Komp. do 2700 zł (plus minus 50zl)

https://www.morele.net/inventory/info/nmPiIu/

Cos takiego sobie zbudowałem, ale nie wiem czy AMD to dobry wybor na procka. Licze na rzetelne i dobre rady bez jadu. Staralem sie budowac kompa pod kosci (ddr3) i procka wiec padlo na taka plyte glowna z slotem AM3+. Moze uda sie wam cos zlozyc bardziej wydajnego?

Aktualny sprzet:

i5 3570k BOX

2 x 8 gb ram geil Leggara ( 1866MHz)

inno3D iChill x2 GTX 950 2gb

Oczywiscie chce sprzedac stary piecyk i dolozyc do nowego. Czemu tak? Po prostu chce znowu miec czesci kompa na gwarancji (dla mnie to akurat wazne):) i przy okazji lekko podskoczyc wydajnosciowo, wiec gtx 1060 musi byc ( i tak bije na glowe rx470, 480, a nawet w wiekszosci przypadkow gtx970.

Przeznaczenie kompa? Gry ( Paladins, Dying Light, TESO i inne podobne tytuły w FULLHD ), filmy, internet.

Sorki ale ten nowy piecyk to taki średni baaaardzo.

Procek niestety nie do gier uwierz mi sam miałem fx-8350 i zmieniłem jak najszybciej na i7.

Nowa Karta graficzna też ledwo co..

Według mnie nie opłacalna przesiadka, zrozumiałbym jakbyś miał kupa komputer ale masz całkiem ok sprzęt.. z procka można wycisnąć więcej mocy po OC wystarczy że cooler kupisz porządny, chociaż nie wiem jaki zasilacz masz itd. kartę możesz sobie zmienić i po co robić upgrade całego kompa? na tym sprzęcie te gry powinny chodzić w fullhd, ewentualnie tylko karta do wymiany.

Kup sobie albo GTX-a 1070 albo trzymaj kasę na przyszłość.

6gb GTX 1060 masz za nie wiele drożej, polecam zapytać o poradę na forumpc.

Sorki ale ten nowy piecyk to taki średni baaaardzo.

Procek niestety nie do gier uwierz mi sam miałem fx-8350 i zmieniłem jak najszybciej na i7.

Nowa Karta graficzna też ledwo co..

Według mnie nie opłacalna przesiadka, zrozumiałbym jakbyś miał kupa komputer ale masz całkiem ok sprzęt.. z procka można wycisnąć więcej mocy po OC wystarczy że cooler kupisz porządny, chociaż nie wiem jaki zasilacz masz itd. kartę możesz sobie zmienić i po co robić upgrade całego kompa? na tym sprzęcie te gry powinny chodzić w fullhd, ewentualnie tylko karta do wymiany.

Kup sobie albo GTX-a 1070 albo trzymaj kasę na przyszłość.

Tak tylko gtx 1070 kosztuje prawie tyle ile chce przeznaczyc na kompa, wiec jaki to ma sens? A gtx 1060 bije wszytskie karty w swoim przedziale cenowym (1000zl +/-), wiec mi pasuje, wzgledem gtx 950 skok wydajnosciowy powinien byc mocno zauwazalny. Jedynie mam problem z procem i plyta glowna. Dodam ze nie jestem zamożnym kolesiem i chcialbym sie zmiescic w 2,7k zł i ani grosza wiecej.

6gb GTX 1060 masz za nie wiele drożej, polecam zapytać o poradę na forumpc. 

Jasne ze kusi te 6gb, ale czy warto dla paru fpsow?

Podsumowując: Chce sprzedac stary sprzet BEZ GWARANCJI, i kupic nowy ciut wydajniejszy Z GWARANCJA. To jest glowny powod.

no nie wiem czy te 3gb dają tylko "pare" myślę, że więcej ale lepiej zapytać kogoś kto obie karty testował albo obejrzyj na yt recenzje

Moim zdaniem, nie ma sensu ładować się w takie koszty, skoro twój komp jest bardzo przyzwoity, zmienić kartę i to wszystko.

Polecam GTX 1060 wersje z 6gb. Ma moc i uciągnie wszystkie gry. I tak, warto wziąć wersję 6gb dla tych paru Fpsów. To samo uzyskasz kupując nowego kompa, parę fpsów, a z samą kartą ten komputer będzie wystarczający jeszcze przez kilka lat.

Masz fajny procesor. Jaka masz płytę główną? Może warto kupić jakieś chłodzenie i zrobić OC? Co do grafiki ostro bym myslał(jeżeli mówimy o cenie 1000+) miedzy RX480 a tym GF1060. W zależności czy myślisz o nowych grach.

https://www.morele.net/inventory/info/nmPiIu/

Cos takiego sobie zbudowałem, ale nie wiem czy AMD to dobry wybor na procka. Licze na rzetelne i dobre rady bez jadu. Staralem sie budowac kompa pod kosci (ddr3) i procka wiec padlo na taka plyte glowna z slotem AM3+. Moze uda sie wam cos zlozyc bardziej wydajnego?

Aktualny sprzet:

i5 3570k BOX

2 x 8 gb ram geil Leggara ( 1866MHz)

inno3D iChill x2 GTX 950 2gb

Oczywiscie chce sprzedac stary piecyk i dolozyc do nowego. Czemu tak? Po prostu chce znowu miec czesci kompa na gwarancji (dla mnie to akurat wazne):) i przy okazji lekko podskoczyc wydajnosciowo, wiec gtx 1060 musi byc ( i tak bije na glowe rx470, 480, a nawet w wiekszosci przypadkow gtx970.

Przeznaczenie kompa? Gry ( Paladins, Dying Light, TESO i inne podobne tytuły w FULLHD ), filmy, internet.