Cześć. Mam w planie kupić komputer stacjonarny do gier za ok 5000 zł. Mam czas do czerwca na wybranie modelu ( kupuję na wakacje) . Mam upatrzony model z proline link : https://proline.pl/komputer-zenpc-gaming-pro-i7-7700k-1tb-8gb-gtx-1070-8gb-noos-p950322
Wydaje mi się że jest dość okej. Nie potrzebuje żadnej super obudowy za 500 zł wystarczy ta najprostsza i najtańsza. Stawiam na i7 i kartę GTX - 1070 8GB i nie wiem czy dobrze. Może lepiej kupić kartę 1080 a gorszy procek? Gry w które gram nie są jakoś bardzo wymagające ( gram w rozdzielczości 1080x1920) Jednakże popykałbym w różne nowe tytuły np. Project Cars 2. Nie jestem wymagający jeśli chodzi o FPS. Wystarczy mi 50 - 60 a jak będzie 30 w jakiś wymagających tytułach też przeboleje. Jak napisałem na początku komputer ma być kupiony w czerwcu. To jeszcze kilka miesięcy i tutaj prośba: czy jakaś osoba która śledzi nowinki właśnie o podzespołach komputera może mi mniej więcej napisać co może się stać za te kilka miesięcy ( nowe premiery w rozsądnej cenie, tańsze podzespoły ( w moim upatrzonym modelu) z powodu wejścia nowego, lepszego). Kolejna sprawa to wgrywanie Windowsa mam starą ósemkę na płytce czy mogę wgrać go i uaktualnić do 10? Pytam bo zależy mi na zestawie bez systemu operacyjnego. A firma proline wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem: złożą co chcesz, a ceny też są mi się wydaje są mniejsze niż na innych sklepach. To chyba wszystko co chciałem napisać. Z góry dzięki o resztę możecie dopytać.