Kodeks - Trybunał / Opinie

Witam,

Chciałbym poświęcić wątek na temat rozmów o Trybunale jak i kodeksu przywoływacza.

Jak wielu z was lub niewielu przejechało się pewnie na trybunale i bany ,które przeważnie trafiają sie za błachostke bo wiekszosc osob klika "Ukarz"

Sam jestem graczem od Closed Bety w League of Legends i nigdy nie dostalem bana ,kiedy czytalem na forum oficjalnym jak ludzie żalą sie na temat trybunału ,że jest kulawy i w ogole szczerze nie mialem nigdy z tym doczynienia wiec jakos mnie to zbytnio nie interesowalo ,lecz do momentu kiedy mnie dosiegnelo.

Otoz w ciagu 2 tygogodni grania (nie mowie tutaj o odsiadywaniu za niego tylko gry lacznie) dostalem 3x bana ,1 ostrzezenie i 2x na tydzien. Sprawa jest dziwna bo piszac do supportu w takiej sprawie odpowiedz jest jasna "Przywolywacze uznali cie za winnego i zostalem zbanowany ,nie ma odwolania" Czyli jak widzimy jazdy szary czlowiek moze wejsc rozwiazac x raportow dac ukarz i go reszta nie interesuje. Moim zdaniem system kuleje ,nie bede sie tutaj rozpisywal jaki jestem poszkodowany bo nie bede gral tydzien ,nie nie o to w tym chodzi ,chodzi o fakt ze tak jak mowie ,powinno zostac powolane grono ludzi ktorzy by sie tym interesowali i rozwiazywali sprawy z raportowami jak np ESL.EU. Problem w grach w lige polega na tym ,ze mamy osoby ktorzy prowokuja cie cala gre ,nawet jesli go zignorujesz to dostaniesz raport za "Odmowa komunikacjii z druzyna" ,a wiadomo jak cos odpiszesz report za typowy wulgarny jezyk i ban murowany jak to u mnie sie stal. Pisalem w takiej sprawie do supportu o zrobieniu cos z tym trybunalem ,lecz odpowiedz Polskiego supportu "Wiemy ,ze trybunal nie funkcjonuje do konca tak jak powinien ,staramy sie to polepszyc i karac przywolywaczy ,ktorzy lamia kodeks ,na dzien dzisiejszy nie jestesmy w stanie Ci pomoc" I coz? Dowiedzialem sie cos? Nic.

Chcialbym poznac wasza opinie jak i sprawy za ktore wy zostaliscie zbanowani.

Pozdrawiam

Ostatni byl temat o trybunale itp, pisz tam, a nie tu, bo robi sie syf.

Ostatni byl temat o trybunale itp, pisz tam, a nie tu, bo robi sie syf.

No chyba nie da rady.

"Nie możesz wyświetlić tego tematu!

AEn, wiek ostatniego postu z tego tematu przekroczył 60 dni - nowe posty nie będą akceptowane."

Poreczto ,2 temat jest o nagrodach a nie o opinii.

Tak ,ale tam wiele osób wyraża swoje opinie na temat trybunału . Osobiście mam w nim ok . 876 ranking :) i sądzę ,że jest on potrzebny dla społeczności

Powiem tak Trybunał ssie powinni zaostrzyc troche ten kodeks ... i pobanowac polowe graczy ktorzy specjalnie niszcza rozgrywke lub poprostu dla sportu obrazaja innych , prosta zasada nie podoba sie nie graj . Napisales Polski support wtf? to kolo supportu nawet nie lezalo jak napisalem do nich zeby mi obnizyli skina o jakies 10 rp to powiedzieli ze czegos takiego nie robia i nigdy nie robili itd. wiec odrazu napisalem do supportu ang. niedosc ze odp byla niemal natychmiastowa ( bo w ten sam dzien , niestety na odp z polskiego czasem mozna czekac 2 tyg) to jeszcze przychylnie i bezproblemu obnizyli mi o te 10 rp skina ogolnie polski support jest na zalosnym poziomie i mam wrazenie ze pelnia oni tam funkcje reprezentacyjna nic nie pomagaj po odpisaniu najczesciej niczego nowego sie nie dowiadujesz albo zwyczajnie nie moga Ci pomoc bo sa Polskim supportem. Jak juz chcesz szybko rozwiazac sprawe wal do ang supportu powiem szczerze ze warto poglowkowac chwile nad napisaniem wiadomosci po angielsku niz machnac cos po polsku i niczego sie nie dowiedziec

Tak ,ale tam wiele osób wyraża swoje opinie na temat trybunału . Osobiście mam w nim ok . 876 ranking i sądzę ,że jest on potrzebny dla społeczności

Jest potrzebny? Jest oczywiście ,że tak tylko zeby on pomagal karac ludzi ,a nie dostaje bana na tydzien czy miesiac osoba ktora napisze "Stop throw game" i za to dostajesz reporta za negatywne nastawienie czy chocby verbal abuse, a trybunal jak trybunal wejdzie Ci koles 15 lat nacisnie ukarz i szczesliwy i nie mow ze tak nie ma ,bo jest.

