Komedia

No więc jestem nowy w anime i poszukuje dobrej komedii wysyłajcie swoje propozycje

Anime które mi sie spodobały:

-Fiary Tail

-Highschool DxD

-Binbougami ga!

-Kissxsis

-Seitokai Yakuindomo

No na razie to tyle za dużo tego też nie oglądam bo nie mam teraz za bardzo co.

Moze zobacz One Piece. Dosc fajne anime i dlugie, zaliczane do tzw. tasiemcow. Nadal tworzeone, aktualnie 608 odc. Cos z komedia to ma, bo w wielu momentach mozna sie posmiac.

Moze zobacz One Piece. Dosc fajne anime i dlugie, zaliczane do tzw. tasiemcow. Nadal tworzeone, aktualnie 608 odc. Cos z komedia to ma, bo w wielu momentach mozna sie posmiac.

Akurat takie tasiemce nie zabardzo mnie interesuja

To Love Ru - Dobra komedia Ecchi, w sumie troche pod parodie podchodzaca. 2 lub 3 sezony po okolo 20 odc.

Seitokai no Ichizon - Komedia, Harem. Podobno jest, też drugi sezon, ale w słabej jakości bo nie było puszczane normalnie w TV tylko przez jakąś stronę czy coś i czekają na wersje DVD, żeby zrobić napisy.

Boku Wa Tomodachi Ga Sukunai i Boku Wa Tomodachi Ga Sukunai NEXT - j.w, komedia, harem. Ma być 3 sezon.

okej napewno sprawdze

Chuunibyou demo Koi ga Shitai :lol:

Toradora - świetny miks komedii i romansu

Angel Beats - przez pierwsze kilka odcinków przewija się dosyć spora dawka komedii, anime poważnieje dopiero na samym końcu ( 2-3 ostatnie odcinki )

AO NO EXORCIST

ICHIBAN USHIRO NO DAIMAOU

Welcome to the NHK

Kore wa zombie desu ka, Kore wa zombie desu ka 2? Of the Dead

Baka to Test Shoukanjuu, Baka to Test Shoukanjuu2:Ni

Full metal panic, Full metal panic fumoffu, Full metal panic secon raid

School Rumble, School rumble 2

Great Teacher Onizuka

Stary oglądnij sobie Naruto / Sword Art Online to są najlepsze anime :P

Hataraku - Maou Sama! . Początek może cię bardzo, i to bardzo zniechęcić, ale wymagane do oglądnięcia bo potem nie zrozumiesz o co chodzi. Jeżeli akcja się już powoli rozwinie, to naprawdę wciąga.

Mayo-Chiki!

Rezygnując z tasiemców rezygnujesz z najlepszych komedii :)

Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru

Full Metal Alchemist:Brotherhood

Soul Eater

Rurouni Kenshin - Poważniejszy Humor dla starszej grupy. Różni sie od tego co oglądałeś ale anime klasyk.

Kaichou wa Maid Sama! - Romans z dużą dawką komedii

Magi

The World God Only Knows (3 sezony)

Sekirei

Zero No Tsukaima (3 sezony)

Jeśli komedia, to wyłącznie Gintama.

wszystko to może się schować przy seto no hanayome

http://www.youtube.com/watch?v=gW43-TO7rhg

oprócz Gintamy :)

Polecam K-ON ... zobaczys usmiejesz sie co nie miara ^^

Gintama daje mi porcje takiego humoru, że nie wyobrażam sobie życia bez niej ot żarty jakie tam się pojawiają naprawde potrafią uśmiać do łez.

Drugim moim poleceniem to Jungle wa itsumo Halee nochi Guu - anime, które ryje beret. Do tej pory mimo , że oglądałem Guu z dwa lata temu, to nadal czuje się dziwnie przypominając jakieś zabawne sytuacje czyli anime z typu, patrzysz dziwnie w ekran myśląc wtf a tu nagle wybuchasz śmiechem i spadasz z krzesła mówiąc ojapier...le ot tak to bywa przy Guu

Wow dzięki na pewno obejrzę większość anime ;) jak nie wszystkie

Jeśli chodzi o komedie to koniecznie Gintama, polecam także perełki Detroit Metal City i Cromartie High School .

Chyba najlepsze pozycje zostały już podane, ale od siebie polecę jeszcze:

• Haiyore Nyaruko-san - luźne i głupie anime w klimatach Cthulu i spółki
  • Inukami - fantasy, o leniwym psim bogu i jego panu zboczeńcu
  • Mayoi Neko Overrun - komedyjka o chłopaku który pracuje w cukierni i grupce osobliwych dziewcząt kręcących się obok niego
  • Sket Dance - od twórców Gintamy, anime o klubie wokół którego którym dzieją się czasami chore rzeczy [ZAKOŃCZONY TASIEMIEC]
  • Doujin Work - o początkującej twórczyni fanowskich mang
  • Ben-to - przykład tego, jak z czegoś tak głupiego jak kupowanie gotowego śniadania, można zrobić epicką historię o walce i przyjaźni xD
  • Lucky Star - jedna z najbardziej rozpoznawalnych, ryjących czachę komedii o grupce licealistek, kreska jest osobliwa, ale można się przyzwyczaić
  • MM! (Mega Masochist!) - opowieść o masochiście i dziewczynie, która próbuje go wyleczyć z tej przypadłości; seria nie jest ukończona i nie będzie,

