Komp za darmo brać czy nie brać

Witam mam możliwość zgarnięcia całego kompa wraz z głośnikami i monitorem całkiem za frytkę. Ciul z monitorem i głośnikami ale chodzi mi o samo pudło. Kieruje do was pytanie - czy jest sens to brać i czy można to jakoś zmodyfikować tak żeby odpaliło więcej niż pasjans, a no i w co będę mógł pograć na obecnej specyfikacji.

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.130704-0421)
Language: English (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: GBT___
System Model: AWRDACPI
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.2GHz
Memory: 1984MB RAM
Page File: 740MB used, 2530MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

Grafika: Nvidia Geforce 6100

Jakiś stary gruchot, moim zdaniem nic z tego nie wykrzesasz, żeby cokolwiek odpaliło musiałbyś włożyć w to więcej pieniędzy niż ogólna wartość tego komputera.

Tak jak mówi kolega wyżej. Sprzęt jest wręcz archaiczny i żeby coś na nim uciągnąć musiałbyś i tak praktycznie wszystko wymienić.

Jeżeli nie masz komputera to na tym pograsz w starsze gry, ale nie oczekuj cudów. Większość (jak nie wszystko) co wyszło do 2005 powinieneś odpalić. Jak chcesz konkretniej - ten komp nie spełnia minimalnych wymagań CS:GO.

Jeśli nie masz nic do gier 2d, lub klasyków, a jest za darmo to czemu nie :D

przecież na tym to nawet przeglądarka mulić będzie. Ps. Nie nie opłaca się modernizować tego zabytku. Komputer opłaca po 4/5 latach od kupna .

Do internetu muzyki i filmów jest ok. Do starszych gier też. Do nowszych nie. Modernizować tego się nie opłaca. Musiałbyś kupić jakąś lepszą grafikę, dołożyć ze 2GB RAM, a i tak na tym procku nie pograsz komfortowo w nowsze gry, bo będzie mulił.

Zależy w co chcesz na tym grać. Gothic, LoL, Diablo3, StarCraft2, Neverwinter Nights itp będą śmigać.

Maszyna z NASA to to nie jest :P Jeśli myślisz o jakimś niskobudżetowym blaszaku to lepiej kupić coś używanego niż modernizować to :P

Jejuś jak za darmo to bierz, a nie pytaj.

Ja bym wziął, wiesz zawsze możesz sprzedać podzespoły i zbierać na nowy lepszy. ;)

Imo to ten monitor i głośniki mają tutaj jakąś wartość.

Mam dosłownie takiego samego który jest używany przez siostrę i rodziców więc net śmiga, na tym kompie nawet COD 4 na low działa ;)

Zabytek i to do tego z integrą tylko.

Do przeglądania internetu się jako tako nada i do starych gierek też, ale ma sens tylko jeśli nie masz kompletnie nic. Na przykład jeśli twój właściwy komp się spalił i musisz mieć coś na przeczekanie aż zbierzesz kasę na nowy.

Jeśli masz dostęp do jakiejś używanej karty graficznej to pewnie odpali kilkuletnie gry spokojnie, ale nie inwestowałbym.

Ktoś oddaje, bo to nawet sprzedać obecnie ciężko by było.

Jak za darmo to bierz. Za darmo to i ocet słodki.

Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, jak za darmo to bierz.

Witam mam możliwość zgarnięcia całego kompa wraz z głośnikami i monitorem całkiem za frytkę. Ciul z monitorem i głośnikami ale chodzi mi o samo pudło. Kieruje do was pytanie - czy jest sens to brać i czy można to jakoś zmodyfikować tak żeby odpaliło więcej niż pasjans, a no i w co będę mógł pograć na obecnej specyfikacji.

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.130704-0421)
Language: English (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: GBT___
System Model: AWRDACPI
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.2GHz
Memory: 1984MB RAM
Page File: 740MB used, 2530MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

Grafika: Nvidia Geforce 6100