Kolejna gra forumowa - pytanie

Czołem ludzie. Jak pewnie zdążyliście się zorientować D&S Might'a się skończyło, dosyć nie miło. A szkoda, fajna gra mogła być.

Widzę też, że nikt się specjalnie nie pali do zrobienia kolejnej gry forumowej. I tutaj mam pytanie do was ludzie, grających w takie gry. Chcecie, jeśli nie zgłosi się nikt inny, żebym zrobił nową grę?

Będzie to gra opierająca się na tym samym co inne - źli mają wybić elitę dobrych, dobrzy mają ochraniać jakąś elitę i starać się wyrżnąć złych. Będą eventy, jakieś budowle które będą dawały jakieś bonusy/większe szanse na przeżycie.

'Większe szanse na przeżycie? Wut?' - Ogólny zarys - jesteście na pustkowiu/pustyni, musicie zbierać materiały, leki and shit żeby przeżyć. Schrony jako budowle, sklepy itd. Taka wasza mała w pełni funkcjonująca wieś.

Fabułę jakąś tam wymyślę, ale nie zaczynam od razu zasad i rekrutacji z jednego powodu - czy będą w ogóle ludzie MOGĄCY w to grać. Nie zależy mi na osobach które napiszą 1/2 posty i już ich nie ma. Z takimi osobami gra nie ma sensu.

Tak więc, ludzie mający czas i ochotę w to grać, chcielibyście bym rozpoczął kolejną grę forumową?

Zgłaszam się :) Grałem w takie coś tylko raz, bodajże na forum o Strongholdzie, nawet fajna zabawa :) Tylko wtedy byliśmy krasnoludami/elfami/łotrzykami i przemierzaliśymy jakieś lochy :D

Svizz, zgłaszać się bedzieta jak będzie 13 osób plus, teraz po prostu chcę zobaczyć czy w ogóle się opłaca zaczynać grę.

Nie wiem jak dla mnie to można zrobić grę wilkołaki tak ta z sezonu pierwszego prostota i duże zainteresowanie.

Przegapiłem grę Majt Taja i bym w coś pograł. Ciekawe, czy się znajdzie z 10 ludzi.

Popieram pomysł ISmokeBlezzys

pisze się też :D

Coś małe zainteresowanie tym tematem. Kakeru zrób temat z zasadami i rekrutacją. Wtedy zobaczymy czy zbierze się lud :)

Właśnie, warto by wiedzieć na czym to ma wogóle polegać, no póki co nie wiadomo czy to rpg czy strategia :) Jeżeli pomysł będzie dobry, na 100% będzie ekipa.

Dobra, to się wezmę za temat z zasadami. Na start będzie gra na 15 osób.

Tylko proszę, nie kupiuj żadnych pomysłów z innych gier, gdyż kopie zawsze okazują się jakieś takie nudne :D Mógłbyś zrobić coś o zombie :)

@up Bez obrazy, ale rzygam już Zombiakami ;) Może coś jednak takiego dodam.

Czołem ludzie. Jak pewnie zdążyliście się zorientować D&S Might'a się skończyło, dosyć nie miło. A szkoda, fajna gra mogła być.

Widzę też, że nikt się specjalnie nie pali do zrobienia kolejnej gry forumowej. I tutaj mam pytanie do was ludzie, grających w takie gry. Chcecie, jeśli nie zgłosi się nikt inny, żebym zrobił nową grę?

Będzie to gra opierająca się na tym samym co inne - źli mają wybić elitę dobrych, dobrzy mają ochraniać jakąś elitę i starać się wyrżnąć złych. Będą eventy, jakieś budowle które będą dawały jakieś bonusy/większe szanse na przeżycie.

'Większe szanse na przeżycie? Wut?' - Ogólny zarys - jesteście na pustkowiu/pustyni, musicie zbierać materiały, leki and shit żeby przeżyć. Schrony jako budowle, sklepy itd. Taka wasza mała w pełni funkcjonująca wieś.

Fabułę jakąś tam wymyślę, ale nie zaczynam od razu zasad i rekrutacji z jednego powodu - czy będą w ogóle ludzie MOGĄCY w to grać. Nie zależy mi na osobach które napiszą 1/2 posty i już ich nie ma. Z takimi osobami gra nie ma sensu.

Tak więc, ludzie mający czas i ochotę w to grać, chcielibyście bym rozpoczął kolejną grę forumową?