Kolczyk w brwi

Hej od dłuższego czasu chce zrobić sobie kolczyk w brwi i mam pytanie czy może mi się coś stać po przekłuciu brwi i ile za to zapłacę? Pozdrawiam.

Do 100 zł, oczywiście zależy też od jakości kolczyka.

Hej od dłuższego czasu chce zrobić sobie kolczyk w brwi i mam pytanie czy może mi się coś stać po przekłuciu brwi i ile za to zapłacę? Pozdrawiam.

Oko Ci odpadnie:) A tak poważnie - nie. Kilka dni brew będzie troszeczkę spuchnięta, tyle.

Do 100 zł, oczywiście zależy też od jakości kolczyka. Oko Ci odpadnie:) A tak poważnie - nie. Kilka dni brew będzie troszeczkę spuchnięta, tyle.

Jesteś pewien ze nic? bo bardzo bym chciał ale słyszałem ze może mi jakieś nerwy uszkodzić i może wystąpić np,,opadniecie brwi" co zostaje na całe życie,czy to prawda czy po prostu bujda wyssana z palca?

Jak się do tego weźmie jakiś ćwok, to ci coś może zrobić. Opadnięcie brwi, może właśnie nastąpić od uszkodzenia nerwu. Przy piercingu zawsze jest jakieś ryzyko, dlatego najlepiej wybulić więcej, a zrobić to w profesjonalnym salonie. Poczytaj na forach, zrób wywiad etc. Zastanów się jeszcze, czy na pewno chcesz mieć takiego kolczyka. Akurat twarz człowieka, to najbardziej widoczne miejsce... więc. Moim zdaniem kolczyki tylko dla kobiet, a i nawet gdybym widział kobietę z kolczykiem w nosie, brwi czy na wargach, to nie wiem czy by mi się podobała.

W dodatku pomyśl, że ktoś cię może niechcący uderzyć w to miejsce... albo dostałbyś piłką i.. ouch.

Jak wyżej,

znam kilka osób, które z powodu braku mamony zrobiły taniej i mają teraz opadniętą brew, zakażenia itp.

Nie no wiadomo jakbym robił to w salonie tylko czy mam 100% pewności ze na pewno wszystko będzie ok?

Nigdy nie możesz być czegoś 100% pewien ;). Ale profesjonalnie, w salonie nie powinno być żadnych nieprzyjemności. A tak jeszcze do wypowiedzi Vampira się doczepię. Są gusta i guściki :P .

Sa takie rzeczy, dzieki ktorym ma sie szanse poznac dobra osobe. Ew dokumenty potwierdzajace umiejetnosci, zdjecia wykonanych zabiegow, wszystkie akcesoria beda na widoku. Nowa igla bedzie odpakowywana na naszych oczach, a inne sterylizowane przy nas. Kolczyk musi byc wykonany z odpowiedniego metalu. Duzo pytajmy. Osoba ta musi nas poinformowac o pielegnacji, czego nie robic a co trzeba. Jakie objawy sa niepokojace, a co jest normalne. Rozwiac wszelkie watpliwosci no i spytac czy na pewno po tych infomacjach nie zmienilismy zdania.

Warto tez poszukac informacji w necie. Jednak to nie moze przycmic innych spraw.

Ja ze swojego jestem zadowolona. Powierzylam sie w rece dobrej osoby ktora mimo mojej niewiedzy zrobila wszystko jak nalezy.

Wszytko może wydawać sie okej, a koleś i tak spierdzieli wprawe. Myśle, że najlepiej popytaćznajomych, którzy mają kolczyka gdzie robili. No a jak nie masz to jak będziesz w salonie to poprosić(tak jak koleżanka wyżej napisała) o dowody dobrze wykonanaj pracy.

A z tym ze może brew opaść to prawda? albo można mieć dziwne tyki twarzą? bo słyszałem rożne rzeczy i wiecie trochę się boje :D

Jestem w 99% pewn, że brew w niektórych przypadkach opada, co do tików to nie słyszałem :D

Już napisałem. Wokół brwi są nerwy m.in. dlatego możesz się zdziwić. Przekucie nerwa spowoduje zerwanie go i opadnięcie brwi. Opadnięcie. Nie wiem dlaczego, ale pierwsze co przeczytałem to "odpadnięcie brwi". No i może też spowodować "tiki". Wszystko zależy od tego, jak profesjonalnie Ci to ktoś zrobi. I jak już napisałem, nawet najbanalniejsze zabiegi niosą ze sobą ryzyko.

A i jeszcze coś. Broń Boże nie rób tego u kosmetyczki. Jeszcze Ci z pistoleta pociągnie.

A gdzie najlepiej to zrobić? W studio piercingu.

Ale zastanów się jeszcze, czy na pewno chcesz mieć tego kolczyka.