Kompetencja moderatow

Nie jest to prowakcja, bron Boze.

Chcialbym tylko pokazac jak kompetentni i zapracowani sa moderatorzy na forum ^^

Moze zaczne od wnioskow.

Moderatorzy czytaja co chca i sa tam gdzie chca. Jezeli napisales cos zlego,wulgarnego itp. to dostaniesz bana.. no o ile moderator tam zaglada ^^

Wiele było placzy i zali o bany na forum, pewien jestem, ze sporo ludu bylo nie slusznie warnowane i banowane poprostu z glupiego widzimisie moderatow.

Nie dzialaja zadne argumenty.

Spoko chcecie super ostry regulamin, no problem. Tylko znajdzcie do tego moderatow z prawdziwego zdarzenia, a nie pierwszych lepszych co maja duzo postow bo wypisuja pierdoly, albo liza gdzie trzeba.

Najbardziej wkurzajace sa sytuacje kiedy chodzi o prywatne serwery. Ja dostaje warna od moderatora za "promowanie serwera", podczas gdy w ciemniejszych zakamarkach forum, tance. hulanka, sfawola i kazdy wali nazwami priv serwow jak chce, a nawet linkami. Ja akurat nie z tych co uzywaja "raportuj"

Nie chcialo mi sie dluzej czekac z ujawnianiem tych brudow, ale bylem pewien ze ten numer przejdzie i tak, sadzac po moderatorach. Jak widac, mamy 3 wrzesnia a ja bez nawet warna ^^

Caly ten temat pol zartem, pol serio, ale chyba cos w tym jest ;p

Link do tematu - http://mmorpg.org.pl/forum/topic/64532-gdzie-zagrac-i-czy-ma-to-sens/#entry494413

Wiele było placzy i zali o bany na forum, pewien jestem, ze sporo ludu bylo nie slusznie warnowane i banowane poprostu z glupiego widzimisie moderatow.

Jeżeli masz jakieś zarzuty wobec niekompetentnego moderatora, niech dana osoba po prostu napisze na niego zażalenie na forum. Ma do tego prawo. Zaś swoje przypuszczenia i domysły wsadź sobie głęboko tam, gdzie światło nie dociera.

Najbardziej wkurzajace sa sytuacje kiedy chodzi o prywatne serwery. Ja dostaje warna od moderatora za "promowanie serwera", podczas gdy w ciemniejszych zakamarkach forum, tance. hulanka, sfawola i kazdy wali nazwami priv serwow jak chce, a nawet linkami. Ja akurat nie z tych co uzywaja "raportuj"

Jeżeli nie korzystasz z 'raportuj', to możesz jedynie mieć pretensje do samego siebie - że moderatorzy nie reagują. To są ludzie, mający własne życie i hobby. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że za bycie moderatorem tutaj nikt im nie płaci - więc wymogi sobie możesz darować. Dziennie na forum przybywa przynajmniej setka postów i tematów, jak nie więc, w najróżniejszych działach. Moderatorzy nie będą skrupulatnie, na twoje pierdnięcie sprawdzać siedem razy dziennie jednego działu, czy czasem nikt nie napisał słowa za dużo. Używaj opcji 'Zgłoś'. Używałem jej już parę razy, zawsze zgłoszenie zostało sprawdzone.

Zacznij od zmieniania siebie, niż innych, pajacu.

Zgadzam się! Boje się pisać więcej bo mam 7 warnów za wstawienie zdjęcia jednego z użytkówników które jest do użytku ponieważ było na fb ; )

Moderatorzy czytaja co chca i sa tam gdzie chca. Jezeli napisales cos zlego,wulgarnego itp. to dostaniesz bana.. no o ile moderator tam zaglada ^^

Wybacz, ale jeżeli nie dostanę raport'a, o bluzgu w dziale, na który nie wchodzę bo za niego odpowiadam/nie interesuje mnie/whatever, to nie dam warna. Wybacz, nie jesteśmy maszynami, by czytać każdy post na forum.

Nie chcialo mi sie dluzej czekac z ujawnianiem tych brudow, ale bylem pewien ze ten numer przejdzie i tak, sadzac po moderatorach

Nie widzę żadnego wyciągania brudów.

Link do tematu - http://mmorpg.org.pl/forum/topic/64532-gdzie-zagrac-i-czy-ma-to-sens/#entry494413

Już się tym zajmuje.

Zgadzam się! Boje się pisać więcej bo mam 7 warnów za wstawienie zdjęcia jednego z użytkówników które jest do użytku ponieważ było na fb ; )

Niestety, nie mam wpływu na decyzję innych moderatorów. Jeżeli nie zgadzasz się z warnami, to zgłoś się do Salka, bo Head Moda już nie ma.

