Komentarze

Witam.Zarejestrowałem się na stronie poleconej mi przez przyjaciela,mmorpg.org.pl,dość niedawno(było to,bodajże,wczoraj).Z braku zajęcia wyszukałem parę MMO w które grałem i zacząłem pisać komentarze.

Pierwszą rzeczą którą zauważyłem to limit znaków - 250.Czy nie jest to trochę za mało? Ledwo się można rozpisać.Wspomniany wcześniej przyjaciel powiedział mi, że kiedyś nie było żadnych limitów, ale wtedy w komentarzach było bardzo dużo spamu.Z tego też powodu nie dziwie się że został do komentarzy dodany limit znaków(Choć trochę znaków więcej by nikomu nie zaszkodziło).

Wracając, zauważyłem również że nawet jeżeli nie przekroczyłem limitu 250(czy 255) znaków, i tak pojawiało mi się denerwujące okienko z otchłani piekieł, a imię jego

278b6fb4f77c76f0.jpg

I tak więc pada pytanie moje, czy nie można by tego jakoś naprawić i przy okazji podnieść limit znaków na tyle żeby nikomu nie przeszkadzało?(nie wspominając o tym że większość komentarzy nawet nie przekracza granicy 100 znaków).

No w końcu ktoś pomyślał, że by ten temat poruszyć. Z jednej strony mniejszy spam, ale z drugiej nie da się wypowiedziec dokładnie opinii o grze w 250 słowach... o argumentacji [sensownej] nie ma mowy. Można by zwiększyć limit do 500 słów, to już jest jakies pole do manewru. Jednak jak autor tematu stwirdził, występuje bug z komentarzami. Może to nie jest sprawa wagi państwowej, ale jak by sie ktos tym zainteresował, byłoby miło.

Do ilu sugerujecie zwiększyć ilość komentarzy?

Wracając, zauważyłem również że nawet jeżeli nie przekroczyłem limitu 250(czy 255) znaków, i tak pojawiało mi się denerwujące okienko z otchłani piekieł, a imię jego

Nie przekroczyłeś, to znaczy ile napisałeś znaków? Pamiętaj, że wszelkie spacje i znaki przystankowe także liczą się jako znak. Boje się, że zwiększenie limitu znaków przełoży się na większy spam zwłaszcza, że rzadko ktoś wyraża sensowną opinie powyżej takiego limitu :P

Ja przed chwilką dodałem komentarz na 245 znaków i normalnie go przyjęło.

Nie mówię że zawsze tak jest, ale miałem taki bug z jednym komentarzem do FIFA:ONLINE. Może miałem pech... nie ma przeciez stron doskonałych. No jeżeli nie ma byc spamu to może 320? 2 sms xD

Do ilu sugerujecie zwiększyć ilość komentarzy?Nie przekroczyłeś, to znaczy ile napisałeś znaków? Pamiętaj, że wszelkie spacje i znaki przystankowe także liczą się jako znak. Boje się, że zwiększenie limitu znaków przełoży się na większy spam zwłaszcza, że rzadko ktoś wyraża sensowną opinie powyżej takiego limitu Ja przed chwilką dodałem komentarz na 245 znaków i normalnie go przyjęło.

Na liczniku widzę ''Pozostało znaków: 22'' a i tak wyświetla mi się że podany komentarz jest za długi.

Myślę, że zwiększenie limitu do chociaż 400 nie byłoby takie złe, skoro na 250 nie ma spamu(albo jest go mało) to wydaję mi się, że powiększenie limitu nie spowodowałoby naglę dużej fali owego spamu. Większość ludzi piszę dość krótkie komentarze, toteż ludzie którzy będą chcieli się bardziej rozpisać będą mieli taką możliwość(Nie wątpię też że spam by się lekko powiększył, ale przy takim podwyższeniu limitu znaków raczej znikoma ilość).

Jak ktos chce napisać bardziej rozbudowany test to robi double, triple posta...

W sumie można i tak jak napisał Decok, nie raz zdarzyło mi się tak pisać i końca świata nie było. Dla mnie to nie potrzebne.

350 znaków. By było dobre. I jeszcze ważne jest żeby w końcu działały [br] bo nie chce działać. I potem komentarz wygląda brzydko i nieprzejrzyście.

Dobrze, by też było, żeby ustalić dolny limit. Chodzi o to, że żeby napisać jakiegoś komenta trzeba napisać co najmniej ileś tam znaków. Byłoby to nie złe rozwiązanie, ponieważ wielu z komentujących piszę krótkie, bezsensowne komenty nie wnoszące nic mądrego.

A ja powiem tak - do tworzenia rozbudowanych wypowiedzi powinno służyć forum i tylko forum :)

Witam.Zarejestrowałem się na stronie poleconej mi przez przyjaciela,mmorpg.org.pl,dość niedawno(było to,bodajże,wczoraj).Z braku zajęcia wyszukałem parę MMO w które grałem i zacząłem pisać komentarze.

Pierwszą rzeczą którą zauważyłem to limit znaków - 250.Czy nie jest to trochę za mało? Ledwo się można rozpisać.Wspomniany wcześniej przyjaciel powiedział mi, że kiedyś nie było żadnych limitów, ale wtedy w komentarzach było bardzo dużo spamu.Z tego też powodu nie dziwie się że został do komentarzy dodany limit znaków(Choć trochę znaków więcej by nikomu nie zaszkodziło).

278b6fb4f77c76f0.jpg

I tak więc pada pytanie moje, czy nie można by tego jakoś naprawić i przy okazji podnieść limit znaków na tyle żeby nikomu nie przeszkadzało?(nie wspominając o tym że większość komentarzy nawet nie przekracza granicy 100 znaków).