ale warto obejrzeć, chociażby dla parodii Dragon Balla xD

• Sora no Otoshimono - zastanawiałeś się kiedyś co by się działo, gdybyś miał swojego osobistego anioła na własność?
  • Zero no Tsukaima - świetna komedia w klimatach fantasy (coś na styl Harrego Pottera) o nic nie potrafiącej dziewczynie (tytułowa Zero) oraz o jej ludzkim chowańcu z innego świata
  • Tsuyokiss - dziewczyna chce zrobić przedstawienie, ale los jej nie sprzyja...
  • Rosario to Vampire - szkoła dla potworów i zwykły człowiek jako bohater, hmm...
  • Sekirei - o chłopaku, który czystym przypadkiem został uwikłany w nieludzki eksperyment (twórcy naprawdę polubili słowo harem)
  • Nyan Koi - chłopak uczulony na koty, na którego została rzucona straszliwa klątwa, przez którą jeśli nie pomoże iluśtam kotom (nie pamiętam) to zamieni się w kota, okropność
  • Kami nomi zo Shiru Sekai - nerd, mistrz gier randkowych został wybrany przez boga/demony do uwolnienia całej watachy dziewcząt spod wpływu tych złych demonów, w sumie to do dziś nie rozumiem do końca o co tu chodzi, ale da się pośmiać
  • Accel World - kilkadziesiąt lat po SAO, wszyscy ludzie mają w mózgu czipy wirtualnej rzeczywistości (następca Nerve Gearu) i po internecie krąży dziwna gra, która po uzyskaniu odpowiedniej ilości punktów, na spowolnienie czasu, a właściwie na przyśpieszenie twoich funkcji myślowych... na prawdę ciekawe anime
  • Danshi Koukousei no Nichijou - porąbana w każdy możliwy sposób komedia o licealistach, oglądając to wypolerowałem swoim ciałem podłogę śmiejąc się tak głośno, że sąsiad z drugiego końca bloku mnie słyszał
  • Nichijou - to samo co wyżej, ale jeszcze bardziej szalone i z przeważającą ilością postaci żeńskich, tylko tutaj po naciśnięciu przycisku do alarmu pożarowego, szkoła wybuchnie z impetem równym bombie atomowej
  • Gintama - jak te dwie pozycje wyżej "tylko" ryją czachę, tak ta zamieniona w działo, rozwaliłaby cały układ słoneczny [TASIEMIEC]
  • Seto no Hanayome - zostałeś uratowany przez syrenkę będącą córką głowy yakuzy i jesteś zmuszony do wzięcia z nią ślubu...
  • Full Metal Alchemist - alchemicy w świecie przypominającym XIX wieczną europę, jeden z bohaterów jest zbroją, a drugi ma kompleksy nt. swojego wzrostu...
  • Mayo Chiki - Caligynefob (koleś boi się kobiet) poznaje sekret służącego okropnie bogatej dziewczyny, a ta postanawia go wyleczyć z jego przypadłości...
  • Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru - o samotniku zmuszonym do dojścia do "klubu pomocy społecznej" jeśli mogę to tak nazwać
  • Baka to test to Shoukanjuu - "wzruszająca" historia najgorszej klasy w szkole, która próbuje zdobyć lepiej urządzoną klasę,
  • Ichiban Ushiro no Daimou - czyli jak chłopak chcący zostać papierzem, zostaje królem demonów
  • Kore ha zombie desu ka? - historia o ninjy, dziewczynie która kiedyś była magiczną dziewczyną, nekromancie oraz o zombim, który został magiczną dziewczyną...
  • Toradora - romansidło przy którym można się nieźle pośmiać w którym "tygrys" i "smok" łączą siły, by zdobyć serce osoby, która zdobyła ich serce
  • Angel Beats - zastanawiałeś się kiedyś co się dzieje po śmierci?
  • Fairy Tail - gildia magów, OP ognisty chłopak, latający niebieski kot oraz blondynka przyzywająca sługi kluczami... [TASIEMIEC]
  • Seitokai no Ichizon - czyli praca rady uczniowskiej od kuchni
  • Chuunibyou demo Koi go Shitai - dziewczyna z syndromem gimbusa i chłopak, który przeszedł przez tą jakże zawstydzającą chorobę, który próbuję ją nawrócić na dobrą drogę
  • To Love ru - chłopak, który przez przypadkiem zaręczył się z kosmitką, czyli jak cycki i kosmici niszczą system

Zaś z tych co wychodzą:

• Silver Spoon - mieszczuch wyjechał na wieś i tam uczy się w liceum rolnictwa (albo coś w ten deseń), anime pełne dziwnych ludzi, zachowań i sytuacji
  • Love Lab - jest kilka(naście) anime o tym jak kilku facetów próbuje dowiedzieć się jak poderwać laskę, a gdyby tak spojrzeć na to wszystko z perspektywy płci pięknej?
  • Watashi ga Motenai no wa Dou Kangete mo Omera ga Warui! - czyli poradnik jak stać się popularnym autorstwa dziewczyny nerda
  • Inu to Hasami wa Tsukaiyou - bohater kocha książki i dla nich zginął broniąc swojego ulubionego pisarza, dzięki tej miłości zreinakarnował (tak to się chyba pisze) się w psa i w dodatku został on przygarnięty przez swojego ulubionego pisarza, osobę którą uratował, Akiyamę Shinobu
  • Servant x Service - spójrzmy na pracę w urzędników z innego punktu widzenia...

Mój spis posiada już wymienione tytuły. Większość ma jeszcze dopisek romans i/lub ecchi, ale wszystkie te tytuły obejrzałem/oglądam i polecam je z całego serca.