A więc mam parę pytań i chciałbym się czegoś dowiedzieć.
1. rozmyślam nad graniem thiefem, ponieważ bardzo podobają mi się jego skille( leapy i te sprawy, bardzo mobilna klasa ) aktualnie mam już warriora na 27 no i mam dylemat, poradźcie towarzysze, czy będę brany na dungeony i jak się sprawują te klasy na pvp.
2. Jak wygląda pvp w tej grze, są arenki 2v2? 1vs1? 3vs3 itp ?
3. Co daję ferocity, endurance.
4. Jest jakaś różnica w rasach po za wyglądem i miejscem startu ?
Proszę nie hejcic, jestem nubem
Kolejny temat stworzony przez laika
1. W meta PuG party? Nie. Do każdego innego tak. Musisz tylko wziąć pod uwagę, że thief jest diabelnie miętki, jeżeli idzie się nim 100% w obrażenia. Na PvP to typowy Stealth poker.
2. Areny turniejowe 5v5, areny normalne do 10v10, zależy od ustawień lobby. Do tego World vs World, inaczej Zerg vs Zerg - 4 mapy, przejmowanie budowli, spotykają się 2/3 zergi, większy wygrywa.
3. Ferocity zwiększa obrażenia od ciosów krytycznych. Endurance to ten żółty pasek nad twoim życiem, pokazujący ile możesz wykonać uników.
4. Różnica w skillach only-PvE, z czego niemal wszystkie są beznadziejne.
1. To co napisał Might + moge potwierdzić to że thief jest miękki jak gąbka (nawet ele jest twardszy)
2,3 - Nie wypowiem sie bo nie grałem PVP
4. Mam wrażenie że skille rasowe są tam upchane na siłę
Hmhm czyli ogólnie thief jest strasznie znerfioną klasą? Wiadomo czy może w dodatku lub jakimś patchu będą próbować balansować klasy ?
Nie rozumiem skąd wysnułeś taki wniosek. Thief ma bardzo dobry burst damage i jest mobilny. Po prostu ma mało HP i armoru.
Guardian, Thief i Ele są klasami, które mają bazowo koło 11k HP. Przy czym guardian lata w heavy, a ele ma earth stance, więc Thief jest po prostu miękki. Ale taki ma być - hard to play, hard to master.
Natomiast ANet niby próbuje balansować klasy, ale średnio im to wychodzi.
Thief to klasa z topowym dmg w grze i perma stealth. Niestety coś za coś. Jeśli nie będziesz unikał obrażeń, to dosyć szybko spłyniesz. Jak nauczysz się nim grać, to będziesz czerpał z gry samą przyjemność.
Thief jak i War są bardzo pomocni w PvP. Nie ma zbędnej klasy, każda coś wnosi do teamu. Co do PvP, to tak jak pisał Might - są rankedy i unrankedy 5v5. Do tego możesz sobie grać 1v1, 2v2 itp - ale to już we własnym zakresie, na serwerach postawionych przez ludzi. Chyba, że 2v2 jest jeszcze na eslu, no to tam.
W rozszerzeniu (HoT) mają dodać nowy tryb PvP, ale prawdopodobnie też będzie 5v5
Z tym topowym dmg thiefa to bym polemizował, przynajmniej patrząc po cyferkach jakie może zrobić warek a thief . Mam obie klasy i thief w porównaniu do warka trochę słabo wypada szczególnie na pve. Na pvp wypadają za to dość podobnie, z tą różnicą, że warek może przyjmować większość ataków na klatę, a thief musi ich unikać.
O ile przez parę pierwszych miechów thiefem na pvp gnoiłeś wszystkich, tak teraz thief stał się głównie decapperem i towarzyszem do akcji 2v1.
Thief ma wysoki burst damage - z czasem i cooldownami bardzo spada. Warrior jest w stanie utrzymać wysoki DPS ciągle.
Thiefem po prostu trzeba umieć grać PvP, jest to bardzo wymagająca klasa, ale jak się ogarnie, to można nią wyczyniać niestworzone rzeczy.
Warriorem jest łatwiej.
A jak wygląda sytuacja ze starym poczciwym rangerem ? Btw ta nowa klasa ma być, tylko dla tych co kupią dodatek ?
Tak, revenant i system masteries będzie tylko dla tych, co kupią dodatek.
Ranger na PvE to berek GS/S+W i LB. Niektórzy wywalają LB i idą full melee. Na PvP głównie Spirit Bunker.
Na PvP głównie Spirit Bunker.
Mało kto tym gra. Obecnie wielu biega buildami pod condi, no i power rangerów jest cała masa.
Spirit ranger był popularny jakiś rok temu? Czy coś koło tego. Co oczywiście nie znaczy, że jest to zły wybór - bynajmniej.
Tutaj, fakt, lepiej się radzić Xara, nie lubiłem PvP w GW2, pamiętam tylko tyle co z gildią chodziłem... fakt, jakiś rok temu.
takiego asure będzie trudniej namierzyć niż większą rasę. osobiście mam thiefa i próbuje go ogarniać na pvp. pamiętaj że masz dużo skilli co dają ci stealth a to za każdym razem daje ci przewage. Jeśli chodzi o build to niby dagger/pistol jest najlepszy ale ją idę twardo dagger/dagger a 2 zestaw pistol/pistol. nie wyobrażam sobie innego assasina niż d/d.
Jako iż nie chcę tworzyć nowego tematu prosiłbym o odpowiedź na pytanie jaki serwer polecacie? Słyszałem że dużo osób a w szczególności dużo Polaków gra na serwerze Blacktide.
Gandara, Far Shiverpeaks, Desolation, jeśli zalezy ci na wvwvw. Blacktide to obecnie Polsko-Rosyjski server, który kompletnie nie liczy się na wvwvw.
No i dziękuje za takie odpowiedzi, thief mi się bardzo podoba, a jak jeszcze dowiedziałem się że klasa nie jest słaba tylko trudna to super, lubię wyzwania . A ten pisaliście również że thief jest największym papierem w grze(używa on medium armor) To co w takim razie z takim mesmerem, rangerem ?
Mesmer tez jest mieki ale ma clony/phantasmy czyli inaczej kopie dzieki czemu dezorientuje wroga . Ogarniety gracz pvp widzi odrazu ktory mesmer jest prawdziwy poczatkujacy nie ma praktycznie szans i musi wybierac jedna z 4-5 kopi moze trafi . Do tego dochodza teleporty . Dlatego mesmer mozna powiedziec ze ma latwiej . Co do rangera to ma duzo trapow ktore maja uniemowliwic przeciwnikowi dojscie do niego + pety ktore moga go leczyc
każdy ma jakieś swoje specjalne skille. tak jak wyżej mesmer może cie wprowadzać w błąd ranger będzie trzymał cie na dystans a ty jaki thief masz skille na 'dojazd' do przeciwnika. Np shadowstep + steal.