Powiem tak Trybunał ssie powinni zaostrzyc troche ten kodeks ... i pobanowac polowe graczy ktorzy specjalnie niszcza rozgrywke lub poprostu dla sportu obrazaja innych , prosta zasada nie podoba sie nie graj . Napisales Polski support wtf? to kolo supportu nawet nie lezalo jak napisalem do nich zeby mi obnizyli skina o jakies 10 rp to powiedzieli ze czegos takiego nie robia i nigdy nie robili itd. wiec odrazu napisalem do supportu ang. niedosc ze odp byla niemal natychmiastowa ( bo w ten sam dzien , niestety na odp z polskiego czasem mozna czekac 2 tyg) to jeszcze przychylnie i bezproblemu obnizyli mi o te 10 rp skina ogolnie polski support jest na zalosnym poziomie i mam wrazenie ze pelnia oni tam funkcje reprezentacyjna nic nie pomagaj po odpisaniu najczesciej niczego nowego sie nie dowiadujesz albo zwyczajnie nie moga Ci pomoc bo sa Polskim supportem. Jak juz chcesz szybko rozwiazac sprawe wal do ang supportu powiem szczerze ze warto poglowkowac chwile nad napisaniem wiadomosci po angielsku niz machnac cos po polsku i niczego sie nie dowiedziec

Tak co do supportu zgadzam sie na 100%.

Sam kiedys majac 1 tokena na oddanie postaci ,a chcialem oddac zestaw w polskim supportem dostalem wiadomosc ze potrzebne sa 2 i czekalem tydzien na odpowiedz ,a w angielskim 1 dzien i zostal zwrocony za 1 token.

Co do Trybunalo jak to ujales zgadzam sie z toba. Ok OK powinni pobanowac osoby ktore niszcza ta gre ,tylko pomysl o tym ze polowa z tych niszczacych zasila portfel RIOTU ,wiec oni tez dobrze nie mysla bo gra polega na tym ze niektorzy dostaja bana stalego i co? Rzadko bywa ze ktos wroci tracic znow czas w grze w ktorej zostal odrzucony.Moje zdanie ,ten trybunal to czysta kpina gracze sadza graczy jak tak dalej pojdzie to spolecznosci Ligi zmniejszy sie o polowe bo wiekszosc dostanie bana na stale lub na rok czasu i zostawia gre w spokoju. Ban powinien dac czlowiekowi do myslenia i przewaznie daje ,ale liczmy na to : Grasz dziennie "przyklad" 20 gier z czego 13 wygrywasz ,a 7 przegrywasz, w tych 7 na polowe dostaniesz raport czasem slusznie ,a czasem wyssane z palca i co ? Po tygodniu czy tam miesiacu grania takim systemem ban bedzie wylapany. Bo wiesz o tym dobrze ,nie piszac nic ,ban za odmowe komunikacji ,piszac ban za obrazanie lub negatywne nastawienie ,trafia sie gra slaba ban za slabego gracza. To jest troszeczke za bardzo zaostrzone ,bylo dobrze jak Trybunalu nie bylo jakos ludzie grali i nie narzekali ,a teraz wiecej problemow niz pozytku z tego trybunalu. Ludzie sie chwala ile to punktow w rankingu nie maja za dobrze rozpatrywane sprawy. Co za problem? Codziennie wejsc klikac ukarz i na 20 trafie z 15 pewnie.

Trybunał niestety jest do bani, Wystarczy non stop klikać "Punish" bez zagłębiania się w sprawę. Widocznie zostałeś tyle razy zreportowany, że w końcu trafiłeś do trybunału. A tam mało kto zagląda dokładnie w sprawy. Ja 3 razy kliknąłem na ułaskawienie, ale już tego nie robię, bo zawsze jest w statystykach, że niewielka ilość to zrobiła. Jak już trafisz do trybunału to w najlepszym wypadku dostaniesz ostrzeżenie.

Witam,

Chciałbym poświęcić wątek na temat rozmów o Trybunale jak i kodeksu przywoływacza.

Jak wielu z was lub niewielu przejechało się pewnie na trybunale i bany ,które przeważnie trafiają sie za błachostke bo wiekszosc osob klika "Ukarz"

Sam jestem graczem od Closed Bety w League of Legends i nigdy nie dostalem bana ,kiedy czytalem na forum oficjalnym jak ludzie żalą sie na temat trybunału ,że jest kulawy i w ogole szczerze nie mialem nigdy z tym doczynienia wiec jakos mnie to zbytnio nie interesowalo ,lecz do momentu kiedy mnie dosiegnelo.

Otoz w ciagu 2 tygogodni grania (nie mowie tutaj o odsiadywaniu za niego tylko gry lacznie) dostalem 3x bana ,1 ostrzezenie i 2x na tydzien. Sprawa jest dziwna bo piszac do supportu w takiej sprawie odpowiedz jest jasna "Przywolywacze uznali cie za winnego i zostalem zbanowany ,nie ma odwolania" Czyli jak widzimy jazdy szary czlowiek moze wejsc rozwiazac x raportow dac ukarz i go reszta nie interesuje. Moim zdaniem system kuleje ,nie bede sie tutaj rozpisywal jaki jestem poszkodowany bo nie bede gral tydzien ,nie nie o to w tym chodzi ,chodzi o fakt ze tak jak mowie ,powinno zostac powolane grono ludzi ktorzy by sie tym interesowali i rozwiazywali sprawy z raportowami jak np ESL.EU. Problem w grach w lige polega na tym ,ze mamy osoby ktorzy prowokuja cie cala gre ,nawet jesli go zignorujesz to dostaniesz raport za "Odmowa komunikacjii z druzyna" ,a wiadomo jak cos odpiszesz report za typowy wulgarny jezyk i ban murowany jak to u mnie sie stal. Pisalem w takiej sprawie do supportu o zrobieniu cos z tym trybunalem ,lecz odpowiedz Polskiego supportu "Wiemy ,ze trybunal nie funkcjonuje do konca tak jak powinien ,staramy sie to polepszyc i karac przywolywaczy ,ktorzy lamia kodeks ,na dzien dzisiejszy nie jestesmy w stanie Ci pomoc" I coz? Dowiedzialem sie cos? Nic.

Chcialbym poznac wasza opinie jak i sprawy za ktore wy zostaliscie zbanowani.

Pozdrawiam