Szukam komputera do 2 tysiakow, taki zeby gw2 chodzil mi bezproblemowo w najwyzszych detalach, istnieje takie cudo?
Komp do 2k gw2
Ja osobiście posiadam http://www.x-kom.pl/p/124933-notebook-laptop-15-6-acer-v3-571g-i3-3120m-4gb-500-dvd-rw-win8-gt730m.html?partnerid=100487700&sm12=NDY=&ts=1387619702&token=eaefc60a53ea245eb726c9c04c9911bf , i co do GW 2 , chodzi na najwyższych , nie przegrzewa się , po prostu wszystko w porządku Polecam ! Tylko niestety 2149 zł
To jest laptop a ja chce stacjonarke, nienawidze grac na laptopach w cokolwiek.
Zaglądałeś do polecanych zestawów (klik)?
Przykładowo:
Gw2 to raczej nie jest demon wymagań
@ up a grałeś kiedyś wvw, czy tylko blacktide?
Wspomnę tylko, że dla GW2 ważniejszy jest procesor niż karta graficzna.
@ up a grałeś kiedyś wvw, czy tylko blacktide?
to już nie wina kompa tylko severów i silnika gry.
Wspomnę tylko, że dla GW2 ważniejszy jest procesor niż karta graficzna.
Dokładnie, mojego radeona podkrecanego od gigabajta 7970 gw2 utylizuje max w 40-45%. Niemniej nawet na i7, ktora posiadam, gw2 czasem się zakrztusi, glownie na WvWvW, w dawnym LA i Divinity's Reach (o dziwo w innych miastach nie mam problemu). Myślę, że na zestawie Xardunka, taka typowa gra pve w dungach i na otwartych terenach będzie przyjemna nawet na ultra, niemniej WvWvW, czy dawne Lion's Arch ch*jowo chodzi nawet na i80 i 15 titanach , taka specyfika tej gry
to już nie wina kompa tylko severów i silnika gry.
Serwerów nie, bo one działają ok, problem jest z tym, że silnik jest stworzony tak, że wykorzystuje głównie procesor i jak nie masz mocnego... No to możesz się pożegnać z płynnością na WvW i World Eventach. Jak jest dobry, mocny komp z odpowiednim procesorem, to śmiga aż miło.
Nie mam na mysli skill lagu ( ze wszystkie skille migaja, i nei da sie ich uzywac) tylko normalne spadki fps do 0, ja mam dobry pc i najnizej spada mi do 17 ( przy walkach okolo 140+ osob w jednym miejscu, najczesciej wewnatrz SM)
Moim zdaniem nie kupisz sobie kompa za 2000, który uciągnie GW2 na maksymalnych... to po prostu niewykonalne :/
Na minimalnych/średnich - ok, ale nie na maksie.
Na minimalnych to ja gram na moim 5letnim komputerze, chce kompa tylko i wylacznie pod gw2, jezeli mam dolozyc jeszcze troche to to zrobie tylko chce wiedziec dokladnie co kupic by potem nie zalowac, nie mam czasu na inne gry i tylko casual mnie interesuje.
Dodatkowo zdaje sobie sprawe ze WvW nie przejdzie, ale np arenki 5v5, dungi i ogolna eksploracje chcialbym bez nawet cienia ścinki.
Ja jednak polecał bym Ci, kartę graficzną kupić używaną ( oszczędzasz sporo ) to przeznaczasz na procka i ram ... zasilacz też można używany kupić kolejne parę groszy w kieszeni
Nie mam na mysli skill lagu ( ze wszystkie skille migaja, i nei da sie ich uzywac) tylko normalne spadki fps do 0, ja mam dobry pc i najnizej spada mi do 17 ( przy walkach okolo 140+ osob w jednym miejscu, najczesciej wewnatrz SM)
spadki fps do około 15 przy dużych ilościach graczy to wina optymalizacji a nie komputera. Wszystkie nowsze mmo mają z tym problem
@up
Kij prawda.
Gram na sprzęcie:
procek: I5 2500K
grafa: GTX 550TI
Ram: 8GB
Dungi etc gra chodzi absolutnie płynnie na max detalach (~~60 FPS)
Natomiast WvWvW na MINIMALNYCH (Nie Blacktide czy inne Vabbi tylko WvW) Przy najwyższym nawale ludzi (najwięcej zarejestrowałem około 120-140) spada do max 40 FPS, więc pierdzielenie o optymalizacji nie ma nic do rzeczy.
Jeśli chodzi o WvW warto jeszcze pamiętać o w miarę konkretnym łączu bo jednak cały czas "dyskutujesz" z serverem na temat tego co każdy gracz robi
Edit: Dodam jeszcze że przed przeniesieniem na SFR grałem na BT na full detalach na WvW i absolutnie nie miało to wpływu (60 FPS)
Kolega wyżej zapewne procek po OC? Bo na bazowych zegarach jest to chyba niemożliwie by przy ostrej nawalance w np SM na eb gdzie znajdą się 3 bloby serverów w lord roomie, by mieć 40 fps . Z tego co czytałem, OC procka dużo pomaga, w szczególności jak ktoś ma nieszczęsne procki od amd. OC dla intelowskich też daje niezłego kopa w tej gierce.
Niech mi tylko wróci karta z reklamacji za trochę, to aż z ciekawości sprawdzę jak moja i5 4570 poleci na niskich na wvwvw .
Akurat się składa że posiadam HED i pół roku temu jak WvW ruszało to miałem spadki , więc silnik też robi swoje.
Zbaczacie z tematu a ja bym jednak poprosil o konkret.
Szukam komputera do 2 tysiakow, taki zeby gw2 chodzil mi bezproblemowo w najwyzszych detalach, istnieje takie cudo?