Kolejny problem --- Pomocy!

Zasugeruj sie tez komentarzami w sklepach wysulkowych np. Morele.pl. Tam sami uzytkownicy komentuja dana wersje karty.

Morele oglądałem film ze stycznia tego roku i 390 jest to wszystkich gier a 970 to wyznaczonej grupy tak przynajmniej to opisywali

Spokojnie to troll. Na dodatek z fantazja bo akurat 2 takie karty to chyba do grania w 8k xd 

Nie opłaca się kupować 2x gtx 1080 bo cena nie przekłada się na wydajność tzn.jest trochę lepiej ale nie tak że fps skoczą ci razy 2.

No może masz rację.Dobra wracamy do tematu. Hmmm czytając recenzje na pc format chip i benchmark.pl wszystkie portale proponują jednogłośnie Radeona 390 który jest dużo wydajniejszy niż 970.

a co too za problem poczekac jeszcze 11 dni na premiere owej karty :P niz wydawac na stara generacje ...

https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-980-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-3xdp-gv-n980wf3-4gd-734863/

Dało by radę dołożyć te 200zł nic więcej

Wstrzymaj sie. Na bank AMD rzuci ciekawe kaski na talerz. Moze RX490 i RX490X lub te slynne VEGI o ktorych nic nie wiadomo, ale bd mocniejsze niz dotychczasowe radki.
Po prostu nie warto pchac sie w karty z 2015roku.

kurcze maksymalnie mogę poczekać po początku lipca max 10. Potem niestety kasa pójdzie na inne bzdety znając mnie :) Oby coś wyszło do tego czasu bo mam ogromny problem.

Hejka. Jaka jest teraz wasza propozycja w tej samej cenie max 1600-1800zł nie więcej. Oststnio zastanawiałem się na 1060 ale nie wiem czy to dobry wybór.

masz zamiar grać w BF'a nowego to czekaj na jego premiere... bo nie wiadomo która będzie wydajniejsza. chociaż do twojego proca raczej 1060.(słabiutki ten procek)

Obecnie nvidia jest najlepszą firmą produkującą karty graficzne, jednak przyszłość należy do radeonów. M$ w nowym directx zmienił sposób w jakim grafika jest renderowana i tu właśnie radeony, pomimo że słabsze na papierze, są lepsze od nvidi. Nie jest to kwestia oprogromowania, wiec łatki nie nalezy się spodziewiać.

Jedyna wada w radeona to powolne łatwki do gier, nvidia praktycznie ma je od razu, jednak tak jak pisałem powyżej nowy directx już tą różnice całkowicie zniesie.

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/radeon-rx-480-vs-geforce-gtx-970-oc.html

Więc jak na przyszłość to radeona wybieraj.

Witam serdecznie. Ok na początku chciałbym przedstawić wam parametry mojego komputera:

Procesor: i5 2500k 3,8 Ghz

Zasilac: OCZ 800W

Ram: 8Gb 1600 Ghz

Płyta główna: ASRock P67 Pro3

Karta graficzna: Radeon 7870 HD 2Gb 256 bit.

Zaznaczoną kolorem żółtym chcę wymienić na coś dobrego do kwoty 1600 zł nie więcej nie mniej nic już nie mogę dołożyć jeżeli ktoś będzie się pytał. Pomóżcie mi bo niestety nie mam zielonego pojęcia jaką kartę graficzną najlepiej wziąć w takiej kwocie.