Komórka i pare pytań

Witam biore sobie za 1zł Galaxy Mini 2 i mam pare pytań:

-Czy z googleplay moge ściągać aplikacje,gry od razu na komórke czy musze na kompa?

-żeby ściągać aplikacje,gry z googleplay musze mieć dostęp do internetu w telefonie?

-Czy działają tzw.Pirackie gry na oryginalnym sofcie w androidzie?

- Możesz odrazu na telefon

- Może być WiFi

- Tak działają.

-Czy z googleplay moge ściągać aplikacje,gry od razu na komórke czy musze na kompa?

Od razu na komórkę. Na komputerze jak się zalogujesz w google play, wybierzesz jakąś aplikacje to automatycznie zacznie się ściągać na Twoją komórkę.

-żeby ściągać aplikacje,gry z googleplay musze mieć dostęp do internetu w telefonie?

Tak, lub ew. ściągnąć .apk (rozszerzenie gier/aplikacji na androida) na komputer i później przez usb na smartfona.

//Lub WiFi, jak Ulion wyżej podał.

Tak.

A takie pytanie, jakie masz do wyboru telefony za 1zł lub 49zł? Bo szczerze moim zdaniem możesz nie być zadowolony z tego smartfona. Ma niską rozdzielczość i mały ekran... Ew. polecałbym Galaxy Ace'a z tych tańszych.

Patrzyłem na Ace'a i powiem nie podoba mi sie...

@Piteros a o co chodzi z tym .apk? Jeśli ściągne np.Fruit Ninja.apk i wgram na telefon to co pózniej? Trzeba to otwierać przez jakiś menadzer plikow czy od razu klikasz i grasz?

Przez menedżer instalujesz (polecany Astro) i następnie grasz.

Jeśli nie wziąłeś jeszcze tej mini2 a jest taka opcja to bierz galaxy gio. Większa rozdzielczość, lepszy wyświetlacz, a cena mniej więcej ta sama.

Nie polecajcie mi nowych telefonów bo już zdecydowałem Gio niby fajny ale słyszałem że słabiutko odbiera wi-fi.

@PiteroS a jak mam zainstalować ten Astro? Moge go wgrać na telefon czy ściągnąć z GooglePlay?A może jest już oryginalnie zainstalowany?

@kapec, mam gio od ponad pół roku i jakoś nie zauważyłem w nim kłopotów z wifi. :)

Ja polecam Samsunga Galaxy Ace u mnie w klasie 3 osoby mają i jest to bardzo dobry telefon pod względem technicznym jak i oprogramowania . Jeśli kupować to Samsunga Ace :D

Powiedziałem jestem już zdecydowany odpowiedzcie mi tylko na pytanie : Jak mam zainstalować ten Astro? Moge go wgrać na telefon czy ściągnąć z GooglePlay?A może jest już oryginalnie zainstalowany?

Nie wiem czy jest, czy niema, przecież wybrałeś inny telefon niż Ci proponowałem. W android markecie jest na 99,(9)%. Co do jego przydatności - spekulowałbym, w gio jest całkiem fajnie to zrobione - bez instalowania czegokolwiek. Powodzenia z mini2 i nie pisz po 3-5 miesiącach, że jednak mogłeś wziąć coś innego. :)

Podłączasz się do wifi ---> wbijasz na google play ----> szukasz ES files explorer-----> pobierasz oraz instalujesz i masz :D

Jak tu już podali, w google play szukasz Astro lub ES files explorer, pobierasz i automatycznie się instaluje.

Okej dziękuje wszystkim :) QQi nie martw się nie będe tak pisać Gio miał mój kolega ale skończyła mu się umowa i wziął Mini2 i mówi że jest o wiele wiele lepszy pod wieloma względami. Okej dziękuje wszystkim.Temat do Zamknięcia!

Witam biore sobie za 1zł Galaxy Mini 2 i mam pare pytań: