Kolejnowsc questow

Witam, od jakiegos czasu gram w TESO, wg mnie w koncu questy w mmo sa interesujace, bogate w tresc i roznorodne i dlatego nasuwa mi sie pytanie, w jakiej kolejnosci mniej wiecej zajmowac sie watkami? Z gory dziekuje ;D

Questy na danej mapie rób jak chcesz, nie są za bardzo połączone ze sobą, a główna linia fabularna nie może być zmieniona w żaden sposób więc zawsze robisz ją tak jak powinieneś. Ty tyle, nie ma w tym magii

Można wszystko robić po kolei (z każdym questem nasuwa się następny), albo robić wszystko tak jak się chce :P tak jak w innych TESach. Ale fabularnie TESO to naprawdę gigant, szczególnie polecam Orsinium, nowe Clockwork City i Morrowinda.

Questy są ze sobą połączone w pewien sposób, zadania w niektórych rejonach mapki są dostępne po zrobieniu innych questów w innej części tej mapy, więc takiej 100% dowolności nie ma, ale jeśli robisz wszystkie questy, które zobaczysz od lokacji startowej to same Cię prowadzą.

Po zrobieniu wszystkich questów na danej mapce dostajesz questa, który zabiera Cię na następną mapę Twojego sojuszu itd itd

W międzyczasie rób sobie Main Story, a jeśli posiadasz dodatek lub dlc'ki to możesz je zacząć kiedy chcesz, nawet od 1 lvl z racji skalowania lvl na mapach, wystarczy w menu zaakceptować quest startowy.

Proponuję zrobić główną linię questów czyli Propheta a potem Caldewell'a Silver i gold. Następnie zrób sobie kontent jakiejś gildii (wojowników bądź zabójców) ew. zacznij robić q poboczne i przy okazji znajdować książki dla gildii magówczy robić delvy. Nie będziesz się nudzić a lvl sam wskoczy :)

Witam, od jakiegos czasu gram w TESO, wg mnie w koncu questy w mmo sa interesujace, bogate w tresc i roznorodne i dlatego nasuwa mi sie pytanie, w jakiej kolejnosci mniej wiecej zajmowac sie watkami? Z gory dziekuje ;D

Twój sojusz>Coldharbour>Cadwell Silver>Cadwell Gold>Imperial City>Wrothgar>Thieves>Dark Brotherhood>Vvardenfell>Clockwork City. Taka jest kolejność jeśli chce się mieć odblokowane wszystkie linie dialogowe i chce się robić chronologicznie. :)

Wszystkim bardzo dziękuję, wlasnie o to mi chodziło, strasznie przyciąga mnie tu fabuła i fajnie byłoby ją odblokować chronologicznie. Więc zabieram się za wątki :D