Witam wszystkich!
Potrzebuję Waszej pomocy przy złożeniu komputera do pracy z Photoshopem i podobnymi programami.
Przechodząc do sedna, potrzebuję komputera na którym odpalany będzie Photoshop, WF-MAG i reszta biurowych programów + milion folderów w tle (bo komu chciałoby się je wyłączać), na komputerze nie będą odpalane gry więc karta graficzna nie powinna grać głównej roli. Bardziej zależy mi na mocnym procesorze (7700?), 16gb ramu, oraz (nie dużym) dyskiem SSD na system oraz samego Photoshopa. Co do HDD w zupełności wystarczy mi 1TB.
Budżet na ten komputer to maksymalnie 5 tys. brutto, chociaż nie obrażę się jeśli 4 tys. wystarczą. Dodatkowo chciałbym aby był to komputer ze sklepu MORELE wraz z aktualizacją BIOSu oraz złożeniem go w całość. Wielkość obudowy, głośność oraz pobór prądu mnie nie interesują, ale fajnie gdyby jakoś fajnie wyglądał w ładnej obudowie, OC nie planuję.
W koszt komputera nie wliczamy systemu operacyjnego i reszty oprogramowania
Dodatkowo jeśli znajdzie się jakaś osoba znająca się na monitorach to poproszę o podpowiedź jaki do powyższych celów wybrać, koszt ok1200 brutto.
Pozdrawiam