Kogo Polecacie

Cześć mam zamiar grać z kuzynem w WoW'a i zastanawiamy się nad trzema klasami postaci : Rogue , Hunter i Priest Nie wiemy kogo wybrać proszę o pomoc :D Mile widziane podanie Plusów klasy i minusów

Rogue - ktoś kto lubi grę ramie w ramie, szybkie ciosy, może nosić leathery, może stać się niewidzialny

Hunter - ktoś kto lubi grę dystansową, podkładanie pułapek, strzelanie z łuku, broni palnej, kuszy. Hunter może nosić leathery, po 40 lvlu Maile. Główną bronią huntera jest jego pet, który może robić za tanka, lub dps'a. Wg mnie ta postać jest dobra dla początkującego.

Priest - ktoś kto lubi grę dystansową, dużo buffów, najsłabszy armor w grze (cloth), może być healerem, dps'em. Nie umiem za dużo napisać o priest'ie, gdyż za długo nim nie grałem.

Ja polecam huntera, postać łatwa do ogarnięcia, masz peta, którego zawsze możesz wysłać na czarną robotę, albo użyć go jako tarczy. Rogal wg mnie jest średni w ogarnięciu, lecz ja nigdy nie lubiłem nim grać, natomiast na temat priest'a za dużo się nie wypowiem, lecz zapodaje linka, na którym wszystko jest cacy opisane.

http://wow.battlenet.pl/portal/wow/45/Klasy.html

Jakieś pytania? Wal na PW albo tutaj, chętnie odpowiem.

@UP dzięki najbardziej podoba mi się PRIEST bo może wskrzeszać graczy temat do zamknięcia

Cześć mam zamiar grać z kuzynem w WoW'a i zastanawiamy się nad trzema klasami postaci : Rogue , Hunter i Priest Nie wiemy kogo wybrać proszę o pomoc :D Mile widziane podanie Plusów klasy i minusów