Cześć jestem w pierwszej klasie liceum i mam problem mianowicie z kodowaniem w gimnazjum nigdy tego nie ruszałem a gdy w liceum mam z tym styczność po prostu nic nie rozumiem. Nasz pan kazał nam samym uczyć się ze strony sololearn i jak możecie się domyślić za dużo nie umiem.W pierwszym za daniu "Reading" trzeba dane komendy przetłumaczyć na język polski czyli jak się rozumie napisane komendy. Natomiast w drugi dokument ten w notatniku trzeba poprawić błędy, które profesor popełnił specjalnie. Jeżeli komuś chce się poświęcić chwilę i uratować skórę licealiście to był bym wdzięczny :).
Kodowanie
A próbowałeś wrzucić reading do programu i pobawić się każdą linijką? Wtedy najlepiej zrozumiesz. Możesz też po prostu próbować poczytać o każdym słowie kluczowym
-#include
- using namespacje
- funkcji int main()
cout, cin
- pętli for
- warunkowaniu if
dokument - wrzuć do programu jakiegoś i sam wykryje błędy. Po pierwsze każda* linijka powinna zakończyć się średnikiem (;). Poza tym, nie ma czegoś takiego jak int pkt[q), poczytaj o tablicach, masz przykład w niższych linijkach. Wydaje mi się, że w cout powinno być w jednej linii, bez enterów w środku ciągu znaków ( " ", np. ile masz punkt
tów), poczytaj czym jest typ danych string.
Polecam Visual Studio - można za darmo pobrać z oficjalnej strony, genialne narzędzie do pisania kodu.
Nie chcę Ci wprost rozwiązywać wszystkiego, lepiej samemu popróbować. Mam nadzieję, że przynajmniej Cię naprowadziłem.
Eh szkoda bo miałem nadzieję że ktoś to za mnie zrobi po prostu czasu nie mam muszę się do sprawdzianu z biologi uczyć w końcu to mój kierunek profilowy no, ale może coś uda mi się naklepać.
Jak ktoś to zrobi za ciebie to czego się nauczysz? Niczego, a sam zaczniesz coś kombinować to potem kolejne zadania będzie łatwiej. A tak to za każdym razem byś tu zadanka podrzucał bo nie rozumiesz?
Cześć jestem w pierwszej klasie liceum i mam problem mianowicie z kodowaniem w gimnazjum nigdy tego nie ruszałem a gdy w liceum mam z tym styczność po prostu nic nie rozumiem. Nasz pan kazał nam samym uczyć się ze strony sololearn i jak możecie się domyślić za dużo nie umiem.W pierwszym za daniu "Reading" trzeba dane komendy przetłumaczyć na język polski czyli jak się rozumie napisane komendy. Natomiast w drugi dokument ten w notatniku trzeba poprawić błędy, które profesor popełnił specjalnie. Jeżeli komuś chce się poświęcić chwilę i uratować skórę licealiście to był bym wdzięczny :).