Komp do 3000- 3500

Witam jestem laikiem jeśli chodzi o sprzęt komputerowy a jestem zmuszona zakupić nowy, przy czym cena nie mogłaby przekroczyć 3,5 tysiąca złotych. Chciałabym też żeby w cenie był wliczony dysk SSD . Czy ktoś mógłby mi doradzić jakie części kupić. I wiem że są już wątki na ten temat ale każde forum ma różne spojrzenie na temat, a mnie interesuje na dzień dzisiejszy co mam kupić. Z góry dziękuję za pomoc

Taki zestaw bez dysku ssd https://www.morele.net/inventory/info/HmAcvV/

SSD 128GB są mało opłacalne, lepiej wziąć 240GB, ale to koszt 350-400 złoty. Chyba, że chcesz SSD 240 GB zamiast dysku HDD.

Dysk SSD to takie coś co można dokupić zawsze. tak samo ram. ale nowego procesora, płyty głównej i grafiki nie kupisz bo to wydatek rzędu 1500zł ((za procek + mobo )/(grafikę))

Zestaw @Ksarou będzie odpowiedni, jedynie zmień kartę graficzną na gtx 1060 i jak mocno chcesz zamień tak jak kolega @polios3 napisał dysk hdd na ssd 240 gb dopłacisz do tego 200 zł i będzie równe 3500zł.

Zestaw @Ksarou będzie odpowiedni, jedynie zmień kartę graficzną na gtx 1060 i jak mocno chcesz zamień tak jak kolega @polios3 napisał dysk hdd na ssd 240 gb dopłacisz do tego 200 zł i będzie równe 3500zł.

Aż tak mi nie zależy, a czy ma znaczenie które GTx 1060 wybrać bo kilka rodzajów ich jest przynajmniej ja tak to widzę

Aż tak mi nie zależy, a czy ma znaczenie które GTx 1060 wybrać bo kilka rodzajów ich jest przynajmniej ja tak to widzę

Ja jestem fanboyem asusa więc stawiam na asus-a, Gigabyte też jest fajny.

MSI nienawidzę.

Palit meh..

Wbij sobie na allegro i zobacz tam jest zawsze taniej poszukaj tam STRIX-a od asusa albo GIGABYTE G1.

Wgl. właśnie się skapłem że jesteś dziewczyną, pozdrawiam szanowną panią gracz. :)

Nie jestem fanboyem, wiec napiszę tak. Chcesz karte bardziej przyszlosciowa? RX480 8gb od XFX (moc) lub Saphire (kultura pracy), zas chcesz miec karte ciut mocniejsza to 1060 bo ma wsparcie do wiekszosci gier. Wybor? Albo MSI ze wzgledu na dobre osiagi i swietna kulture pracy lub EVGA ze wzgledu na najlepsza oferowana moc karty i srednia kulture pracy. Te karty sa swietne do grania w full hd (1080p) w maxymalnych ustawieniach, lecz do dx11 1060, zas do przyszlosciowego dx12 rx480. Twoj wybor. Ja osobiscie bral bym rx480 wersje z 8gb vram na pokladzie. 6gb geforca to niby sporo, ale w koncu zabrankie i znowu bedzie trzeba myslec o wymienie ( oczywiscie jesli jestes zapalona gamerka - zawsze mozna zejsc z ultra na high lub medium ). To tyle.

edit. Nie uwazacie ze 240gb ( nawet ssd ) to na dzisiejsze czasy to nic? HDD musi byc mino wszytsko. SSD dokupi sobie kiedys tam i wersja 128gb wystarczy pod sam system i na 1 lub 2 gry. Osobiscie 1TB mam zapelniony w 80% ( gry, filmy, programy, dokumenty itd). Gdyby ktos mi zaoferowal wybor ssd zamiast hdd to zabilbym smiechem. Fakt SSD to potwor szybkosci, ale co z tego jak nie pojemny. Wiem rzecz gustu i zapotrzebowania.

Składając zestaw myślałem czysto przyszłościowo, dlatego wziąłem rx480. Wkradł się tam mały błąd, bo osobiście wybrałbym wersje od Evga lub Gigabyte G1. Co do dysku: mam HDD 500GB i wykorzystuję maksymalnie 150 GB. Wiem, że obecnie gry dużo zajmują, ale jestem osobą pedantyczną i trzymam po 2 gry na raz. Muzyki i filmów nie ma po co w ogóle ściągać. :) Wszystko zależy od tego ile autorka tematu potrzebuje miejsca. Jeśli zdecydujesz się na SSD 240GB to polecam Iridium Pro. Poza tym tak samo jak "można kiedy indziej dołożyć SSD" można dołożyć później HDD jak zacznie brakować pamięci. Serdecznie pozdrawiam. :)

Sam posiadam RX 480 od Gigabyte G1 i przyznaje że kultura pracy jest na wysokim poziomie. Potencjał OC średni bo wyciągnąłem 5% dodatkowej mocy ale może to przez to że robiłem to innym programem niż tym dedykowanym dla AMD(kiedyś będę musiał mu poświęcić chwilę czasu). Co do czasów gdy gtx 1060 był wydajniejszy już mijają. For Honor obie idą łeb w łeb, nowy Resident Evil czysta dominacja RXa, Sniper Elite 4 to samo :). Bierz RXa :)

Dziekuje bardzo za pomoc. Pozdrawiam

Witam jestem laikiem jeśli chodzi o sprzęt komputerowy a jestem zmuszona zakupić nowy, przy czym cena nie mogłaby przekroczyć 3,5 tysiąca złotych. Chciałabym też żeby w cenie był wliczony dysk SSD . Czy ktoś mógłby mi doradzić jakie części kupić. I wiem że są już wątki na ten temat ale każde forum ma różne spojrzenie na temat, a mnie interesuje na dzień dzisiejszy co mam kupić. Z góry dziękuję za pomoc