Knight Online

Knight Online jest popularnym MMORPG rozwijanym przez MGame Corporation oraz Noah System. Większość odmian jest darmowa. Istnieje jednak możliwość wykupienia płatnego konta Premium dającego dostęp do dodatkowych przedmiotów w grze i innych przywilejów.

Gracz do wyboru ma dwie rasy między którymi toczą się wojny: Elmorad (ludzi) i Karus (potocznie zwanych orkami), a także kilka klas: wojownika, maga, kapłana oraz złodzieja. Raz lub dwa w tygodniu urządzana jest wielka bitwa (Lunar War), w której rozstrzyga się, która z ras będzie mogła najeżdżać tereny przeciwnika przez następną godzinę. Oczywiście jak w każdym innym MMORPG gracz zdobywa kolejne poziomy. Głównym celem dla wielu graczy jest zdobycie poziomu 60, bo to właśnie wtedy otwierają się nowe możliwości. Maksymalny poziom to 80, jednak ich zdobycie jest już o wiele trudniejsze, z powodu licznych kar zmniejszających zdobywane doświadczenie od poziomu 61.

Kto nigdy nie grał w tego MMORPG-a niech zaraz bierze sie do zasysania klienta. Ten tytuł bardzo przypadł mi do gustu, a to dzięki jednemu aspektowi. Mianowicie chodzi mi tu o Podzielenie graczy na 2 oddzielne rasy. Narastająca wrogość między graczami, nieustająca walka na PvP, te czynniki napędzają gre. Oczywiście znajduje się tu więcej dobrych pomysłów. Najlepszym jest chyba wojna pomiędzy graczami. Jedna ze stron broni się w fortecy, a druga zaś atakuje. Coś pięknego. Wielce polecam tą giere.

Uwaga na Hakerów, ostatnimi czasy wciąż ich przybywa co psuje całą zabawę z gry. :-(

Wymagania sprzętowe:

Procesor: Celeron 300Mhz lub lepszy

RAM: 128MB

System: Windows 98/2000/XP/ME

Grafika:16MB

Dodatkowe: DirectX8.1

"Waga Instalki" 445 MB

Oficjalna Strona:

edf03af095ae6795.jpg

Zagrałem, przetestowałem gra jest niezła ale mogłaby mieć lepszą grafę...

Zgadza się ja grałem pół dnia bo grafa tak razi w oczy,że wytrzymać się nie da.No i nie przypadła mi do gustu.

ja tez gralem i grafaka nie jest za ciekawa mialem juz 50lvl i mi sie znudzila :-/

potrzebuje pomocy oturz...

przeczytalem tutaj ten temat o grze KnightOnline mysle wygląda ładnie więc pierwsze co zrobiłem weszlem na...

REJESTRACJA W KNIGHT ONLINE

no i zaczolem sie rejestrowac niestety zawsze jak daje CREATE

wysakakuje mi to... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :-( :-( :-( :-( :-(

nieeeeeeeeeeeoj6.png

chyba niezby widac co pisze...

pisze PLEASE ENTER A VALID VERYFICATION CODE

BARDZO PROSZE O POMOC... :((

Mi się ta gra wyłancza jak sie ładuje 1470 patch ;[

@viva la kapica, musisz podać kod weryfikacji, który najprawdopodobniej został wysłany na e-mail który podałeś przy rejestracji. Głowy nie dam, że tak jest bo nie grałem w to nigdy.

@Lifaen, spróbuj ściągnąć nową instalkę.

Odświeżam temat o tym dinozaurze :)

Ostatnio z nudów ściągam różne mmo. Przez ostatni tydzień pobrałem już jakies 15 gier mmorpg. Wczoraj wieczorem znowu chciałem coś ściągnąć więc wbiłem na spis gier i zacząłem przeglądać. Nagle moim oczom ukazał się KOL. Stwierdziłem że ściągne, grałem w to jakieś 2 lata temu, był to mój drugi mmorpg w życiu.

