Nie ma to jak radzić a guźik się znaćG2020 do twojej wiadomości 2 jajowy bo pewnie nie masz pojęcia zjada tego Phenoma 965 dopiero po ostrym oc Phenom w grach dogania G2020Karta 7770 must have na dzisiejsze czasy jak chcesz w coś pograć w normalnych detalach a nie od razu na low 7750 jest niestety słabaVertex 3D unikaj tej firmy choć tania to bardzo awaryjna seria kart!A w ogóle masz tutajJednostka centralna w cenie ~1400zł:Intel: CPU:Intel Pentium Dual Core G2020-220zł,RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9-97złMOBO:Gigabyte GA-B75M-D2V-208zł,GPU: Sapphire ATI Radeon HD7770 1GB DDR5/128bit-425zł,HDD:Seagate 500GB SATA3-203zł,PSU: Corsair VS Series 450W-143zł,Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST -74zł,CASE:Zalman T2-89zł,Razem:1460złNajwydajniejsza jednostka centralna w takowej cenie. Komputer typowo do zastosowania domowego, czyli gry(głównie gry)/programy/internet. Nie zabrakło możliwości rozbudowy. Zestaw poradzi sobie z każdą nową grą. Jeżeli głównym założeniem tego PC będą gry, okaże się on wydajniejszy aniżeli konkurent z AMD.PSU: Aerocool VP-450 450W OEM-132zł,To jest jedyny sensowny zestaw na obecną chwile. Złożony z gości którzy znają się jak nic na tym temacie. Jeśli w tym miesiącu nie masz tyle kasy oszczędzaj w drugim. I zbieraj do tego zestawu inaczej będziesz żałował Choć ja osobiście zamiast SEgaty bym właśnie F3 wsadził
Co ty za bzdury opowiadasz,
odpowiednikiem 965 po OC do 3.9-4.0 jest i3 3.0ghz, w grach wykorzystujacych 4 rdzenie lepszy jest phenom w 2 - i3
Mialem ten procesor i wiem co mowie - grałem na to w guild warsa 2 na maxa z 25-30 klatkami w 1920x1080 maxed out w momencie jak kolo mnie bylo 30 elementalistow rzucajacych spellami. Tak samo w lineage i innych mmorpg.
====================
Dlaczego mu nie "pomagam" ? - 1sze pomogłem bo wskazałem mu czesci z ktorych MMO korzystaja najbardziej, po drugie niech troche sam poszuka i nie tu a np, na benchmarku itd.
--- > Co do Ciebie kolego, to Ty jesteś KOLEJNYM WIELKIM ZNAWCĄ.
Po co wrzucasz mu sprzęt z "zestawów" komputerowych z portalu bodajże pclab/frazpc.pl ? - Te zestawy są pod gry/multimedia, nie pod MMORPG (choć to też są gry), ale oczywiste jest że jak się składa komputer do gier sieciowych to podstawą będzie dobry procesor i więcej niż w przypadku single playerów ramu. Gry MMO są przeznaczone dla szerokiej grupy odbiorców i z założenia mają działać jak dla NAJWIĘKSZEJ grupy, dlatego nigdy nie miały, nie mają i jest przez długi okres nie będą miały grafiki lepszej niż jak "2 letnia".
Jak byś się przyjrzał tym wszystkim zestawom to zauważysz pewną tendencję - rośnie cena, pojawia się lepsza karta graficzna, a procesor dopiero na drugim miejscu.
==================================
Kolego od komputera - jak chcesz grać w 1280x1024 bez ścin to licz się z tym, że za mniej jak 2000 zł to kupisz "szmelc" - inaczej tego nazywać nie będę, ponieważ mogłoby to zabrzmieć nazbyt patetycznie, ale od razu Ci napiszę.
====================>
2000 pln =
Dysk 500 gb może być to WD Blue lub Samsung w zasadzie lepsze to co jest tańsze, powinno wystarczyć jak chciałbyś żeby Ci się obiekty, inni gracze szybciej wczytywali to i tak będziesz potrzebował SSD.
Obudowa - weź jakąkolwiek ze sklepu, jak będziesz chciał jeszcze rozwijać ten komputer do poziomu 2.5k pln wtedy zastanów się nad brutusem 410/30
Płyta minimalna, atx 220-250zł
i3 3.3 + ghz
4 gb ram 1333 mhz cl 9 lub 1600
k graficzna używany hd7850 to 600 pln