Komp do gier

Witam zastanawiam sie nad kupnem kompa i znalazlem cos takiego http://www.morele.net/inventory/info/gdOIfX/ czy na tym sprzecie uciagnie mi lajtowo takie gry jak Aion GW2 Archeage Black Desert ?

Procek nie pasuje do płyty głównej. Płytę masz z socketem 1150, a procek pod socket FM2+. Muszą być takie same, bo inaczej go nie zamontujesz. No chyba, że dobijesz młotkiem, ale wtedy nie gwarantuję, że zadziała :)

raczej to nie zadziała przy black desert chyba że FULL minimalne

proszę kolego poprawiłem aby pasowało http://www.morele.net/inventory/info/yuy283/ pytanie czy sam sobie złożysz

bd gamplay t https://www.youtube.com/watch?v=7xo5mYc2ITQ cienie low, aa zmienić na fxaa i będzie żyletka reszta będzie chodziła dobrze/ b dobrze , aion jest źle napisany i tnie nie zależnie od konfiguracji przy dużej ilości osób

lajt w. Gw2/blackdesert yo 2 rozne gry o roznych wymaganiach, ale 960 geforce i5,8gb ddr3 I ssd by sie przydal min.

dzieki jeszcze mam pytanko na ile mi to starczy bym nie musial wymieniac nic?

Zależy w co będziesz grał. Gry MMO mają małe wymagania jeśli chodzi o kartę graficzną, ale duże jeśli chodzi o procesor. Gry singleplayer odwrotnie.

Jedne nowe gry mają duże wymagania (Battlefront), a inne małe (XCOM 2).

Zależy tez co rozumiesz przez "starczy", bo w gry na low detalach, to pewno jeszcze przez następne 8 lat będziesz mógł na tym grać.

Ogólnie mówiąc, to ani procek, ani karta graficzna do demonów szybkości nie należą, a 8GB RAM to już standard.

lajt w. Gw2/blackdesert yo 2 rozne gry o roznych wymaganiach, ale 960 geforce i5,8gb ddr3 I ssd by sie przydal min.

GW2 pójdzie na byle czym, a na tym który tomeekcz wrzucił, pójdzie absolutnie bezproblemowo.

SSD i i5 to jakieś 500zł dopłaty. Idżc tym tropem, to może od razu 16GB RAM i i7 z dopłatą 2k, bo jak szaleć to szaleć?

Nie przesadzaj. Widać, że autor tematu chciał się zmieścić w 2k, a nie w 3k.

zalezy, 960 to sredniawa karta np. juz nie wlaczysz w gw2 super sampla imo bo ci zjedzie fpsy na fhd do ponizej 25, w black desert to tez bda high ustawienia.

Mi sie wydaje, ze jak bedziesz gral na ustawieniach High z cieniami mid, shaderami mid, antyaliasingiem(brak lub podstw.) to 3 lata.

Ja MAM 970, 980/980ti jest nieoplacalne chyba ze:

a) grasz glownie w fpsy

B) masz monitor 120/144hz

Bo taniej jest i wydajniej miec karte za 1500 niz za 2500, i wymienic ja za poltorej roku stara sprzedac za 300-400zl.

970 strasznie sie postarzeje na jesien 2016, bo to juz 2 letnia karta i wowczas mozna rozwazac wymiane. Generalnie mid karty za 1000-1500zl (960-970) wymienia sie w dzisiejszych czasach co 2 lata od premiery.

zalezy, 960 to sredniawa karta np. juz nie wlaczysz w gw2 super sampla imo bo ci zjedzie fpsy na fhd do ponizej 25, w black desert to tez bda high ustawienia.Mi sie wydaje, ze jak bedziesz gral na ustawieniach High z cieniami mid, shaderami mid, antyaliasingiem(brak lub podstw.) to 3 lata.Ja MAM 970, 980/980ti jest nieoplacalne chyba ze:a) grasz glownie w fpsy masz monitor 120/144hzBo taniej jest i wydajniej miec karte za 1500 niz za 2500, i wymienic ja za poltorej roku stara sprzedac za 300-400zl.970 strasznie sie postarzeje na jesien 2016, bo to juz 2 letnia karta i wowczas mozna rozwazac wymiane. Generalnie mid karty za 1000-1500zl (960-970) wymienia sie w dzisiejszych czasach co 2 lata od premiery.

do grania w fpsy multy wyłącza się bajery(cienie, dodatkowe detale, trawy itd) bo one po prostu rozpraszają/przeszkadzają csgo/bfy to po 400-500 fpsów na 760 mi śmigają więc nie wiem gdzie Ty widzisz sen brania topowych kart akurat do tego ;p

btw 560, a 660 był przeskok, 660, a 760 już tylko niewielki, a miedzy 960 a 760 jest generalnie to samo ;D wiec ja spasowałem kotleta ^^ jak bym posiadał 770 pewnie też bym się nie przesiadał, bo karta mocna i ciągnie wszystko w wosokich. Zresztą jakby mnie stać było na wszystkie gierki na premierę to pewnie i7 z sli topowych kart wymieniał sobie co generację intela ;D

Witam zastanawiam sie nad kupnem kompa i znalazlem cos takiego http://www.morele.net/inventory/info/gdOIfX/ czy na tym sprzecie uciagnie mi lajtowo takie gry jak Aion GW2 Archeage Black Desert ?