Witam. To nie jest kwestia namawiania mnie, tylko proste pytanie. Co uważacie, że lepiej kupić? Wydać 2k na stacjonarkę bez monitora czy za lapka zapłacić 2k i mieć mobilność itp. Nie patrzę w pryzmacie gier, bo zakładam, że będę korzystał z PS3 do gier
Komp za 2k vs lapek za 2k
Jak nie chcesz na nim grać to laptop.
Jeżeli nie patrzeć przez pryzmat gier, to lapek wydaje się idealny. Bierzesz gdzie chcesz kiedy chcesz, wygoda to do korzystania z internetu podstawa, takie jest moje zdanie ;d
Po co ci stacjonarny, skoro w domu na PS3 możesz w zasadzie robić wszystko to co na PC,a jeśli jeszcze komputer nie do gier... Jak dla mnie - nie ma pytania. Na twoim miejscu uczywiście brałbym lapka
Tylko zawsze laptop kojarzył się z wyjazdami i pracą w podróży. Kiedyś tak było, ponieważ sporo jeździłem pociągami i miałem laptopa, ale teraz grzeję pupsko w domu. A z drugiej strony nic na PC mnie nie kręci z najnowszych gier, a to co ogrywam śmiga na obecnym PC. Przyszłe MMO mogą być już problemem typu ArchAge, ale zanim to się pojawi to lata miną...
P.S. Komp stacjonarny były przy okazji inwestycją pod przyszłe MMO...
Ja Ci mogę wyjaśnić to tak, każdy spośród moich znajomych kto nie używa komputera do gier korzysta tylko z laptopa. Ja myślę, że gdybym nie grał na pc też wolałbym mieć laptopa. Wiesz, łóżko, łazienka, kuchnia, film z dziewczyną takich małych korzyści jest moim zdaniem mulutum. Ale z drugiej strony ciężko było by mi się odzwyczaić od mojego fotela
Niby mógłbym kupić PC, a potem zainwestować w lapka badziewnego za 700 zł do śmigania po necie i pisania...
Zacznijmy właśnie od podstawowej sprawy : Jeśli chcesz grać to lapek na starcie jest stracony . Nie ma dobrego lapka za 2k do gier. Komp stacjonarny za 2k hmm nie będzie najgorszy ale też nie będzie z górnej półki . Wynik jest prosty Laptop = Not for games więc PC
Masz racje, dużo zależy właśnie od pieniędzy. A jeżeli do mmo to w tej sytuacji ja nie polecam laptopa.
W lapka za 2 tyś. pograsz w jakieś mniej wymagające gry. Napisałeś, że masz PS 3 , więc ja nie ogarniam dlaczego chcesz tak bardzo komputer stacjonarny, skoro jego kupuje się tylko do gier. Wybierz laptopa. Masz mobilność, w "proste" gry zagrasz, filmy pooglądasz.
Do gier zostaw PS 3, albo pomyśl nad zakupem PS 4...
Napisał też o mmo, a są te mniej i bardziej wymagające. O ile mi sie wydaje nie ma też tych mmo na ps3, ani ps4 ale moge sie mylić ;d
Więc PC Możecie polecić mi jakąś dobrą słuchawkę, ale słuchawkę, a nie słuchawki bluetooth do PC? Chodzi o rozmowę przez Skype,TS, GameVox w drugim pokoju przy PS3
@karoru na PS3 jest DCUO i FF XIV z takich mocnych pozycji obecnie
wiem, śmieję się to bardziej chodziło o to że pisząc mmo wybierasz pc, a ps3 służy głównie do singli
jak dla mnie - laptopa za maly ,za slaby , za bardzo sie grzeje , wiekszosc obecnie ma win 8...co jest badziwiem + smieszne zabezpieczenia
To co? Polecacie jakąś słuchawkę Bluetooth ?
Witam. To nie jest kwestia namawiania mnie, tylko proste pytanie. Co uważacie, że lepiej kupić? Wydać 2k na stacjonarkę bez monitora czy za lapka zapłacić 2k i mieć mobilność itp. Nie patrzę w pryzmacie gier, bo zakładam, że będę korzystał z PS3 do gier