będzie taki). Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc