Mój koleś (Whiskas) napisze wam jeszcze dzisiaj fabułę. Screen'a bardzo proszę http://img187.imageshack.us/gal.php?g=24681124.png
Kolejna gra
Siemka jestem mapperem i modelerem w tym projekcie. Jako ze mam najbardziej nasrane w psychice to ja wymyślam scenariusz .
Oto zarys fabuły
2015. Rosja i USA rozpoczynają wojnę atomowa. ty jesteś zwykłym Polskim obywatelem i najzwyczajniej cie to wali. do czasu.
Siódmy lipca 2017 Strącona z trajektori rakieta dalekiego zasiegu trafia 10 km od twojego domu. Tracisz przytomność...
Budzisz sie na "szpitalnym" łóżku w bunkrze przeciwpromiennym. Rebelianci wytłumaczają ci o co chodzi i wysyłają cie na pierwsza misje do miasteczka Sośnica.
Tytuł jak na razie to Project Seven.
Do końca stycznia zrobię parę modeli broni i postaci.
PS. Tamte gry nie wypaliły z PRYWATNYCH spraw. Coś po prostu musi nie wyjść...
PS.2 Jak macie jakieś pytanie odnośnie mechaniki-do matekiego a jak map i modeli-do mnie.
Mam życie więc nie ma mnie cały czas na kompie a w czwartek jade na święta wiec
Siemka jestem mapperem i modelerem w tym projekcie. Jako ze mam najbardziej nasrane w psychice to ja wymyślam scenariusz .Oto zarys fabuły2015. Rosja i USA rozpoczynają wojnę atomowa. ty jesteś zwykłym Polskim obywatelem i najzwyczajniej cie to wali. do czasu.Siódmy lipca 2017 Strącona z trajektori rakieta dalekiego zasiegu trafia 10 km od twojego domu. Tracisz przytomność...Budzisz sie na "szpitalnym" łóżku w bunkrze przeciwpromiennym. Rebelianci wytłumaczają ci o co chodzi i wysyłają cie na pierwsza misje do miasteczka Sośnica.Tytuł jak na razie to Project Seven.Do końca stycznia zrobię parę modeli broni i postaci.PS. Tamte gry nie wypaliły z PRYWATNYCH spraw. Coś po prostu musi nie wyjść...PS.2 Jak macie jakieś pytanie odnośnie mechaniki-do matekiego a jak map i modeli-do mnie. Mam życie więc nie ma mnie cały czas na kompie a w czwartek jade na święta wiec
Sośnica?? Dowaliłeś. Ok chcieliście to macie fabułę.
Sośnica?? Dowaliłeś. Ok chcieliście to macie fabułę.
Poprawiacz błędów mi taka nazwę zaproponował xD
A tak serio to myślę tez coś o jakimś tartaku i lesie więc wiesz...
Aha jak coś to wracam w piątek i od razu biorę się za modele. Wesołych Świąt!
/ Jako, że kolega jest nowy, to tylko napomnę bez ostrzeżenia, że posty edytujemy, a nie piszemy kolejnego pod swoim. Polecam temat z regulaminem forum.- Cree
Zarys fabuly troche prostacki. Bez obrazy, ale w amatorskich projektach, wlasnie fabula i klimatem trzeba nadrabiac, a ten zarys, ktory przedstawiles, jest strasznie prosty. Wysil sie troche.
Co do screenow: podoba mi sie. Lubie taka oldschool'owa grafike. Ma swoj klimat i idealnie pasuje do klimatu gry.
Mam tylko 2 zastrzeżenia jak na razie, po pierwsze to mgła przydała by się gęstsza skoro to horror i skąd u diabła ci rebelianci nagle się pojawili, skoro Polska nie brała udziału w tej "wojnie", a tym bardziej nie została podbita to co to za rebelianci?! I raczej nie wydaje mi się by jaki kolwiek obywatel Ziemi był obojętny na wojnę atomową
Ja dodał bym jeszcze jakieś smaczki jak np pozorne zabezpieczanie krajów przez amerykan a tak na prawne prowadzenie eksperymentów na ludziach.
Dzz ty jeszcze zobaczysz czym my nadrobimy.
Drako cały czas siedzę przy mgle. Staram się, żeby była jak najrealistyczniejsza. Co do rebelii(?)też mnie to zdziwiło. A co do eksperymentów. Nie będzie tego. Gra jest postawiona bardziej na realistkę.
Może za godzinę wrzucę filmik wprowadzający.
Dlaczego nie eksperymenty? Czytałem ostatnio ciekawy artykuł w Angorze o tym temacie. Amerykanie od czasów II WW prowadzą/prowadzili ich wiele. Testowali na swoich żołnierzach przeróżne środki chemiczne itp. Także można by coś wykombinować, np. odnalezienie nowego pierwiastka i testowanie go na sojuszniczych jednostkach polskich przez USA, podając go jako jakiś lek.
