Komp/laptop do 1800 zł

Witam poszukuję komputera stacjonarnego lub laptopa do 1800 zł z jak największą wydajnością.

Z góry dzięki.

P.S Nawet nie wspominać o nVidia GeForce GT630 4GB. Jest to najgorszy crap jaki może być.

Płyta: MSI B75MA-E33

Procesor: Intel Core i3-3220

Pamięć: Corsair Vengeance 8GB (low profile)

Karta: Sapphire HD7770

Dysk: Seagate Barracuda 500GB

Napęd: Samsung 224bb

Zasilacz: Thermaltake SMART 530W

Obudowa: Zalman T1

Suma: 1835,02

ALBO

Płyta: MSI B75MA-E33

Procesor: Intel Pentium G2020

Pamięć: Corsair Vengeance 8GB (low profile)

Karta: Sapphire HD7850

Dysk: Seagate Barracuda 500GB

Napęd: Samsung 224bb

Zasilacz: Thermaltake SMART 530W

Obudowa: Zalman T1

Suma: 1837,02

@UP

Jemu chodziło o kompa do 1800 złotych, nie do 2800 złotych.

A może klikniesz na koszyk i sprawdzisz że pomyliłem w opisie tylko??

Już to poprawiam.

@UPJemu chodziło o kompa do 1800 złotych, nie do 2800 złotych.

Wejdź w link z całym zestawem, cena jest 1800 z groszami po prostu zamiast 1800 napisał 2800.

Mea Culpa, nie sprawdziłem bezpośrednio cen zestawów, tylko zasugerowałem się tym co napisał pod zestawieniem. Poza tym puma2265 skoro autor wypowiedzi do której się doczepiłem sprostował moją wypowiedz, dlaczego ty się wtrącasz.

Hmm chyba teoretycznie lepiej I3 + 7770 a co do reszty to zestawy bdb oprócz segaty bo to awaryjne dyski w mojej opinii

I jakiś ten zasilacz taki nijaki ale jakoś brak chęci by szukać alternatywy może jeśli się autor zainteresuje to wtedy coś wrzucę

Hmm a mógłbyś mi jeszcze powiedzieć który znich lepszy??

Aha i znalazłem jeszcze takie o coś : http://allegro.pl/top-6rdzeni-fx-6300-4-1ghz-16gb-1tb-gtx650-ddr5-i3110460432.html

Komputer ten ma być przeznaczony do gier ;D

A może jakiś laptop ktoś poleci??

Mea Culpa, nie sprawdziłem bezpośrednio cen zestawów, tylko zasugerowałem się tym co napisał pod zestawieniem. Poza tym puma2265 skoro autor wypowiedzi do której się doczepiłem sprostował moją wypowiedz, dlaczego ty się wtrącasz.

Sorka za offtop :D "Wtrąciłem się" dlatego, że nie widziałem iż odpisał bo wyprzedził mnie o kilka sekund/minut :P

@topic

Nie bierz składaków z allegro... a i jak chcesz grać w gry to tylko blaszak ew. konsola a nie jakieś laptopy :D

Hmm a mógłbyś mi jeszcze powiedzieć który znich lepszy??Aha i znalazłem jeszcze takie o coś : http://allegro.pl/to...3110460432.htmlKomputer ten ma być przeznaczony do gier ;DA może jakiś laptop ktoś poleci??

Broń boże ALLEGRO

I kij w laptop jeśli w tej cenie do gry !

To bierz w ESC czy gdzie tam pełno sklepów ma ofertę, że wpisujesz kod promocyjny i darmowa wysyłka plus sklep składa za ciebie kompa i testuję go, ale z części która sam wybierasz

Anginsan zasilacz nijaki mówisz hmm może wysokich lotów nie jest...

ale jest to najtańszy modularny a taki właśnie się przyda w takiej obudowie (sprawność między 82%-87% czyli certyfikat brązowy, tak słabo?).

Dysk awaryjny? Mówisz o samej nazwie czy o dokładnym modelu (podaj przykład).

i3+ 7770 powiadasz a to już zależy w co autor pogrywa.. dlatego podałem 2 zestawy.

Dozbieraj trochę kasy i poczekaj, kupisz wtedy kompa z i5 oraz hd7850 te kompy co podał XarduneKs szybko się zestarzeją

Zgadzam się z "Pytles" warto dozbierać chociaż do i5-3350P i HD 7850 (w 2200/2300) można się zmieścić. Ale składałem do wyznaczonego budżetu ;p

Ile kosztowałby komputer z i5 i HD7850????

A mógłby ktoś chociaż dać jakiś przykład lapka do 1800?? (wiem że za taką cenę nie ma za dużego wyboru)

z Lapkiem za 1800 nie pograsz w gry. Taki komp z i5 kosztowałby 2200 warto dołożyć albo poczekać

za 1800 nie kupisz lapka do gier zrozum :) chyba, że mówimy o lapku do oglądania i pisania

Szybko się zestarzeją ktoś podniósł zarzut.

Szczerze mówiąc to w ogóle kupowanie kompów w takim razie w tym roku to głupota. Nowa generacja konsol = porty dla kompów więc będzie się dziać więc lepiej w przyszłym roku o tej samej porze rozmyślać o kompie kiedy to też intel wyda swoje najnowsze dzieło oraz AMD się obudzi bo szczerze mówiąc ten rok jest dość kijowym na kupowanie podzespołów

Zgadzam się z Anginsan, najlepiej jakby wyszły te nowe generacje i wtedy byś kupił kompa. Sam tak zrobiłem w poprzedniej generacji i gram do teraz w gry przez te 4 lata zadowalająco przy lekkiej zmianie ramu i grafy. Przy okazji dozbierałbyś większa gotówkę to nie martwiłbyś się o nic

Dzięki chyba poczekam :D

Temat do Zamknięcia

Co do generacji procesorów Intela to według zapowiedzi procesory z serii Broadwell zapowiedziane na 2014 rok będą kompatybilne z podstawką LGA1150, czyli tą która ma być pod tegoroczne Haswell. Jedyna różnica jest w tym, że Broadwelle będą 14 nanometrowe, więc bym się nie podniecał specjalnie nową generacją. Poza tym czekanie do czerwca przyszłego roku, żeby kupić komputer który jest potrzebny już jest dla mnie bez sensu. Jak dla mnie mógłbyś poczekać do lipca i kupić płytę i procka pod LGA1150 i później ewentualnie sobie wymienić na coś mocniejszego.

Ja mam lapka HP pavilion g6, ktory teraz w Media Markt jest reklamowany za 1700 zł (chyba dokładnie taki jak mój, nie przyglądałam się dokładnie parametrom) i jestem zadowolona z gier. Mój ma i3 i kartę Radeon 1GB, HP Pavilion g6-1331sw dokładnie mówiąc. W Skyrima bez ścin gram, w GW2 na WvWvW jest super... Nie gram na jakiś super najwyższych wymaganiach bo nie potrzebuję, ale zazwyczaj średnie lub troszkę wyżej od średnich mam... Co jeszcze z nowszych gier.. A tak, w Tomb Raidera najnowszego grało mi się przyjemnie, miałam chyba średnie ustawione. HP jak HP, robi za kaloryfer, ale z podstawką chłodzącą jest świetnie...

Jednak polecam komputer do grania, jak powiedzieli wyżej. Pisze o tym laptopie bo nienawidzę jak ludzie mówią że dobry laptop do gier to za parę tysięcy musi być ;/ Nie musi!