Dzisiaj włączam, gram chwile i co? zakochałem się w tej grze na nowo ;) nie wiem może to sentyment ale co tam ;)

Zapraszam do gry na serwerze Phatos (chyba tak sie nazywa) ;)

Dla mnie jest to nadal najlepszy darmowy mmorpg i czekam na godnego następce "Ryczerza" ;)

Grałem ,zasypiałem nie tęsknie wrecz usuwam go z pamięci:)

edit: kiedy ja ciągle to usuwam ,jeszcze nie usunąłem

Grałem ,zasypiałem nie tęsknie wrecz usuwam go z pamięci:)

cos w tym jest.... to chyba jedna z najwiekszych porazek MMO :D jak dla mnie :)

PS: broda popraw "usuwam" bo jak Hania wylooka to bedzie przechlapane :D

//Oj, tak, tak, słuchaj kolegi :P - Mr. Hania

tez gralem w KO. powiem Wam,ze gra nie jest wcale zła... wszystko jest fachowo zrobione-oprócz kamery i grafiki ;P

ale gra na prawde miła i przyjemna..

Hehehe, dla mnie porażką wśród mmo jest Metin 2 :P.

Grałem trochę w KO i nie jest taki zły, lecz słaba grafa i praca kamery są na dzień dzisiejszy wyświetchane:D

ja w MMO na grafike nie patrze, bo nie o to w tym chodzi.

Jedyne co mi przeszkadza to jak napisali poprzednicy praca kamery, a tak to jest spoko :)

PS. nie liczyłem że aż tylu sie wypowie na temat KO ;P

Mam pytanie dotyczące Knighta. Zacząłem grę i uwolniłem jakiegoś dzieciaka ze środka jakiejś glisty. I teraz gdy zaczynam expić wyświetlają mi się komunikaty od tego smarka typu "careful master!" wraz z jego mangową podobizną. Czy ten "stróż" zniknie później czy mi tak będzie doradzał ciągle?

Nie ukrywam że to bardzo wnerwiające...

jak dobrze pamietam, to po 10 lvlu, po wybraniu profesji, mozna go wyłączyć ;P

Można go wyłączyć, jak zdążę dzisiaj to wieczorem Ci napisze jak ;]

Knight Online jest popularnym MMORPG rozwijanym przez MGame Corporation oraz Noah System. Większość odmian jest darmowa. Istnieje jednak możliwość wykupienia płatnego konta Premium dającego dostęp do dodatkowych przedmiotów w grze i innych przywilejów.

Gracz do wyboru ma dwie rasy między którymi toczą się wojny: Elmorad (ludzi) i Karus (potocznie zwanych orkami), a także kilka klas: wojownika, maga, kapłana oraz złodzieja. Raz lub dwa w tygodniu urządzana jest wielka bitwa (Lunar War), w której rozstrzyga się, która z ras będzie mogła najeżdżać tereny przeciwnika przez następną godzinę. Oczywiście jak w każdym innym MMORPG gracz zdobywa kolejne poziomy. Głównym celem dla wielu graczy jest zdobycie poziomu 60, bo to właśnie wtedy otwierają się nowe możliwości. Maksymalny poziom to 80, jednak ich zdobycie jest już o wiele trudniejsze, z powodu licznych kar zmniejszających zdobywane doświadczenie od poziomu 61.

Kto nigdy nie grał w tego MMORPG-a niech zaraz bierze sie do zasysania klienta. Ten tytuł bardzo przypadł mi do gustu, a to dzięki jednemu aspektowi. Mianowicie chodzi mi tu o Podzielenie graczy na 2 oddzielne rasy. Narastająca wrogość między graczami, nieustająca walka na PvP, te czynniki napędzają gre. Oczywiście znajduje się tu więcej dobrych pomysłów. Najlepszym jest chyba wojna pomiędzy graczami. Jedna ze stron broni się w fortecy, a druga zaś atakuje. Coś pięknego. Wielce polecam tą giere.

Uwaga na Hakerów, ostatnimi czasy wciąż ich przybywa co psuje całą zabawę z gry. :-(

Wymagania sprzętowe:

Procesor: Celeron 300Mhz lub lepszy

RAM: 128MB

System: Windows 98/2000/XP/ME

Grafika:16MB

Dodatkowe: DirectX8.1

"Waga Instalki" 445 MB

Oficjalna Strona:

edf03af095ae6795.jpg