A mnie niektórzy moderatorzy podeszli na plus. Przecież wana dostajesz za regulamin, po to on jest. Dobrze są wany za prywatne serwery, i nie ma nic w tym dziwnego. Wreszcie w 100% ekipa nie wspiera piractwa. Jedno mnie martwi, za luźną rozmowę na sh można dostać bana. Ostatnio 2-3 osoby dostały, a nie powinny. Moderator jak sędzia czego nie zauważy na boisku, nie wpisane jest w rejestr. A swoją drogą drogi autorze, twój styl pisania już gdzieś to widziałem ;)

Narzekanie na moderatorów to jest już standard. Nic nowego. :D

Zawsze będzie ktoś miał jakiś problem, że otrzymał niesprawiedliwe warna, albo moderator jest zły i uwziął się na kogoś. Ale używanie opcji "zgłoś" chyba nie boli, a moderatorom pomaga. ;)

Będą mieli przynajmniej czym się chwalić w swoim CV xD, zawsze to jakieś doświadczenie by potem dostać się na staż moderatora w jakiejś korporacji haha ^^ typu Gameforge forum np :P

Świetne są też warny za offtop. Dostałem dwa chociaż odwoływałem się normalnie do tematu i pisałem to co autor chciał sie dowiedzieć. Ale jak zgłosiłem inne 20 postów gdzie była konkretna zmiana tematu i wycieczki personalne to żaden moderator nie zajrzał.

A wszelkie próby negocjacji z moderatorem, który wlepił ostrzeżenie, jest jak rzucanie grochem o ściane.

Świetne są też warny za offtop. Dostałem dwa chociaż odwoływałem się normalnie do tematu i pisałem to co autor chciał sie dowiedzieć. Ale jak zgłosiłem inne 20 postów gdzie była konkretna zmiana tematu i wycieczki personalne to żaden moderator nie zajrzał.A wszelkie próby negocjacji z moderatorem, który wlepił ostrzeżenie, jest jak rzucanie grochem o ściane.

Delikatnie mówiąc łżesz jak pies.

Pierwszy temat, gość się pyta czy pójdzie mu BF i podaje dokładną specyfikację komputera, ktoś może mieć identycznego kompa, lub podobnego lub na takim grał i powiedzieć czy będzie gicior czy nie, zresztą łepek chce konkretnie Tak lub NIe, a ty piszesz: "Darmowy tydzień, a gość zamiast pobrać i odpalić dla testu to pyta na forum czy mu pójdzie. Nie jesteśmy wróżkami." - offtop jak skurczybyk, zresztą nie trzeba być wróżką żeby znając specyfikację kompa powiedzieć czy BF będzie chodził czy nie. link do tematu: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/64438-czy-pojdzie-mi-bf-4/

Druga sytuacja to już totalna głupota z twojej strony, bo problem jest konkretny, po rozwiązaniu go łepek pisze żeby zamknąć a ty starasz się być śmieszny i walisz offtop, link do tematu: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/53633-seryjny-samobojca-nowy-wirus-hrupprog/page-2

A więc kłamiesz, albo nie rozumiesz co to jest offtop, skoro brakuje ci wyobraźni żeby zrozumieć swój błąd, tym bardziej nie powinieneś podważać kompetencji moderatorów.

Pozdrawiam.

Co do tematu, raportować trzeba, a nie czekać i potem takie tematy zakładać, zaraz będzie nowa moda, użytkownicy będą szukać tematów gdzie regulamin jest złamany, czekać tydzień albo dwa, oczywiście nie raportując i wtedy bum, temat o niekompetencji moderacji, nie tędy droga panowie.

Edit:

2. Pierwszy warn... z całym szacunkiem, ale za co? Gość dał moim zdaniem dobrą radę. Bf3 jest darmowy, można bardzo szybko się przekonać, może nie każdy wiedział, że da radę za free w kilka chwil samemu zobaczyć. Fakt, odpowiedział w sposób chamski i prostacki niczym typowy gimnazjalista, ale...

No tak zgadzam się z tobą, ale tylko w połowie, a dlatego że:

1. Założyciel tematu prosił o konkretna odpowiedz tak lub nie, nie pytał czy można pobrać za free.

2. I tutaj jest pies pogrzebany, dlatego że patrząc na problem z szerszej perspektywy, trzeba wziąć pod uwagę że autor tematu:

a. może mieć bardzo wolny internet i woli się upewnić zanim straci powiedzmy 2 dni,

b. może mieć net z limitem danych, więc chce się upewnić że będzie działać zanim zużyje większą część tego limitu.

Edit 2:

Panowie mniej editów :D

Przepraszam, skoro słowo "głupi" uraziło ciebie, zmieniłem na "brakuje wyobraźni".

Zbanujcie się najlepiej wszyscy.

____

Szybki edit: nie widzałem co w/w jegomość teraz napisał, a to zmienia postać rzeczy. Moim skromnym zdaniem banik ^_^

Brakło jaj, że zmieniłeś posta kolego? Gdzie teraz Twoje wulgaryzmy i gnojenie , co Haz3L?

Nasza niekompetencja została pokazana, więc zamykam temat, aby uniknąć spamu.

Nie jest to prowakcja, bron Boze.

Chcialbym tylko pokazac jak kompetentni i zapracowani sa moderatorzy na forum ^^

Moze zaczne od wnioskow.

Nie dzialaja zadne argumenty.

Spoko chcecie super ostry regulamin, no problem. Tylko znajdzcie do tego moderatow z prawdziwego zdarzenia, a nie pierwszych lepszych co maja duzo postow bo wypisuja pierdoly, albo liza gdzie trzeba.

Nie chcialo mi sie dluzej czekac z ujawnianiem tych brudow, ale bylem pewien ze ten numer przejdzie i tak, sadzac po moderatorach. Jak widac, mamy 3 wrzesnia a ja bez nawet warna ^^

Caly ten temat pol zartem, pol serio, ale chyba cos w tym jest ;p