Komputer 2500 zł

Witam, mam zamiar złożyć komputer za około 2500 zł.

Jak na razie planuję taki oto zestaw:

-płyta główna Asrock P67 Pro

-karta graficzna Asus Nvidia GeForce GTX 660 DDR 5 2048 MB

-pamięć RAM Kingston 1600 mHz 8 GB

-procesor Intel Core i5 3470 3,2 GHz

-dysk HDD SATA 3,5" Western Digital 1TB

-zasilacz 400 W

-system Windows 7 Home Premium 64 bit

Czy taki komputer spełnia obecne standardy oraz czy mógłbym pograć na nim w gry typu Battlefield 3, Far Cry 3 i inne nadchodzące produkcje typu Battlefield 4 na full detalach? A może coś należy zmienić?

Z góry dziękuję za odpowiedź,

Pozdrawiam.

spełnia, ale zamiast 400w lepiej coś takiego http://www.morele.ne...30pcweu-442655/

ładny sprzęt ale jak flash mówi weź jego zasilacz bo trochę by było szkoda tego sprzętu (kaput) chociaż ja bym poskładał zestaw z amd i ati :D (ale to moje zdanie)

Battlefield 3 może i Ci pójdzie na wysokich w tych 50fps. Ale jeśli zrąbią wymagania dlc znowu to nawet nie myśl o mid hehe. Co do far cry 3. Toż to ma małe wymagania jak nie wiem... w porównaniu z bf3 to fc3 uruchomisz na złomie bez problemu. W ogóle to może kartę weź 1500mb i zasilacz lepszy. Zamiast w7 może weź w8 podobno tańsza, a mało czym się różni.

'

Battlefield 3 może i Ci pójdzie na wysokich w tych 50fps. Ale jeśli zrąbią wymagania dlc znowu to nawet nie myśl o mid hehe. Co do far cry 3. Toż to ma małe wymagania jak nie wiem... w porównaniu z bf3 to fc3 uruchomisz na złomie bez problemu. W ogóle to może kartę weź 1500mb i zasilacz lepszy. Zamiast w7 może weź w8 podobno tańsza, a mało czym się różni.'

co to za bełkot ? w ogóle to nie ma różnicy czy będzie 1gb czy 1,5gb (zresztą nie wiem czy istnieje grafa z 1500 ) i w ogóle co to za głupia rada, co do BF3 i FC3 sprawa wygląda tak że mają podobne wymagania, ale BF3 w multi ma o wiele większe i na tym sprzęcie pograsz bez problemu nawet z kartą bez "1500mb" ( bosz co za głupota )

ikaraiam się nie gniewaj ale dajesz rady prosto z supermarketu albo podstawówki gdzie nie patrzą na wykresy wydajności, jak sobie karta radzi w teselacji itd, tylko ile ma mg/gb, w sensie że jak coś ma 2gb to lepsze od tego co ma 1gb a to nie prawda, zresztą do rozdziałki 1080p wystarczy w zupełności 1 gb pamięci w grafice

ładny sprzęt ale jak flash mówi weź jego zasilacz bo trochę by było szkoda tego sprzętu (kaput) chociaż ja bym poskładał zestaw z amd i ati (ale to moje zdanie)

AMD są tańsze i gorsze jakościowo według mnie, więc wolę intela. A grafikę wziąć lepiej 2GB czy 1GB pamięci?

Nvidia Gforce GTX 660 cud i miod :) jak bys pozbieral na 680 to juz kosmos :D

W trące swoje 2grosze...

Płyta: ASRock B75 Pro3

Procesor: Intel Core i5-3350P

Pamięć: Corsair Vengeance 8GB (low profile)

Karta: Gigabyte HD7850

Dysk: Western Digital 1TB

Napęd: Samsung 224bb

Zasilacz: XFX 550W

Obudowa: Cooler Master Elite 311

Suma: 2532,29

Można też pomyśleć nad tym:

Płyta: ASRock B75 Pro3

Procesor: Intel Core i3-3220

Karta: Sapphire HD7870 XT

Zasilacz: XFX 550W

Obudowa: Cooler Master Elite 311

Suma: 2553,29

A może zaszaleć???

Płyta: MSI B75MA-E33

Procesor: Intel Core i5-3350P

Karta: Sapphire HD7870 XT

Zasilacz: Thermaltake Smart 530w

Obudowa: Zalman T1

Suma: 2555,01

W 3zestawie zasilacz wymieniłem na najtańszy modularny ponieważ się przyda a wręcz konieczny przy takim zestawieniu...

Ostatnie pytanie, co do Windowsa to lepiej wziąć 64 bit czy 32 bit? Czym to się różni?

Windowsy 64 bitowe obsługują więcej niż 4 GB RAMU.

No i architektura 64bit jest wydajniejsza od 32. Trzeci zestaw XarduneKs'a jest super, tylko obudowa strasznie mała, możesz rozważyć coś 100zł droższego i mieć mniej problemów ze składaniem komputera ^.^. Sam mam Corsair Carbide 300R i jest dla moich dłoni trochę za mała. (miałem problemy z włożeniem płyty z zamontowanym Fortisem i przy aranżacji okablowania). Przykładowo http://www.morele.net/obudowa-zalman-z9-czarna-418072/

Dzięki wielkie wszystkim. Temat do zamknięcia.

zanim zostanie zamknięte możną się dowiedzieć co wybrałeś?

Płytę P67 PRO zamieniam na B75 PRO3, zasilacz wezmę coś powyżej 500 W od BeQuiet, a reszta zostaje bez zmian.

WTF ? amd wygrywa w każdym rankingu z intelem -_-

WTF ? amd wygrywa w każdym rankingu z intelem

Chyba wymyślonych przez ciebie :o?

Link pls bo już takich pierdół dawno nie czytałem !

Taki offtop, jakie dodatki do BF3 polecacie?

Taki offtop, jakie dodatki do BF3 polecacie?

Wszystkie wtedy masz pełnoprawny produkt a nie kawałki tortu

Witam, mam zamiar złożyć komputer za około 2500 zł.

Jak na razie planuję taki oto zestaw:

-płyta główna Asrock P67 Pro

-karta graficzna Asus Nvidia GeForce GTX 660 DDR 5 2048 MB

-pamięć RAM Kingston 1600 mHz 8 GB

-procesor Intel Core i5 3470 3,2 GHz

-dysk HDD SATA 3,5" Western Digital 1TB

-zasilacz 400 W

-system Windows 7 Home Premium 64 bit

Czy taki komputer spełnia obecne standardy oraz czy mógłbym pograć na nim w gry typu Battlefield 3, Far Cry 3 i inne nadchodzące produkcje typu Battlefield 4 na full detalach? A może coś należy zmienić?

Z góry dziękuję za odpowiedź,

Pozdrawiam.