Kolejne anime

Witam dzis zakończyłem oglądać anime Soul Eater i teraz chciałbym zabić wolny czas w innym anime

do tej pory oglądałem

- Dragon ball , DBZ , DBGT

- naruto

- one piece

- BLEACH

- soul eater

czego szukam ?

w anime fajnie gdyby sie znalazło :

- troche komedii ( nie za dużo ) aby po prostu można było się uśmiac tak jak w soul eater

- jakieś moce , walka na bronie

- kilku bohaterów aby anime nie kręciło się tylko wokół 1 osoby

- ciekawe walki

- fajnie gdyby miało więcej odcinków od soul eatera ( SE 51 odcinków )

- i przede wszystkim wciągająca fabuła

z czystym sumieniem polecam ci beelzebuba

co chwila można się uśmiać :D

walki są i to naprawdę ciekawe gdy główny bochater dostaje power-up

ciekawa fabuła niestety odcinków ma około 40 z tego co pamiętam

Więc polecam Gintama

bardzo przyjemne anime, ma 3 sezony, z czego pierwszy ma około 100 odcinków, kolejne są krótsze

mam nadzieję, że przypadnie do gustu ;)

EDIT: Beelzebuba też polecam, jedna z lepszych komedii, no i Hilda <3

To ja dla odmiany polecę ci parę klasyków. Rurouni Kenshin. No i wybitną wręcz serie Slayers co prawda każda seria ma po ~13 epków ale sumując je razem jest ich już troszkę.

I podłączając się pod poprzedni post Beelzebub jest kozacki.

Co do poprzednika Gintama jest bardziej epicka niż wszystkie inne anime co widziałem ale ma swój specyficzny humor który nie każdemu pasuje. Jakby nie patrzeć jak przebolejesz 1szą serie to dalej będzie już tylko lepiej. + świetne sceny walk jedne z najlepszych jakie moim zdaniem powstały(akcja wielopoziomowa)

Od siebie rzucę Fullmetal Alchemist Brotherhood. Widzę że oglądałeś typowe shouneny-tasiemce, to możesz jeszcze sprawdzić Fairy Tail.

Agitacja do Hunter x Hunter :D

http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1415-hunter-x-hunter/rec/1473

Tak, wessało mnie oglądanie mocno, potrafiłem 5 odcinków , jeden po drugim obejrzeć i chcieć więcej. Początki, oddają ducha egzaminom na chuunina z Naruto, a moim zdaniem, to jeden z lepszych arców o ninja z Konohy. Potem dzieje się jeszcze lepiej, wartka akcja, humor i postacie. Z każdym kolejnym plotem, poznajemy nowych antagonistów i sprzymierzeńców, którzy o dziwo nie są nudni, ale orginalni i ciekawi. Warto podkreślić iż humor potrafi przeplatać się tutaj z scenkami bardzo drastycznymi, owszem w anime o 12 letnim chłopcu spotykamy się z mordowaniem małych dzieci, odseparowywanymi kończynami, drastycznymi scenami mordów, ale moim zdaniem to wszystko daje nam coś więcej niż widzieliśmy w innych shounenach. Każdy dramatyzm sytuacji może zaraz być zrujnowanym poprzez humorystyczne wstawki bo tak jak wspomniałem wczesniej, to anime o dwunastoletnim chłopcu. Polecam bo spełnia wszystkie powyższe wymagania. Hunter x Hunter .

Najbardziej pasuje mi do Twoich wymagań Fate/zero i Fate/Stay night.

Ja polecę fairy tail wszelkie twoje kryteria spełnia śpiewająco

full metal alchemist brotherhood bardzo fajne anime ;)

polecam Greater teacher Onizuma :D swietne anime z poczuciem humoru mozna sie usmiac do lez :D

Polecam Fairy Tail. Świetne anime. Jeszcze walnę Another, równie epickie

D.Gray-man

Hight School DxD

Fairy Tales, Gintama, Saint Seya Omega

Zero no tsukaima(4 sezony) , Shakugan no shana(3 sezony), Shaman King, Kämpfer , Sekirei (2 sezony), Claymore, Ben-Tou i wiele wiele innych chociaż w większości mają mniej odcinków od soula ale spełniają większość wymagań

Witam dzis zakończyłem oglądać anime Soul Eater i teraz chciałbym zabić wolny czas w innym anime

do tej pory oglądałem

- Dragon ball , DBZ , DBGT

- naruto

- one piece

- BLEACH

- soul eater

czego szukam ?

w anime fajnie gdyby sie znalazło :

- troche komedii ( nie za dużo ) aby po prostu można było się uśmiac tak jak w soul eater

- jakieś moce , walka na bronie

- kilku bohaterów aby anime nie kręciło się tylko wokół 1 osoby

- ciekawe walki

- fajnie gdyby miało więcej odcinków od soul eatera ( SE 51 odcinków )

- i przede wszystkim wciągająca fabuła