Witam zastanawiam sie nad kupnem kompa i znalazlem cos takiego http://www.morele.net/inventory/info/gdOIfX/ czy na tym sprzecie uciagnie mi lajtowo takie gry jak Aion GW2 Archeage Black Desert ?
Komp do gier
Procek nie pasuje do płyty głównej. Płytę masz z socketem 1150, a procek pod socket FM2+. Muszą być takie same, bo inaczej go nie zamontujesz. No chyba, że dobijesz młotkiem, ale wtedy nie gwarantuję, że zadziała
raczej to nie zadziała przy black desert chyba że FULL minimalne
proszę kolego poprawiłem aby pasowało http://www.morele.net/inventory/info/yuy283/ pytanie czy sam sobie złożysz
bd gamplay t https://www.youtube.com/watch?v=7xo5mYc2ITQ cienie low, aa zmienić na fxaa i będzie żyletka reszta będzie chodziła dobrze/ b dobrze , aion jest źle napisany i tnie nie zależnie od konfiguracji przy dużej ilości osób
lajt w. Gw2/blackdesert yo 2 rozne gry o roznych wymaganiach, ale 960 geforce i5,8gb ddr3 I ssd by sie przydal min.
dzieki jeszcze mam pytanko na ile mi to starczy bym nie musial wymieniac nic?
Zależy w co będziesz grał. Gry MMO mają małe wymagania jeśli chodzi o kartę graficzną, ale duże jeśli chodzi o procesor. Gry singleplayer odwrotnie.
Jedne nowe gry mają duże wymagania (Battlefront), a inne małe (XCOM 2).
Zależy tez co rozumiesz przez "starczy", bo w gry na low detalach, to pewno jeszcze przez następne 8 lat będziesz mógł na tym grać.
Ogólnie mówiąc, to ani procek, ani karta graficzna do demonów szybkości nie należą, a 8GB RAM to już standard.
lajt w. Gw2/blackdesert yo 2 rozne gry o roznych wymaganiach, ale 960 geforce i5,8gb ddr3 I ssd by sie przydal min.
GW2 pójdzie na byle czym, a na tym który tomeekcz wrzucił, pójdzie absolutnie bezproblemowo.
SSD i i5 to jakieś 500zł dopłaty. Idżc tym tropem, to może od razu 16GB RAM i i7 z dopłatą 2k, bo jak szaleć to szaleć?
Nie przesadzaj. Widać, że autor tematu chciał się zmieścić w 2k, a nie w 3k.
zalezy, 960 to sredniawa karta np. juz nie wlaczysz w gw2 super sampla imo bo ci zjedzie fpsy na fhd do ponizej 25, w black desert to tez bda high ustawienia.
Mi sie wydaje, ze jak bedziesz gral na ustawieniach High z cieniami mid, shaderami mid, antyaliasingiem(brak lub podstw.) to 3 lata.
Ja MAM 970, 980/980ti jest nieoplacalne chyba ze:
a) grasz glownie w fpsy
masz monitor 120/144hz
Bo taniej jest i wydajniej miec karte za 1500 niz za 2500, i wymienic ja za poltorej roku stara sprzedac za 300-400zl.
970 strasznie sie postarzeje na jesien 2016, bo to juz 2 letnia karta i wowczas mozna rozwazac wymiane. Generalnie mid karty za 1000-1500zl (960-970) wymienia sie w dzisiejszych czasach co 2 lata od premiery.
zalezy, 960 to sredniawa karta np. juz nie wlaczysz w gw2 super sampla imo bo ci zjedzie fpsy na fhd do ponizej 25, w black desert to tez bda high ustawienia.Mi sie wydaje, ze jak bedziesz gral na ustawieniach High z cieniami mid, shaderami mid, antyaliasingiem(brak lub podstw.) to 3 lata.Ja MAM 970, 980/980ti jest nieoplacalne chyba ze:a) grasz glownie w fpsy masz monitor 120/144hzBo taniej jest i wydajniej miec karte za 1500 niz za 2500, i wymienic ja za poltorej roku stara sprzedac za 300-400zl.970 strasznie sie postarzeje na jesien 2016, bo to juz 2 letnia karta i wowczas mozna rozwazac wymiane. Generalnie mid karty za 1000-1500zl (960-970) wymienia sie w dzisiejszych czasach co 2 lata od premiery.
do grania w fpsy multy wyłącza się bajery(cienie, dodatkowe detale, trawy itd) bo one po prostu rozpraszają/przeszkadzają csgo/bfy to po 400-500 fpsów na 760 mi śmigają więc nie wiem gdzie Ty widzisz sen brania topowych kart akurat do tego ;p
btw 560, a 660 był przeskok, 660, a 760 już tylko niewielki, a miedzy 960 a 760 jest generalnie to samo ;D wiec ja spasowałem kotleta ^^ jak bym posiadał 770 pewnie też bym się nie przesiadał, bo karta mocna i ciągnie wszystko w wosokich. Zresztą jakby mnie stać było na wszystkie gierki na premierę to pewnie i7 z sli topowych kart wymieniał sobie co generację intela ;D
Witam zastanawiam sie nad kupnem kompa i znalazlem cos takiego http://www.morele.net/inventory/info/gdOIfX/ czy na tym sprzecie uciagnie mi lajtowo takie gry jak Aion GW2 Archeage Black Desert ?