Witam. Jako, że zbliża się nowy miesiąc apeluję o podsyłanie PM'a do mnie lub XarduneK z zestawami na przyszłe miesiące. Pozwoli nam to stworzyć listę komputerów na każdy miesiąc. Jest to ostatnie tego typu powiadomienie, tak więc osoby chcące odpracować warny powinny mieć ten temat na uwadze. Ostatni tydzień każdego miesiąca będzie okresem na podsyłanie zestawów komputerowych. Zestawy koniecznie muszą być tworzone na morele.net gdyż reszta zostanie z góry usunięta. Podawajcie proszę swoje zestawy w prywatnej wiadomości uwzględniając cenę. Ja i XarduneK czekamy na wasze wiadomości.
Kolejny miesiąc - nowe zestawy?
Tak więc czekamy na wasze zestawy, w przeciwnym razie robimy je wspólnie (ja i Xaorus).
Magar, masz szanse napisać to i owo ;p
nie róbcie, poczekajcie miesiąc jeszcze nic się zbytnio nie zmieniło a też nie jest to forum stricte komputerowe. Po prostu poczekajmy aż się do połowy listopada ceny ustabilizują, bo na razie to jest jeden wielki buum.
Jeden wielki buum?
W top kartach itp zapewne tak... ale one raczej się nie znajdą w tych zestawach/
Poza tym zawsze istnieje możliwość edycji zestawów bądź ich cen.
Ogólnie chciałbym aby zestawy pojawiały się razem z pierwszym dniem danego miesiąca.
Ogólnie zestaw to zestaw, ale radziłbym dodać notkę na końcu, żeby każdy zainteresowany i tak napisał do jakiegoś ważniaka na PW z pomocą~ Zestaw jest tylko poglądowy, a każdy ma inne oczekiwania, więc trudno zamknąć się w jakiś ramach. Jeden będzie chciał większy dysk, drugi więcej ramu, lepszą grafikę, tańszy procek etc~ Sam mogę się zająć składaniem takich poglądowych, ale nie wiem czy jest sens, bo każdy zainteresowany kupnem i tak powinien złożyć zestaw konkretnie pod siebie, a nie ślepo kupić to co proponujemy. c;
Ok
Zestawy składane są głównie z myślą o MMORPGach, jako iż to forum jest z nimi związane.
Co do samego sensu zestawów.. na początku miałem podobne podejście jak ty Nvminer, ale jednak zmieniłem zdanie (Xaorus potwierdzi).
Czemu? A to bardzo proste, czym więcej zestawów na różnych forach, tym mniej osób zostanie oszukanych na "SUPER" zestawy na allegro.
Oczywiście każdy ma inne wymagania, natomiast jeśli chodzi o MMORPGi dużo się nie zmienia.
Nie wiem czy widziałeś mój post w poprzednim temacie:
"Gdyby ktoś miał inne wymagania bądź budżet, proszę pisać w tym temacie bądź na priv, również w przypadku pytań do konkretnego zestawu" - teraz zostanie to umieszczone w pierwszym poście razem z zestawami.
Nvminer, Quaku tak więc oczekuje od was przynajmniej jednego zestawu.
Myślę że ten "temat" rozwinie się razem z czasem, mimo iż jest tego pełno to zazwyczaj składane pod gry single player gdzie główny nacisk kładziony jest na kartę graficzna, natomiast w przypadku mmo jak wiadomo znaczenie ma głównie procesor.
Nie twierdzę oczywiście że ten temat nie ma sensu, jednak mimo wszystko każdy powinien indywidualnie powiedzieć co mu w głowie siedzi i czego oczekuje. Forum skupia się o grach MMO, ale jak już nie raz się przekonałem siedzą tutaj różni ludzie.
Jutro postaram się coś od siebie dodać w kilku przedziałach cenowych, bo w sumie baza często jest taka sama, a zmienia się sama grafika i procesor. ;q
Witam. Jako, że zbliża się nowy miesiąc apeluję o podsyłanie PM'a do mnie lub XarduneK z zestawami na przyszłe miesiące. Pozwoli nam to stworzyć listę komputerów na każdy miesiąc. Jest to ostatnie tego typu powiadomienie, tak więc osoby chcące odpracować warny powinny mieć ten temat na uwadze. Ostatni tydzień każdego miesiąca będzie okresem na podsyłanie zestawów komputerowych. Zestawy koniecznie muszą być tworzone na morele.net gdyż reszta zostanie z góry usunięta. Podawajcie proszę swoje zestawy w prywatnej wiadomości uwzględniając cenę. Ja i XarduneK czekamy na wasze wiadomości.