A co do początku - można by pokazać gracza oglądającego TV, najnowsze wiadomości. Informacje sportowe, a po tym wiadomość z ostatniej chwili: USA straciło kontrolę nad jedną rakietą. Za chwilę słychać potężny wybuch. Gracz wychodzi przed dom i widzi grzyb od wybuchu. Ciekawie wyglądały by filmiki "1st person" tak jak w CoD'zie.
P.S. Grafika luks, przywodzi na myśl mi Ghotica.
Dlaczego nie eksperymenty? Czytałem ostatnio ciekawy artykuł w Angorze o tym temacie. Amerykanie od czasów II WW prowadzą/prowadzili ich wiele. Testowali na swoich żołnierzach przeróżne środki chemiczne itp. Także można by coś wykombinować, np. odnalezienie nowego pierwiastka i testowanie go na sojuszniczych jednostkach polskich przez USA, podając go jako jakiś lek. A co do początku - można by pokazać gracza oglądającego TV, najnowsze wiadomości. Informacje sportowe, a po tym wiadomość z ostatniej chwili: USA straciło kontrolę nad jedną rakietą. Za chwilę słychać potężny wybuch. Gracz wychodzi przed dom i widzi grzyb od wybuchu. Ciekawie wyglądały by filmiki "1st person" tak jak w CoD'zie.P.S. Grafika luks, przywodzi na myśl mi Ghotica.
A ja z Whiskasem widzimy początek tak(trochę humorystyczny).
Wychodzisz z domu. Bierzesz łopatę i idziesz na ogródek. Po chwili słyszysz wielkie BUM i widzisz grzyb. Rzucasz łopatę. Widzisz jak drzewa się uginają. Modlisz się o swoje życie. I łup... Po chwili przeskakujemy do piątku 13 grudnia 2017 roku. Jakiś oficer cię prowadzi przychodzicie koło wielu komputerów i ludzi. Kamera zjeżdża na jeden z nich a tam... 404 File Not Found i zdziwiony porucznik pytający "Co się stało z naszą klasą??".
Co do eksperymentów pomyślimy.
PS. Pytacie pewno czemu Project Seven. Project Seven, ponieważ (7) lipca(07) 201(7). 3 siódemki w dacie.
Zagrałem. Pytania dwa: co to są te światełka na ziemi i dlaczego te domy mają pół-metrowe fundamenty? Oraz trzecie: dlaczego jest się królikiem?
hehe. światełka to flary. nie wiem po co je zrobiłem. domy postawiłem a podczas testów widziałem, że mają 3m fundamenty ale zapomnialem je "uziemić". królik to podstawowy model.
A co o mgle myślisz??
Ej no to już nie wiem, mówisz że to ma być survival i w klimatach RE tak? I że nie ma być eksperymentów bo postawiony na realistyke, zgłupiałem.
Ej no to już nie wiem, mówisz że to ma być survival i w klimatach RE tak? I że nie ma być eksperymentów bo postawiony na realistyke, zgłupiałem.
Realistyka ,Elementy survivalu w realu np. zimno, musisz zachowywać stałą temperaturę.Chce namówić matiego do rozwiniętego EQ ,bo fajnie jest mieć dwa różne buty nie?
Co do fabuły.. to dopiero wczesna wersja i może się zmienić całkowicie. ja chce odejść od RE, a mateki się wychowywał na PS One i tam zagrywał w RE. Ja bym szedł bardziej w ślady STALKERA i FALLOUTA.
Chcieliśmy też odejść od zgapiania z COD-a 4 ,bo matekiemu się nie podoba scena z wybuchem atomowym ;D
Wracając do eksperymentów to jest Polska ,a nie USA i my się w to nie bawimy.Rebelianci pojawili się stąd że po wojnie miedzy USA i ZSRR ucierpiały tez inne kraje, opady radioaktywne itd, a oni to take nieoficjalne Wojsko Polskie.
Przegapiłem coś?
Blender cie czeka XD Uczyć się!!
PS. PSXa jeszcze mam. Nie wychowałem się na RE tylko na Silent Hillu, Medal of Honor, Syphon Filterze 2 i jednym z lepszych RPG czyli Vagrant Story (POLECAM). Czasem jeszcze pogrywam w VS.
Mam do was prośbę. Czy ktoś mógł by pomoc mi z modelami? Poszukuje ubrań , głównie kurtek i spodni . Jeśli ktoś jest zainteresowany stworzeniem takowych , niech pisze na adres e-mail haxxorah666@gmail.com
Mam do was prośbę. Czy ktoś mógł by pomoc mi z modelami? Poszukuje ubrań , głównie kurtek i spodni . Jeśli ktoś jest zainteresowany stworzeniem takowych , niech pisze na adres e-mail haxxorah666@gmail.com
Rób najpierw modele do map a nad armorem później pomyślimy.
Rób najpierw modele do map a nad armorem później pomyślimy.
Do map? Grrrr. To trzeba było napisać a ja tu już staram się jakiegoś zombiaka ulepić... ;(
A mogę wiedzieć jakiego programu używacie? Ja kiedyś bawiłem się w blenderze ale kupe roboty i jedyne co mi wyszło to bałwan.
Grafika Blender. Ja też coś próbuje ale grafika nie dla mnie.